Ne umem da krijem emocije, devojke su to izgleda prihvatile! Selektorove grimase i osmesi odbojkašica doveli do zlata!

19.10.2022

15:57

0

Santareli za 24sedam priča o radu sa najboljom ekipom na svetu

Ne umem da krijem emocije, devojke su to izgleda prihvatile! Selektorove grimase i osmesi odbojkašica doveli do zlata!
santareli1 - Copyright mn press, tanjug

Odbojkašice Srbije su potvrdile da su najbolje na planeti. Dva zlata sa dva poslednja svetska prvenstva sa dva različita selektora... Ogroman je to uspeh.

Prethodnih dana do odbrane titule vodio ih je Italijan Danijele Sanatareli, neverovatno harizmatičan čovek i očigledno veliki stručnjak.

Na svakom meču naših odbojkašica tokom Svetskog prvenstva u Poljskoj i Holandiji, na Santarelijevom licu moglo se videti kako proživljava svaki trenutak. Zbog toga je pobrao dodatne simpatije u Srbiji, a za 24 sedam objašnjava kako je to deo njegove prirode.

Printscreen/RTS
 

- Morate da razumete da mi je veoma teško da krijem svoje emocije. Svaki put kad pokažem kako se osećam znači da to ima neku težinu u meču. Ne umem drugačije. Zaista cenim trenere koji ostanu "zaleđeni" šta god se dešavalo na terenu. Ne znam da li su igračice prihvatile, izgleda da jesu, tu moju stranu, ali sam srećan kad vidim da se smeju tokom utakmice, to je meni važno. Gledam kako rastu i razumeju šta je sve potrebno da se podigne trofej.

Mnogo divnih uspomena poneo je Santareli sa ovog Svetskog prvenstva. Ovako objašnjava kako se oseća posle osvajanja titule prvaka sveta.

- Neverovatni su utisci koje nosim. Igrali smo zadivljujuće Svetsko prvenstvo. Pobedili smo svaki meč! Nije to bilo tako jednostavno, a po meni smo se popravljali iz utakmice u utakmicu! Menjali smo igračice, adaptirali naš stil igre igri protivnika, nije to nimalo jednostavno.

Pored osmeha devojaka i zlatne medalje italijanski stručnjak poneo je još jednu veliku impresiju sa takmičenja.

- Igrali smo u fantastičnoj atmosferi. Protiv Poljske pred 10.000 njihovih navijača, pa protiv SAD u polufinalu sa još više navijača. Onda i protiv Brazila u finalu u Holandiji, sa mnogo njihovih navijača. Dakle, svaki meč smo igrali protiv rivala koji ima više navijača od nas. Ali imali smo u glavama važan cilj, hteli smo da uzmemo ovaj trofej. Video sam u stavu devojaka da im je jasno da mi to možemo. Mnogo sam srećan zbog ovog tima, zbog leta koje smo proveli zajedno.

MN Press
 

Set količnik 36:5 govori da se Srbija "prošetala" do zlata. Ali za ekipu to nije baš bila lagana šetnja.

- Naravno da je bilo teško, ali iza svakog tog osvojenog seta je mnogo rada i proučavanja. Svaki član tima je odlazio na spavanje oko tri sata noću, svi su odradili mnogo, mnogo posla kako bi devojke mogle da misle samo na meč. I zbog toga je za mene ovo sjajan posao koji smo zajedno odradili - zaključio je Santareli.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike