Zlatne odbojkašice blistale i na šampionskom balkonu! MVP Tijana i selektor "zapalili" navijače! (FOTO, VIDEO)

16.10.2022

18:49

0

Autor: 24sedam

Naše devojke pobedile Brazilke u finalu planetarnog prvenstva

Zlatne odbojkašice blistale i na šampionskom balkonu! MVP Tijana i selektor "zapalili" navijače! (FOTO, VIDEO)
odbojka ata (8) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Posle odbrane titule prvaka sveta, odbojkašice Srbije doputovale su u Beograd, a svečani doček je bio organizovan ispred Skupštine Grada Beograda. Okupilo se nekoliko hiljada ljudi, kojima su se obratili i akteri istorijskog podviga.

Osim reprezentativki koje su u finalu u Holandiji sa 3:0 pobedili Brazil, pričao je i selektor našeg nacionalnog tima, Danijele Santareli.

 

Šta se dešavalo u glavnom gradu Srbije, ispod i na balkonu rezervisanom za šampione mogli ste da pratite UŽIVO na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

Sve je završeno pesmom svetskih šampionki. Dok su one pevale na balkonu, navijači ispod su skandirali.

Program je "zatvorila" Jovana Stevanović.

- Kao što smo rekli na početku, mnogo je teže pričati pred našim narodom nego igrati finale. Jedna sjajna utakmica je bila, nismo im dopustili da prelome u prva dva seta, a sada posle ove titule idemo u sezone i ako Bog da vidimo se na ovom mestu - kazala je Stevanović.

Da je noć bila nesana, priznala je Katarina Lazović.

- Nismo spavali celu noć i mislim da nam treba vremena da ovo shvatimo. Zaista je neopisiv osećaj biti ovde. Sigurno je najteži meč bio protiv Poljske i tu se videlo malo naše nervoze, jer ne smeš da izgubiš tu utakmicu. To nam je sigurno bilo najteže, a kada smo to preživele sve je bilo lakše.

Onda je reč dobila i Bošković kojoj su ponovo skandirali "MVP, MVP..."

- Hvala što ste došli. Želim da shvatite da smo u proteklih par nedelja na turniru svaki dan osećali vašu podršku koja nam je dala snage da budemo jači i bolji i da dođemo do titule. Za nas je uvek bila privilegija da igramo za našu zemlju i ja čvrsto verujem da se ovde vidimo i sledeće godine, istim povodom - kazala je najbolja na svetskom prvenstvu.

Između ostalih, okupljenima se obratio i selektor. Italijan je prvo rekao na srpskom "dobro veče", što je izazvalo oduševljenje.

Zatim je nastavio na engleskom i obećao da će naučiti srpski.  

- Obećavam da ću za sledeću sezonu naučiti mnogo, mnogo više srpskog. Kada dođemo ovde ponovo, govoriću srpski. Veoma sam uzbuđen pred ovoliko navijača. Hvala na svemu. Završiću ovako, osećao sam mnogo odgovornosti na ovom poslu.

Znam da je ova reprezentacija bila neverovatna. Izvinite devojke, želim da se zahvalim svom timu jer su uradili neverovatan posao. Radili su svakog dana kako bi ovaj tim igrao na najbolji način.

Bojana Živković Drča, najbolji tehničar na SP, zahvalila se za neizmernu podršku i ljubav.

- Ovo zlato je vaše i hvala vam na svemu.

- Ovih 12 pobeda je bilo za vas - rekla je Teodora Pušić koja se prva obratila.

- Hor "Čarolija" peva našu himnu "Bože pravde". Sa njima pevaju i zagrljene odbojkašice.

- Na dočeku je nekoliko hiljada ljudi. Skandiraju "Tijana, Tijana" kada se pojavila MVP prvenstva - Tijana Bošković. Tada je iznela i pehar. 

Podsećamo vas na njihova imena. To su: Tijana Bošković, Bojana Drča, Jovana Stevanović, Bianka Buša, Sara Lozo, Mina Popović, Teodora Pušić, Brankica Mihajlović, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Maja Aleksić, Ana Bjelica, Slađana Mirković i Aleksandra Jegdić.

Selektor je Danijele Santareli.

Doček srpskih heroina počeo je u 20 časova.

- Muzički program počeo je u 19.15 časova. Odbojkašice će u Starom dvoru dočekati gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike