Prvi triler u novoj sezoni Admiral Bet ABA lige! Igokea u poslednjim sekundama savladala Borac

25.09.2021

17:03

0

Dramatična završnica i jako zanimljiva košarka u prvom kolu!

Prvi triler u novoj sezoni Admiral Bet ABA lige! Igokea u poslednjim sekundama savladala Borac
ABA liga/Nikola Vuruna - Copyright ABA liga/Nikola Vuruna

Videli smo prvu dramu i prvu završnicu "za infarkt" u novoj sezoni Admiral Bet ABA lige!

Igokea je posle drame u finišu, košem 2,9 sekundi pre kraja utakmice pobedila Borac – 91:89 (21:15, 26:27, 19:31, 25:16).

Heroj meča bio je Džejms Artur Robinson treći, koji je dao odlučujući koš.

Ali, svašta smo videli pre toga. Igokea je vodila tokom prvog poluvremena, Borac je preokrenuo u trećoj četvrtini, poveo i 10 razlike, ali se domaći tim malo po malo vraćao i povratio vođstvo, koje nije bilo veće od dva razlike.

Onda je Hanter Hejl dva minuta pre kraja pogodio trojku za vođstvo Čačana 86:87. Marko Jošilo je kasnije uzvratio košem, a onda je Dalibor Ilić dao dva penala za vođstvo Igokee 89:87 25 sekundi pre kraja.

Marko Marinović je pozvao tajm-aut, dogovorena je akcija da se ide na Hejla, ali je on bio pokriven, tako da je novajlija Lautaro Lopez napravio sjajan ulaz i posle zadrške poentirao!

Sada je Dragan Bajić tražio tajm-aut, 11 sekundi do kraja. Borac je igrao dobru odbranu, preuzimao je sve, ali je Robinson u jednom trenutku pronašao sebi mesta za šut i pogodio sa poludistance nakon šuta koji je imao veliki luk.

Za ostalo vreme je Hejl uspeo da pređe pola i šutne iz očaja, ali uzalud.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Robinson i Markel Starks sa po 15 poena, dok su Ilić i Antabija Voler dodali po 13.

Borac je predvodio Nemanja Todorović sa 17 poena, Ivan Marinković dodao je 15, ali je najbolji bio Lautaro sa 14 poena i devet asistencija. Argentinac se sjajno pokazao u prvom meču i ako ovako nastavi, biće veliko pojačanje za Čačane.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: P.K.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike