Željkov Partizan prošao kroz dramu i došao do prve pobede u novoj sezoni AdmiralBet ABA lige!

27.09.2021

17:40

0

Crno-beli uglavnom vodili, Zadar se vratio, pa smo gledali dramu

Željkov Partizan prošao kroz dramu i došao do prve pobede u novoj sezoni AdmiralBet ABA lige!
Copyright ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin

Partizan je uglavnom vodio u Zadru, domaćin se vratio, ali su crno-beli izdržali nalet i u neizvesnoj završnici zabeležili prvu pobedu u novoj sezoni AdmiralBet ABA lige.

Zadar - Partizan 73:78 (21:21, 13:21, 20:18, 19:18)

Crno-beli su sve vreme vodili, imali su i 10 razlike u trećoj četvrtini, ali je Zadar u poslednjoj deonici uspeo u nekoliko navrata da priđe na samo –1, pa i da izjednači. 

Ipak, prevagnuo je kvalitet Partizana, tako da je Partizan trijumfalno počeo sezonu u prvenstvu, a Obradović ostvario prvu pobedu u ABA ligi. 

ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin
 

Najefikasniji su bili Kevin Panter i Dalas Mur sa po 14 poena. Zek Ledej imao “dabl-dabl” sa 10 poena i 10 skokova. Aleksa Avramović i Uroš Trifunović dodali su po 11 poena.  

Pokazao je Partizan da ima kvalitet, ali je pokazao i određene manjkavosti, ali ništa što nije uobičajeno na početku sezone. Crno-beli su bili bez Rodionsa Kuruca , a u timu nije bilo ni Alekse Stepanovića i Đorđija Jovanovića.

Meč je počeo minutom ćutanja u čast velikog Dušana Dude Ivkovića.

ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin
 

Zadar je prvi poveo preko Uroša Lukovića, akcijom koju smo često viđali u Mornaru, dobio je pas i pogodio “zicer”. Partizan je brzo preokrenuo i poveo, najviše zahvaljujući sjajnom Panteru, koji je dao 10 od prvih 15 poena crno-belih i nije promašio u prvih pet šuteva za dva poena. 

Zadar je preokrenuo na kratko krajem prve deonice, koja se završila 21:21. 

Ipak, posle su crno-beli počeli da igraju mnogo bolje, uključili su se i drugi igrači u napad, tako da su gosti čuvali prednost, a onda u trećoj deonici došli i do 10 poena prednosti. Zagorac je vodio ekipu poenima i energijom, ali tim nije uspeo da rezultatski iskoristi nadmoć u skoku i na terenu.

Nije tad bilo vreme da se prelomi meč, ali je Partizan imao nekoliko prilika da poveća prednost, ali je svojim greškama dozvolio Zadru da se vrati. 

Ipak, Partizanov skok je nestao u trećoj četvrtini, kao i odbrana od šuteva spolja, tako da je ta slaba defanziva dovela do toga da crno-beli strepe u završnici. 

Tu se Partizan bolje snašao, odnosno presudio je njegov kvalitet i manje grešaka. 

Zadar je u poslednjem minutu imao šut za izjednačenje, ali je Dominik Mavra promašio, a Partizan je sačuvao vođstvo u penal završnici

AdmiralBet ABA liga, 1. KOLO:

Petak:

Mornar - Cibona 77:87
Crvena zvezda - Split 97:61

Subota:

Igokea - Borac 91:89
Cedevita Olimpija - Krka 88:56

Nedelja:

Mega - Studentski centar 101:68
Budućnost - FMP 82:72

Ponedeljak:

Zadar - Partizan 73:78

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: P.K.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike