Oglasio se Vudsov doktor i izneo sve detalje operacije: Ugrađeni su šipka, šrafovi i igle

24.02.2021

06:49 >> 08:14

0

Autor: D. B.

Ipak, jedan deo saopštenja dostavljenog medijima pomalo zbunjuje

Oglasio se Vudsov doktor i izneo sve detalje operacije: Ugrađeni su šipka, šrafovi i igle
Copyright Tanjug/AP Photo/Phelan M. Ebenhack, File

Jedan od najvećih šampiona u istoriji golfa, Amerikanac Tajger Vuds, doživeo je nekoliko otvorenih preloma desne noge u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao. Ove vesti, ali i sve detalje vezane za operacije koje su obavljene, objavio je deo medicinskog tima koji je spasavao Vudsa.

Doktor Aniš Mahajan, čovek koji se nalazi na čelu Harbur-UCLA medikal centra, izdao je saopštenje u kome je opisao do detalja sve povrede koje je Vuds pretrpeo, kao i šta je sve urađeno tokom intervencija.

Ono što je interesantno jeste to što ovaj lekar opisuje samo povrede jedne, a ne obe noge, iako su prve vesti govorile da je doživeo otvorene prelome obe.

– Gospodin Vuds je doživeo značajne povrede u donjem desnom ekstremitetu i zbog toga je operisan. Zbog otvorenih preloma smo morali da obavimo značajne zahvate na tibiji i fibuli. Da bismo stabilizovali fibiju, morali smo da ugradimo šipku. On je doživeo brojne frakture, a kost mu je pukla na nekoliko mesta i probila kožu – objašnjava doktor Mahajan.

Predstavnici medija ispred bolnice u kojoj je Vuds operisan Profimedia

On je do detalja objasnio i šta je sve urađeno na Vudsovoj desnoj nozi.

– Vuds ima i teške povrede desnog skočnog zgloba i stopala. Ugrađeni su šrafovi i igle kako bi oni bili stabilizovani. Povrede mišića i mekog tkiva noge su bile takve da je i na njima bila potrebna intervencija kako bi se oslobodio pritisak koji je nastajao oticanjem – objasnio je ovaj lekar u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Pročitajte još
sao

Vudsov tim zadužen za odnose sa javnošću objavio je da je Tajger budan i da reaguje na komunikaciju sa lekarima dok se oporavlja u bolnici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike