Mi smo se samo igrale odbojke! Jovana Stevanović za 24sedam otkriva kako se postaje prvak sveta!

18.10.2022

16:58

0

Uživale smo u našem talentu, u radu sa selektorom, jedna u drugoj

Mi smo se samo igrale odbojke! Jovana Stevanović za 24sedam otkriva kako se postaje prvak sveta!
20221016vmDocekOdbojkasice17 - Copyright MN Press

Svako ko se imalo razume u odbojku reći će vam da je srpska reprezentativka Jovana Stevanović morala da bude u najboljoj postavi na Svetskom prvenstvu zajedno sa Bojanom Drčom, Teodorom Pušić i Tijanom Bošković.

Zbog nekog samo njima znanog ključa, čelnici svetske odbojke Jovani nisu dali to priznanje. Ali zlatnu medalju oko vrata nisu mogli da joj uzmu. Otuda i osmeh, isti onaj koji je nju i sve ostale odbojkašce krasio tokom celog Svetskog prvenstva.

Naš sjajni, zlatni srednji bloker priča za 24sedam o putu ka obdrani titule, tim osmesima po kojima su postale prepoznatljive naše odbojkašice...

- Uživale smo jednostavno u našem talentu, u odbojci, uživale smo u tome što igramo finale Svetskog prvenstva. Bez preteranog pritiska smo se igrale odbojke. Stvarno se to videlo. Uživale smo u tome što radimo, uživale smo jedna u drugoj. Pomagale smo se i odatle zlatna medalja - otkriva nam recept za zlato Jovana.

 

 

Svi već jako dobro znamo da je mnogo teško stići do titule prvaka sveta, a naše odbojkašice uradile su to dva puta zaredom. I to sa dva selektora što daje posebnu dimenziju ovom vanserijskom rezultatu.

Dolazak Danijelea Santarelija na klupu umesto Zorana Terzića nije se odrazio na rezultate, ali još važnije ni na devojke. Priseća se Jovana kako je izgledao početak saradnje sa harizmatičnim italijanskim stručnjakom.

- Dobro smo se uklopili sa novim selektorom. Na početku smo imali, ne mogu da kažem problema, nego bio je taj neki novi sistem. Definitvno smo hteli to da prihvatimo. Bilo je tih neki problemčića, ali se na kraju sve rešilo. Selektor je učinio to da sve devojke imaju samopuzdanja, od prve do poslednje, da svak bude spremna da uđe i preokrene rezultat, da uradi nešto dobor. Radio je na toma našem samopouzdanju, na opuštenosti i naravno igri. Dozvoljavao nam je da radimo po osećaju, normalno i po taktici, ali je dopuštao da nekada odradimo kako setimo da treba.  Kad se sve to iskombinuje dobije se dobar miks, koji dovede do zlata - rekla nam je Jovana, pa poručila za kraj:

- Igralo se kolo u Holandiji, igraće se i dalje bože zdravlja!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike