Zvezda je gazda u regionu! Budućnost pala u "vrelini" Pionira! (VIDEO)

04.10.2021

18:30

0

Autor: A. Š.

"One man show" Luka Mitrović srušio Budućnost

Zvezda je gazda u regionu! Budućnost pala u "vrelini" Pionira! (VIDEO)
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde, u ovom trenutku, su gazde u regionu! U prvom ovosezonskom derbiju AdmiralBet ABA lige, izabranici Dejana Radonjića su u "Pioniru" savladali Budućnost 71:63 (19:14, 18:15, 8:18, 26:16). 

Repriza prošlosezonskog finala plej-ofa regionalnog takmičenja bez dileme je došla prerano. U duelu izabranika Dejana Radonjića i Aleksandra Džikića jasno je moglo da se vidi da je sezona tek krenula, najviše po velikom broju oscilacija tokom meča obe ekipe. 

Sa Dobrićem i Davidovcem na parketu, posle pauze zbog povreda, ali bez Ostina Holinsa, crveno-beli su brzo zagospodarili terenom i predvođeni Nikolom Kalinićem i Ognjenom Kuzmićem brzo došli do osam poena prednosti. Delovalo je u prvom poluvremenu, pogotovo kada je srpski i regionalni šampion stigao do plus 11, da Budućnost u ovom trenutku nije kadra da ozbiljnije zapreti crveno-belima, koji su neshvatljivim padom u trećem kvartalu umalo prokockali sve dobro što su radili u prethodnih 20 minuta.

Kao da je na drugo poluvreme u crveno-belim dresovima na teren izašlo 12 potuno drugih igrača. Ređale su se greške i promašaji Radonjićevih izabranika, koji su za tili čas bili na minusu od pet poena. Pet minuta je bilo potrebno Zvezdi da postigne prvi koš u pretposlednjoj deonici, a za to vreme Budućnost je nanizala 14, napravila potpuni preokret i krenula u, činilo se, nezadrživ nalet.

Razigrao se u tim momentima Sili, raspucao Micov i da nije bilo Luke Mitrovića "đetići" bi verovatno večeras odneli pobedu iz Beograda. Nekadašnji kapiten crveno-belih preuzeo je odgovornost, do kraja treće deonice postigao osam poena (svi poeni Zvezde u tom periodu) i dao vetar u leđa saigračima i publici da krenu u pobednički juriš.

Ukradenom loptom i košem uz faul, pa pogođenim dodatnim bacanjem Luka je "zapalio" tribine "Pionira", vezao 11 poena i započeo Zvezdinu seriju 13:0 u kojoj mu je velika podrška bio i Nikola Kalinić. U završnom kvartalu Budućnost je prve poene postigla posle više od četiri minuta, ali su crveno-beli tada već bili na dvocifrenom plusu (58:47) i potom trojkama Dobrića i Kalinića overili prvi ovosezonski veliki trijumf.

Crvena zvezda: Gušić, Lazarević 2, Volters 3, Uskoković 3, Davidovac 9, Mitrović 19, Kalinić 13, Dobrić 9, Simonović, Ivanović, Kuzmić 13, Popović

Budućnost: Kobs 6, Atić 2, Šehović, Micov 11, Barović, Sili 19, Nikolić 1, Jagodić-Kuridža 4, Drobnjak 2, Vili, Popović 3, Rid 15

ADMIRALBET ABA LIGA, 2. KOLO:

Split - Partizan 59:69
Studentski centar - Zadar 94:78
FMP - Igokea 89:81
Krka - Mornar 89:80
Borac - Cedevita 76:85
Ponedeljak:
Cibona - Mega 89:84
Crvena zvezda - Budućnost 71:63

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Zvezda je pobedila u prvom ovosezonskom velikom derbiju Budućnost 71:63.

38. MINUT - Crveno-beli trojkama lome Budućnost, koja je u završnom kvartalu napravila četiri faula u napadu. Pre poslednjeg, gosti su. izgubili loptu tako što je nisu preneli na polovinu rivala za osam sekundi, posle čega je Dobrić ubacio trojku za 65:52, 37. minut. Posle dugo vremena Rid poentira za Budućnost, potom Atić zakucava. Pred poslednja dva minuta Zvezda vodi 65:56.

36. MINUT - Zvezda je ponovo na najvećem plusu, posle poena Kuzmića - 58:47, 35. minut. Seriju domaćih 13:0 polovičnim učinkom s linije penala prekida Sili - 58:48. Kalinić poentira iz prodora za novi najveći plus Zvezde - 60:48, 36. minut. Micov i Kobs održavaju Budućnost na minus 10 - 62:52, 36. minut.

MN Press
 

34. MINUT - Potpuno obrnut scenario u odnosu na prethodnu četvrtinu. Sada je Budućnost u seriji grešaka i promašaja, bez koša više od četiri minuta, a Zvezda u seriji 11:0, posle poena Nikole Kalinića u kontrnapadu - 56:47, 33. minut. 

32. MINUT - Četvrta deonica otvorena je ukradenom loptom, poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem Luke Mitrovića. Zvezda vodi 48:47 u 31. minutu. Kalinić pogađa izuzetno važnu trojku za Zvezdu, koja u 32. minutu vodi 51:47. Budućnost je u seriji grešaka, za manje od dva minuta gosti su izašli iz bonusa. Volters pogađa trojku posle ofanzivnog skoka Simonovića, Zvezda ekspresno stiže do plus sedam - 54:47, 32. minut.

MN Press
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Luka Mitrović radi veliki posao za domaćina u trećem periodu. Lavovski se bori na poziciji centra, posle dva ofanzivna skoka izborio se za četiri slobodna bacanja i sva četiri je pogodio. Zvezda je na minus jedan - 46:45. Zoran Nikolić pogađa jedno od dva bacanja. Na kraju treće deonice Budućnost vodi 47:45.

28. MINUT - Kratko je trajalo vođstvo Zvezde, Sili polovičnim učinkom s linije penala, pa Micov trojkom, vraćaju gostima plus tri - 44:41, 27. minut. Ponovo prazan hod u igri Zvezde, Micov pogađa dva bacanja i povećava plus gostiju na 46:41 u 28. minutu. Mini seriju Budućnosti 6:0 prekida sa dva ubačena bacanja Luka Mitrović.

MN Press
 

26. MINUT - Mitrović pravi faul u napadu, a na drugoj strani Rid zakucava. Budućnost je u seriji 14:0, koju zakucavanjem u kontri, posle osvojene lopte, prekida Mitrović. Zvezda je bila bez poena pet minuta u trećoj deonici - 40:39. Luka Mitrović vraća domaćinu minimalnu prednost - 41:40, na isteku 26. minuta.

24. MINUT - Zvezda je bez koša više od tri minuta, Sili je u seriji, posle trojke pogađa i sa poludistance. Serija Budućnosti s kraja druge i početkom treće deonice je 10:0, Radonjić traži minut odmora - 37:36, 23. minut. Ivanoviću je izašla trojka, Sili još jednom poentira, Budućnost vodi posle dugo vremena. Zvezda je bez koša više do četiri minuta.

MN Press
 

22. MINUT - Sa dve izgubljene lopte Zvezde, i poenima Jagodića Kuridže otovreno je drugo poluvreme - 37:31, 21. minut. Sili pogađa trojku, posle promašaja Ivanovića, Budućnost je na samo minus tri - 37:34.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi 37:29. Došli su crveno-beli u finišu druge deonice i do plus 11, posle trojke Dobrića (37:26), ali je Budućnost tu trojku poništila na "najbolniji način". Sili je pogodio prvo slobodno bacanje, drugo je promašio, ali su gosti uhvatili još jedan skok u napadu, posle kojeg je usledilo zakucavanje Rida.

MN Press
 

18. MINUT - Imala je Budućnost priliku da uhvati potpuno rezultatski priključak posle prilaska na 28:22, ali su nekoliko prokockanih napada crveno-beli kaznili sa četiri laka poena Luke Mitrovića - 32:22 na isteku 18. minuta.

16. MINUT - Na polovini druge deonice, posle trojke Davidovca, Zvezda dolazi do, dosad maksinalnih, plus osam - 26:18. Zvezda ima prvi put dvocifrenu prednost, posle zakucavanja Kuzmića, ali bi problem mogao da predstavlja treći prekršaj Nikole Kalinića u 16. minutu - 28:18. Sili prekida seriju Zvezde 7:0.

14. MINUT - Ušlo se u seriju grešaka i promašaja na obe strane. Posle skoro dva minuta bez poena Uskoković pogađa sa poludistance - 23:18, 14. minut.

MN Press
 

12. MINUT - Sili i Mitrović poenima rešavaju uvodne napade na startu druge deonice - 21:16. Budućnost je dosad ostvarila četiri skoka u napadu i to je jedan od glavnih razloga zbog kojih Zvezda nema veću prednost. Micov smanjuje zaostatak gostiju na 21:18.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve četvrtine Zvezda vodi 19:14. Poslednji koš u uvodnoj deonici postigao je Rid.

9. MINUT - Igra se koš za koš. Kobs i Rid za Budućnost, Dobrić za Zvezdu. Posle trojke Davidovca crveno-beli imaju, dosad, najvećih plus sedam - 19:12.

MN Press
 

7. MINUT - Zvezda kažnjava sve propuste gostiju u defanzivi, posle lakih poena Lazarevića crveno-beli vode 14:8.

5. MINUT - Mini seriju Zvezde 5:0, poenima s linije penala prekida Jagodić Kuridža (2/2). Kuzmić vezuje pet poena za plus pet crveno-belih na polovini treće deonice - 12:7.

3. MINUT - Budućnost preko Popovića (trojka) i Rida (koš uz faul, promašeno dodatno bacanje) dolazi do prenosti na isteku trećeg minuta meča. Između poena košarkaša Budućnosti poentirao je Davidovac, a Zvezdu vođstvo, trojkom vraća Kalinić - 7:5.

1. MINUT - Obe ekipe promašile su uvodne napade na meču. Prve poene, iz odbojke, postiže Kuzmić.

 

 

Zvezda će večeras igrati bez Ostina Holinsa, koji se povredio tokom premijernog meča Evrolige protiv Fenerbahčea.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike