Pokuševski ubacio najviše: Bogdanović i Bjelica skromni, Denver bez Jokića

05.10.2021

05:38

0

Trijumf Golden Stejta, porazi Atlante i Oklahome

Pokuševski ubacio najviše: Bogdanović i Bjelica skromni, Denver bez Jokića
Aleksej Pokuševski - Copyright Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Još tačno dve nedelje ostale su do početka najjače košarkaške lige na svetu, a NBA klubovi posle pripremne faze prelaze na utakmice.

Takozvani "preseason" dani su pred nama, igralo se po američkim parketima, a od pet srpskih košarkaša ritam su prošle noći hvatala njih trojica.

Najbolji start po ličnom učinku imao je Aleksej Pokuševski u ubedljivom porazu Oklahome od Šarlota (97:113). Naš internacionalac je na parketu proveo 23 minuta i za to vreme ubacio 11 poena, uhvatio četiri lopte i imao jednu asistenciju.

Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier
 

Poen manje od Alekseja a za jedan minut više u igri postigao je Bogdan Bogdanović, uz jedan skok i tri asistencije. Ubacio je dve dvojke iz četiri pokušaja i dve trojke iz devet, a Atlanta je glatko izgubila od Majamija sa 125:99.

Samo je Golden Stejt slavio pobedu od timova za koje su nastupili naši košarkaši. Voriorsi su dobili Portland sa 121:107, a Nemanja Bjelica je imao skroman košgeterski učinak, ali je nejgova uloga ipak bila važna. Za 19 minuta na parketu postigao je šest poena, ali mu se beleže i četiri skoka i šest asistencija.

Denver je bez Nikole Jokića poražen od Los Anđeles Klipersa sa 103:102, dok Dalas, za koji igra Boban Marjanović, još nije krenuo sa utakmicama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike