Megina surova lekcija novajliji, fantastičan početak AdmiralBet ABA lige za najmlađi tim prvenstva!

26.09.2021

12:08

0

Fantastičan šut za tri, mnogo skokova i asistencija ostavili goste bez šanse

Megina surova lekcija novajliji, fantastičan početak AdmiralBet ABA lige za najmlađi tim prvenstva!
Copyright ABA liga/Dragana Stjepanović

Najmlađi tim AdmiralBet ABA lige, Mega prosto je samlela novajliju Studentski centar u prvom kolu takmičenja - 101:68 (23:21, 28:6, 28:20, 22:21).

Ekipa iz Podgorice se držala u prvoj četvrtini, Mega je za dva počela sa 0/6, tako da su gosti vodili i ekipe smenjivale u vođstvu u prvih 10 minuta.

Ipak, Mega je krajem prve i početkom druge četvrtine napravila seriju od 16:0, stekla osetniju prednost koja je samo rasla, a u trećoj četvrtini prešla i 30 poena prednosti.

Nemilosrdni su bili domaćini sa linije za tri poena: Na kraju su imali 18 trojki iz 30 pokušaja. Tu su i 34 asistencije.

Mega jeste najmlađa u ligi, ali ima samo dva igrača ispod dva metra u "rosteru", tako da kad se ta činjenica uzme u obzir, jasno je da Studentski centar nije mogao ništa protiv šuta od 60 odsto za tri poena i 10 skokova više.

Petorica igrača Mege bili su "dvocifreni". Malkolm Kazalon završio je meč sa 17 poena, četiri asistencije i tri skoka. Boriša Simanić postigao je 16 poena, Nikola Jović je dodao 12. Matej Rudan je završio meč sa 11 poena i osam skokova, Aleksander Balcerovski 10 poena i devet skokova, a Skuči smit sa devet poena i 12 asistencija.

Svi igrači u domaćem timu su nastupali i svi su se upisali u strelce.

Džastin Edvards i Kajl Vinales dali su po 17 poena za Studentski centar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: P.K.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike