Tajger Vuds doživeo tešku saobraćajnu nesreću: Šampiona iz olupine izvlačili vatrogasci

23.02.2021

20:16 >> 21:14

0

Čuveni golfer hitno operisan u Los Anđelesu zbog povreda na ekstremitetima

Tajger Vuds doživeo tešku saobraćajnu nesreću: Šampiona iz olupine izvlačili vatrogasci
Copyright Tanjug/KABC-TV via AP

Čuveni golfer Tajger Vuds doživeo je tešku saobraćajnu nesreću u okolini Los Anđelesa.

Povređenog šampiona iz olupine su izvlačili vatrogasci, a posle ukazane prve pomoći na licu mesta upućen je u jednu od lokalnih bolnica, gde je podvrgnut operaciji zbog “višestrukih povreda nogu”. Nesreća se dogodila u utorak ujutro.

Šerif okruga Los Anđelesa potvrdio je da se poznati sportista nalazio sam u atomobilu u trenutku nesreće:

– Vozač i jedini putnik identifikovan je kao golfer Eldrik “Tajger” Vuds. Gospodina Vudsa izvukli su iz olupine vatrogasci i bolničari okruga Los Anđeles, a zatim su ga kolima hitne pomoći prevezli u lokalnu bolnicu zbog njegovih povreda.

Profimedia

Vudsov agent Mark Stajnberg rekao je za “Golf Digest” da njegov klijent ima povrede na nogama, ali nije precizirao kakve su:

– Tajger Vuds je jutros u Kaliforniji doživeo jednu saobraćajnu nesreću gde je zadobio višestruke povrede nogu. Trenutno je na hirurgiji i zahvaljujemo vam na podršci i poštovanju njegove privatnosti.

Tajger Vuds je rođen 30. decembra 1975. godine i jedan je od najboljih golf igrača svih vremena. Rekorder je po broju nedelja provedenih na prvom mestu rang liste i jedno vreme najplaćeniji sportista sa godišnjom zaradom od 105 miliona dolara, prema podacima Forbsa. Sin je amaterskog golf igrača, a prvo javno pojavljivanje na terenu doživeo je u svojoj trećoj godini kada je odigrao partiju sa glumcem Bobom Houpom. Već sa osam godina osvojio je Svetsko juniorsko prvenstvo, a sa 18 godina postao je amaterski prvak SAD. Osvojio je 14 trofeja na velikim turnirima, PGA turnire je osvajao 71 put, a na Gren slemu je ukupno tri puta trijumfovao.

Povukao se iz aktivnog igranja 2009. godine, jer je njegov privatni život i neverstvo u braku postala glavna tema žute štampe i sportskih magazina u SAD i svetu. Kasnije je i sam priznao svoje probleme u braku, ali se 8. aprila 2010. godine ipak vratio sportu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike