Zvezda i desetkovana moćna! Radonjićeva mašina "samlela" Split

24.09.2021

17:36

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli sjajni na premijeri u novoj sezoni regionalnog takmičenja

Zvezda i desetkovana moćna! Radonjićeva mašina "samlela" Split
Copyright MN Press

Niko to nije rekao javno, ali je negde, između redova, moglo da se nasluti da u Crvenoj zvezdi strahuju od otvaranja sezone u Admiral Bet ABA ligi.

Ipak, ispostavilo se da za to nije bilo ni najmanje potrebe. Iako desetkovani silnim povredama, izabranici Dejana Radonjića na sjajan način su krenuli u odbranu regionalnog trona. Split je u dvorani „Aleksandar Nikolić“ savladan ubedljivo - 97:61 (22:16, 31:12, 22:13, 22:20).

Od početka meča bilo je jasno da Splićani nemaju šta da traže u beogradskom hramu košarke. Motivisani crveno-beli, predvođeni najiskusnijima Kalinićem, Holinsom, Mitrovićem i Cirbesom, od starta su krenuli da "lome" goste, koji su kakav takav otpor pružali samo u prvih deset minuta meča.

Pobednik je praktično rešen već sredinom druge deonice, u kojoj su košarkaši hrvatskog tima za prvih sedam minuta postigli samo četiri poena. Za razliku od njih, Radonjićevi izabranici su, kako je vreme odmicalo, sve više opuštali ruku i serijom 15:0 u 17. minutu stigli do ogromnih 45:20.

Sjajan debi u dresu srpskog i regionalnog šampiona imao je Nikola Ivanović. Crnogorski reprezentativac već na startu preuzeo je jednu od liderskih uloga i na sjajan način dirigovao je Zvezdinom igrom, postigavši, usput, i 20 poena. Ono što je, takođe, sigurno obradovalo i Dejana Radonjića, jeste činjenica da su njegovi najiskusniji košarkaši prilično brzo rešili pitanje pobednika, pa su značajniju priliku da se predstave svojim navijačima imali i "junoše" Popović i Gušić, koji su dokazali da se nisu tek tako našli u opremi velikana s Malog Kalemegdana.

Crvena zvezda: Gušić 2, Lazarević 13, Volters 10, Mitrović 6, Kalinić 9, 6as, Holins 11, Simonović, Ivanović 20, 6sk, 6as, 4uk, Kuzmić 11, Cirbes 12, 6sk, Popović 3.

Split: Perković, Perasović 4, Kedžo 9, Runjić 7, Žganec 1, Vuko 5, Čampara 10, Bajo 7, Džons 6, Meklin 7, Barič 5.

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Zvezda je odlično otvorila regionalnu sezonu. Split je savladan 97:61.

39. MINUT - Ivanović pogađa trojku, njegov 20. poen za 94:59. 

36. MINUT - Dao je Radonjić prostor i nadama crveno-belih Popoviću i Gušiću, koji su našli način da pokažu da nisu tek tako dobili priliku u crveno-belom - 87:52.

34. MINUT - Sve je u dvorani "Aleksandar Nikolić" odavno rešeno i samo se čeka konačan rezultat meča. Održavaju crveno-beli bez mnogo problema preko 30 razlike - 83:50. 

32. MINUT - Posle dva minuta u poslednjem kvartalu rezultat je nerešen. Na poene Runjića i Perasovića, odgovorili su Volters i Cirbes.

MN Press
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Kratkog daha je bio nalet gostiju. Nikola Ivanović je vezao šest poena za 75:39. Na kraju treće deonice, posle dva pogođena bacanja Kedža, Zvezda vodi 75:41.

26. MINUT - Mali pad u Zvezdinoj igri i nekoliko minuta praznog hoda gosti su iskoristili za mini seriju 7:0 - 67:37. 

24. MINUT - Predali su se gosti, nema u njihovoj igri ni neke prevelike želje da barem poprave utisak. Kuzmić (četiri poena) i Lazarević podižu Zvezdin plus na 37 razlike - 67:30.

MN Press
 

22. MINUT - Sjano su crveno-beli otvorili i drugi deo igre. Holins sa dve trojke i Kalinić (dva poena) povećali su plus regionalnog prvaka na 61:28.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Posle prve dve četvrtine Zvezda vodi 53:28, zahvaljujući trojci Voltersa i poenima Nikole Ivanovića u poslednjih 60 sekundi prvog poluvremena. 

18. MINUT - Trojkama Čampare i Meklina gosti su zaustavili Zvezdin nalet na trenutak (48:28).

MN Press
 

16. MINUT - Deluje je da je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" rešen, što se tiče konačnog ishoda meča. Za više od šest minuta igre u drugoj deonici, gosti su postigli samo četri poena, dok na drugoj strani Kalinić, Cirbes i Mitrović produžavaju seriju crveno-belih na 15:0 za 45:20 u 17. minutu.

14. MINUT - Za manje od četiri minuta Zvezda je Splitu ubacila 17 poena i došla nadomak plus 20 posle trojke Nikole Ivanovića (39:20). Gosti su dosad već izgubili 10 lopti, a crveno-beli na drugoj strani postižu mnogo lakih poena.

MN Press
 

12. MINUT - Sjajno je mladi Lazarević ušao u meč. Pogodio je dve trojke, potom poenima uz faul i ubačenim dodatnim bacanjem doneo je Zvezdi prvi dvocifreni plus na meču - 28:18.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve deonice Zvezda vodi 22:16, pošto je Kedžo u samoj završnici prve deonice na trojku Lazarevića odgovorio ubačenim šutem van linije 6.75.

8. MINUT - Poenima Ivanovića i Voltersa, crveno-beli su stigli nadomak dvocifrenog plusa (18:9), ali je na drugoj strani Kedžo vezao četiri poena - 18:13. 

6. MINUT - Održava Zvezda stečeni plus, dok gosti u rezultatskom priključku ostaju poenima s linije penala - 14:9.

MN Press
 

3. MINUT - Dobro su crveno-beli otvorili meč, posle lakih poena Cirbesa pod košem, trojku je ubacio i Nikola Kalinić, pa na isteku 3. minuta domaćim tim vodi 8:4.

1. MINUT - Meč je otvoren poenima Smita i trojkom Holinsa na drugoj strani. Zvezda vodi 3:2.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike