Mi smo pravi "drim tim", ne idemo sa terena dok ne pobedimo! Najbolji libero na planeti za 24sedam otkriva tajnu šampionki sveta!

20.10.2022

08:50

0

Pojedinačno priznanje manje znači Teodori Pušić od zlata osvojenog za Srbiju

Mi smo pravi "drim tim", ne idemo sa terena dok ne pobedimo! Najbolji libero na planeti za 24sedam otkriva tajnu šampionki sveta!
profimedia-0697128948 - Copyright Profimedia

Godine i godine rada, godine i godine odricanja, ali i godine i godine deljenja svega dobrog i lošeg sa koleginicama iz reprezentacije Srbije napravile su od Teodore Pušić najboljeg libera na svetu.

Od finala Svetskog prvenstva naša reprezentativka i zvanično nosi to priznanje, pa moramo da pitamo kako je to biti najbolji na svetu i biti deo ekipe koja je šampion sveta.

- Svakako mislim da je naš tim - "drim tim". I to smo pokazali osvojivši ovu zlatnu medalju.  Naravno, kada se nađete u "drim timu" prvenstva to je kruna nekog vašeg dugogodišnjeg truda, rada i zalaganja. Ipak, glavno je ono što je danas svim devojkama oko vrat - kaže Teodora za 24sedam.

Osim po dresu različite boje, Teodoru je bilo lako prepoznati i po bacanju za svaku loptu. Time je jednostavno kupila sve navijače. Objašnjenje koje dobijamo zapravo krije tajnu uspeha i osvajanja novog svetskog zlata.

- Ma, samo se ide na loptu. Kad smo stale na teren, rekla sam devojkama da ne izlazimo sa terena dok ne pobedimo. Ginemo jedna za drugu za svaku loptu, i to je to.

 

 

Ukupno gledajući, pa i u samom finalu, niste se dugo zadržale na terenu.

- Nismo, stvarno. Na 12 utakmica, 12 pobeda, devet maksimalnim rezultatom... Iza nas je fantastičan turnir. Ne znam da li je to neko uspeo pre nas. Ali zlatna medalja na prošlom SP, pa zlatna na ovom... Mi smo osam godina bukvalno na vrhu sveta.

Otkriće nam Teodora na kraju i da je u Holandiji napravljeno malo slavlje nakon osvajanja zlata.

- Bila je proslava, ali ne onakva kakva je isplanirana za Beograd. Bilo je vremena da se odigra kolo, što je nama jako bitno. To je naša tradicija. Utakmica se kasno završila, pa dodela medalja, priznanja, sve je dugo trajalo. Dok smo stigli u hotel, već nas je čekalo mnogo naših ljudi, prijatelji, članova porodice... Pa dok smo večerali, spakovali stvari, nije bilo vremena za spavanje i slavlje. Ali sve se to nadoknadi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike