Buduća mama Milica - nema divnijeg početka 2023! Uzbuđenje, radost i najlepša promena u životu!

01.01.2023

11:12

0

Dvostruka olimpijska šampionka raduje se novim izazovima u životu

Buduća mama Milica - nema divnijeg početka 2023! Uzbuđenje, radost i najlepša promena u životu!
Copyright MN Press

Punih 10 godina prošlo je otkako je Srbija "čula" to magično ime i prezime (koje se u međuvremenu promenilo). Puna decenija otkako smo naučeni da uz nju vezujemo samo lepe i divne vesti.

Tako je i sada. Iako je završila karijeru i iako više ne hara po borilištima širom sveta Milica Đuričić (devojačko Mandić) je nosilac lepih vesti.

Mi bismo rekli i najlepših! Nekoliko dana pred doček Nove godine Milica je obznanila da sa suprugom Markom čeka bebu i izmamila osmeh na lica svima.

Portal 24sedam sa Milicom sumira prvu "penzionersku" godinu. Kada smo pre godinu dana razgovarali naša šampionka nije znala šta da očekuje bez treninga, takmičenja... A sada?

- Novo iskustvo kaže da je prilično teško snaći se u nekoj novoj ulozi baš zato što sam 20 godina radila jednu istu stvar, imala i ciljeve i rutinu. Kao da mi je neko izmakao tlo pod nogama, ali kraj karijere je sastavni deo sporta i tog nekog odrastanja. Trebalo mi je vremena da se adaptiram.

Imala je Milica zanimljivo iskustvo u vezi sa njenim tekvondoom, ali ovog puta sa druge strane priče.

S DRUGE STRANE BORILIŠTA

- Svetska tekvondo federacija me je letos pozvala da komentarišem za njih tako da mi je to bilo sjajno. Isto okruženje, isti ljudi. Gledam posao koji sam volela i koji i dan danas volim. Jednostavno to komentarisanje mi je lepo išlo od ruke, pa su me isplanirali i za Olimpijske igre. Završila sam i Arena akademiju za komentatore, za voditelje i njima sam zahvalna što sam dobila priliku da učim, da imam praksu, da upoznam nove ljude. Tako sam ubijala vreme, malo treninzi... Prirodan ciklus koji se nastavlja.

Moramo da pitamo i da li to znači da sad postajemo i kolege, odnosno da ćemo ubuduće Miličin zvonki glas slušati na TV Arena.

- Pa moguće je, to je sve deo većeg plana. Ja volim sport i to je okruženje u kom želim da budem. Na to sam navikla i teško je pobeći kad si u tome 20 godina. Iskreno se nadam da će biti tako.

Možemo li onda da najavimo Milicu kao komentatora, na primer sledećeg Svetskog prvenstva u fudbalu?

- (Smeh). Uh, pa teško. Za fudbal teško. Tu ima ljudi koji mnogo više i mnogo bolje znaju od mene. Ja ću svakako da se fokusiram na borilačke sportove, možda na još nešto pored toga. Zavisi kako su planirali. Možda to i još neki voditeljski posao.

KOŠARKA I PARTIZAN

A šta bi ti volela da radiš pored borilačkih sportova?

- Pa znaš šta... Košarku sam uvek volela da pratim. I dan danas gledam utakmice, možda to jednog dana. Ali, možda bude emisija o košarci, a možda i komentarisanje. Nije to sigurno.

24sedam/Pavle Knežević
Milica Đuričić na utakmici Partizana

Kad smo kod košarke, viđamo te na utakmicama Partizana i ove sezone. Kako preživljavaš ove rolerkostere crno-belih?

- Kad si sportista, to je nešto na šta moraš da se navikneš. Sport je toliko nepredvidiv. Za svaki uspeh treba vremena i svi ti rolerkosteri koje sam na svojoj koži osetila... Nekad je teže gledati nego osetiti. To je sastavni deo rasta i razvoja i mislim da oni idu u dobrom pravcu. Ne može za mesec dana da se napravi rezultat i da se stvori ta neka timska hemija. Idu korak po korak što mislim da je najbitnije.

I za kraj razgovora, a početak Nove godine ostavljamo najlepšu temu. Videli smo mnogo lepe vesti i čestitamo Milici.

STIŽE PRINOVA

Ima li onog uzbuđenja koje nosi ta predivna vest sa sobom?

- Ima naravno. Prvenstveno prelep osećaj i istovremeno ogromna promena u našem životu. Nešto što ti isto tako ne da da spavaš kao što je bilo sa sportom. Možda malo i strah i panika zbog nečeg novog, ali tako lepog. Kao što sam već rekla, uvek idem korak po korak, spremna sam za nove izazove u životu i mislim da onaj pravi život, lepši deo tek sad treba da počne!

 

 

Da li već većate oko toga hoće li biti dečak ili devojčica, smišljate li ime?

- Nema toga kod mene. Svejedno mi je. Baš onako potpuno sam se prepustila svemu ovome. Nema izbora, šta nam je dato to je to, nema šta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike