Zbog Relje je ovo najvrednija medalja! Zlatna mama Bojana za 24sedam priča o fenomenalnom putu ka svetskoj tituli!

17.10.2022

19:31

0

Verovatno je meni bilo teže nego njemu, sve je mnogo emotivnije od kada imam dete

Zbog Relje je ovo najvrednija medalja! Zlatna mama Bojana za 24sedam priča o fenomenalnom putu ka svetskoj tituli!
profimedia-0289757624 - Copyright Profimedia

Još jednom su nas naše odbojkašice dovele do onog divnog slavljeničkog raspoloženja fenomenalnim nastupima na Svetskom prvenstvu. Odbranile su zlato, vladaće planetom još četiri godine.

A kolektivnom zlatu njih tri su dodale i individualno priznanje najbolje na svetu na svojoj poziciji.

Za 24sedam priča nam zvanično najbolji tehničar na svetu Bojana Drča. Zna naša odbojkašice veoma dobro kako se osvajaju odličja, nakupila ih je dobar broj tokom karijere, ali je ovo zlato ipak najvrednije do danas.

Prvi put je najsjajnije odličje okačila oko vrata u jednoj posebnoj ulozi, najlepšoj ulozi na svetu. Sinčić Relja je bio motiv više Bojani na svakom treningu, na svakoj utakmici. Zato je i medalja vrednija.

- Ma kako nije. Naravno da je vrednija. To koliko smo bili razdvojeni, njemu manje-više, meni je verovatno bilo mnogo teže nego njemu, ali nekako mi sve više znači i sve je mnogo emotivnije sad kad imam dete - kaže naša sjajan odbojkašica, dok strpljivo potpisuje lopte okupljenim mališanima i pravi fotografije za uspomenu sa njima.

24sedam/Gojko Filipović
 

Zanima nas kako je to biti najbolji tehničar na svetu.

- A ne znam. Nisam razmišljala o tome uopšte. Tokom celog turnira mi je ta nagrada bila najmanje važna. Bilo mi je važno da pobeđujemo, da odbranimo zlato. Želja je bila da igramo timski, zajedno i mislim da smo to stvarno i pokazale na terenu. Bili smo lideri, onako dominantno smo odigrali ovo Svetsko prvenstvo.

Delovalo je kao da se šetate kroz mečeve, ako izuzmemo utakmice sa Bugarskom i Poljskom koje su otišle u pet setova.

- Ja stvarno mislim da je ta utakmica protiv Poljske u četvrtfinalu bila najteža. Nekako su one igrale bez pritiska, mislim da im je to bila najbolja utakmica na celom takmičenju. A mi smo same sebi stvorile neki pritisak. Nije bilo lako, ali  i iz toga smo se izvukle. I tu smo pobedile, tako da smo stvarno zasluženo tu gde jesmo i stvarno mi je čast što sam deo svega ovoga.

Tačnu statistiku nemamo kod sebe, ali prvi set u finalu je jedan od najlošije odigranih što se tiče Srbije na celom SP.

- Da, neko mi je rekao da smo imale neki nenormalan broj grešaka. Nismo mi o tome razmišljale. Nama je bilo u glavi da pobedimo i nekako smo više rizikovale. Igraš protiv Brazila koji je dostojan finala. Moraš da serviraš rizično, da udaraš tu loptu. Mislim da smo, bez obzira na greške, zaslužile tu pobedu. Odigrale smo zapravo dobro.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bojana Drča (@bosha7)

 

Tokom celog turnira, a posebno u finalu videli smo tvoja "luda kuvanja". Odakle to izrodiš, kako ti padne na pamet u takvim trenucima?

- E ne znam, ali to obožavam! Nekako je taj deo terena uvek prazan. One sve nekako uđu tu da štite nešto oko tr metra. I onda... Eto.

Prodaješ im foru?

- Pa neću to da kažem, ali eto tako ispada. Stvarno volim to da radim - zaključila je naša divna šampionka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike