Korona u Partizanu bez posledica, jedan pozitivan pred početak Admiral Bet ABA lige: Svi jedva čekaju takmičenje

26.09.2021

09:04

0

Autor: 24sedam

Zaraženi nema simptoma, vakcinisan je, ali je ostao u Beogradu

Korona u Partizanu bez posledica, jedan pozitivan pred početak Admiral Bet ABA lige: Svi jedva čekaju takmičenje
Copyright KK Partizan/Dragana Stjepanović

Partizan konačno počinje takmičenje u Admiral Bet ABA ligi! Prvi protivnik je Zadar, a taj meč na programu je u ponedeljak od 18 sati, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Partizan u nedelju kreće u Dalmaciju i tamo ostaje do petka, pošto već u četvrtak igra protiv Splita.

Najveći problem pred polazak je to što je Rodions Kuruc pozitivan na kovid-19.

- Na redovnom PCR testu po povratku sa turnira "Pavlos Janakopulos", Kuruc je bio pozitivan na virus Kovid 19 i odmah je upućen u izolaciju. Rodions se oseća dobro, ima blažu kliničku sliku i klub čvrsto veruje da će se brzo oporaviti. Svi ostali igrači i članovi stručnog štaba su testirani i ni kod koga nije registrovano prisustvo virusa Kovid 19 – saopštio je Partizan.

Kako je za 24sedam rečeno u klubu, Kuruc je vakcinisan (Džonson i Džonson), kao i kompletna ekipa i stručni štab Partizana. Oni su proletos imali akciju zajedničke vakcinacije, ali od tada se promenilo 90 odsto ekipe i sve pridošlice su vakcinisane. Kuruc je pozitivan od povratka iz Atine, od tada je u izolaciji i nema simptome. Svi ostali su testirani i negativni su.

No, da se vratimo takmičenju. Navijači jedva čekaju da počne, pa tako i igrači i svi u crno-belom taboru.

- Specifična utakmica zato što je prva. Mislim da igrači sa velikom željom iščekuju početak prvenstva i naše lige. Radili smo poslednju sedmicu na veoma dobar način i sad je najvažnije da to pokažemo na terenu. Gledali smo i analizirali Zadar, ekipu koju u svakom pogledu poštujemo i moraćemo da igramo veoma dobro i veoma koncentrisano ukoliko želimo da napravimo dobar rezultat u Zadru – rekao je trener Željko Obradović.

Kapiten Rade Zagorac je pred meč u Zadru rekao:

- I u predsezoni smo dosta puta pominjali da su to dva gostovanja koja nas očekuju na samom startu,  Tradicionalno dobra atmosfera tamo poništava neki kvalitet trenutni i već po navici pravi zahtevno gostovanje. Zadržali su većinu tima od prošle godine, što znači da vrlo dobro jedni drugima poznaju navike, nadogradili su to sa nekoliko novih, dobrih i iskusnih igrača. Ubeđen sam da žele da nas pobede.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike