Slovenci iz sve snage navijaju da Nikola Grbić postane selektor Poljske! Evo i zbog čega

04.10.2021

16:49

0

Autor: A. Š.

Srpski strateg prvi favorit za klupu evropskog velikana

Slovenci iz sve snage navijaju da Nikola Grbić postane selektor Poljske! Evo i zbog čega
Copyright Promo/CEV

Izbor selektora odbojkaša Poljske sa velikom pažnjom prati se i u Sloveniji, a evropski vicešampioni iz sve snage navijaju da Nikola Grbić sedne na klupu bronzane selekcije na nedavno završenom kontinentalnom šampionatu.

Srpski strateg u ovom trenutku jeste najveći favorit za selektora Poljaka, a Slovenci strahuju od negativnog ishoda pregovora, jer bi u tom slučaju u prvi plan izbio Alberto Đulijani.

Italijan je sa Slovenijom osvojio dva evropska srebra, zbog čega u nekadašnjoj jugoslovenskoj republici strahuju da bi mogli da ostanu bez sjajnog stručnjaka, ukoliko dobije „ponudu koja se ne odbija“.

Slovenci već imaju sličnih negativnih iskustava iz bliže prošlosti, kada su im Nemci „preoteli“ Andreu Đanija, pošto ih je legendarni Italijan vodio do prve medalje na velikim takmičenjima (srebro na EP 2015. godine).

Đulijani je po završetku nedavnog EP slobodan u izboru nove sredine pošto mu je ugovor sa Slovenijom istekao, ali se čelnici tamnošnjeg saveza nadaju da bi kroz razgovor mogli da ubede Italijana da nastavi započeti posao.

Ipak, svesni su svi, to će biti neuporedivo teži zadatak ukoliko Đulijaniju stigne ponuda iz Poljske, zbog čega se svi ljubitelji odbojke u Sloveniji „mole“ da Sebastijan Sviderski uspešno završi pregovore sa Srbinom, s kojim je u tandemu Zaksu odveo do osvajanja Lige šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike