Zvezda konačno pobedila! Niz od šest poraza prekinut protiv Virtusa! Nedović, Teo i Bolomboj vodili do trijumfa! (FOTO/VIDEO)

22.03.2024

21:01

0

Autor: D. N.

Crveno-beli se revanširali timu iz Bolonje, za raniji poraz

Zvezda konačno pobedila! Niz od šest poraza prekinut protiv Virtusa! Nedović, Teo i Bolomboj vodili do trijumfa! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su pobedili Virtus u utakmici 31. kola Evrolige, rezultatom 94:79 i tako prekinuli niz od šest poraza u elitnom takmičenju. Takođe, ekipa Janisa Sferopulosa se revanširala timu iz Bolonje za poraz u prvom delu sezone, ali i pokazala reakciju posle poraza od Panatinaikosa. To je uostalom tražio Grk uoči meča sa Italijanima.

Već u ponedeljak, crveno-beli igraju protiv Mege u AdmiralBet ABA ligi, a onda sledi gostovanje Real Madridu koji je već obezbedio prvo mesto na tabeli Evrolige. Posle slede i dueli sa Olimpijakosom i Anadolu Efesom za kraj ovosezonske evropske kampanje. Podsetimo, već neko vreme se znalo da crveno-beli nemaju šanse za plasman u plej-in. 

Trenutno, Zvezda je na 16. mestu sa 11-20, dok je tim Luke Bankija osmi sa 17-14.

Prvo poluvreme meča u "Areni" je protekao u "klackalici" pošto su se ekipe smenjivale u vođstvu. Ali je pobeda najavljena u samoj završnici prvog poluvremena, kada su usledile dve trojke u dva vezana napada, Majka Tobija i Miloša Teodosića, za 48:42.

U trećoj četvrtini, Zvezda je uspela da dođe i na plus deset, da bi se onda Virtus približio. Zatim je u toj deonici usledila serija crveno-belih od 11:0, za prednost od 72:61. U poslednjoj deonici Teodosić je razigravao saigrače, pa je na kraju publika skandirala njegovo ime.

Za veliki pobedu, osim Teodosića (11 p, 2/3 za tri, 9 as) imali su i Nemanja Nedović sa 25 poena (6/7 za dva, 3/5 za tri), tri skoka i sedam asistencija, dok je Džoel Bolomboj dodao 15 poena i pet skokova. Imao je i tri blokade.

Isti učinak u poenima, kao Teodosić imao je i Dejan Davidovac, dok je Luka Mitrović ubacio jedan manje. Majk Tobi i Rokas Gedraitis su ubacili po sedam, mada je Litvanac dosta grešio.

U italijanskom klubu istakao se Tornike Šengelija sa 25 poena, četiri skoka i pet asistencija. Uz njega, probleme crveno-belima su pravili Ife Lundberg sa 15 i Marko Belineli sa 14, mada ga baš šut za tri poena nije služio. Imao je veoma skromnih 3/11.

Inače, početak meča su obeležili prisustvo Jaga dos Santosa, kao i poklon koji je Ognjen Dobrić dobio od bivšeg kluba. Popularni Šegi je za 11 i po minuta ubacio skromnih dva poena, uz jedan skok.

BLOG UŽIVO:

4. četvrtina 94:79

40. minut - Posle presečenog napada Šengelija pravi nesportsku i izlazi napolje zbog pete lične. Davidovac pogađa sa linije bacanja, a Teodosiću skandira publika. Rezultat je 89:78. Bolomboj zakucava za 91:78.

Nedović, trojka za overu pobede. Smanjuju Italijani na 94:79.

39. minut - Davidovac loš pas za Bolomboja. Belineli ide na Bolombija, ali sledi podbacivanje. Lopta dolazi do Danstona koji ne pogađa za tri.

38. minut - Belineli faulira Nedovića. Njegova druga lična. Polovično izvođenje - 85:78. Davidovac hvata posle promašaja. Kakvo dodavanje Teodosića za Bolomboja. Banki traži tajm-aut, za 87:78.

37. minut - Smart faulira Šengeliju. Šengelija lako protiv Smarta - 82:75. Teodosić za Gedraitisa koji staje na liniju bacanja. Pajola izlazi zbog pete lične. Litvanac pogađa prvo, pa i drugo - 84:75.

Nedović umesto Gedraitisa. Belineli iz teške pozicije, ali pogađa za tri - 84:78. Danston blokira Nedovića. Belineli ne pogađa.

36. minut - Smart fauliran. Virtus izlazi iz bonusa, a onda i TV tajm-aut. U ovim trenucima, Zvezda zatajila u napadu. Teodosić na terenu.

Teodosić do Bolomboja koji pogađa, uz dodatno slobodno bacanje. Još važnije da Šengelija ima četiri lične. Takođe Bolomboj pogađa za 82:73. Faul Mikija kome je ovo peta lična.

35. minut - Hanga komplikuje, ali loptu nekako spasava Bolomboj, uz pomoć Ilića. Šengelija jedan na jedan sa Bolombojem. Ne pogađa.

34. minut - Nedović za Mitovića koji dobija blokadu, pa onda Nedović pravi prekršaj. Mitrović ide na klupu. Nova blokada Bolomboja, skandiraju mu navijači.

MN Press
 

Belineli u padu za tri, ali bez pogotka. Smart umesto Nedovića u igri. Miki uspeva nekako da pogodi, pa je sada 79:73.

33. minut - Davidovac za +10, sada je 79:69. Na drugoj strani Nedović pravi treću ličnu posle faula nad Mikijem. Sa linije slobodnih bacanja pogađa prvo, pa onda i drugo - 79:71.

Mitrović ne pogađa, ali Ilić hvata. Nema poena u novom pokušaju.

32. minut - Mitrović pogađa uz prekršaj, a četvrta lična za Mikija. Abas pravi novu ličnu grešku. Njegova druga.

31. minut - Belineli smanjuje na 74:67. Miki faulira Mitrovića. Ubrzo lopta za Virtus. Lundberg na Davidovca i ne pogađa.

3. četvrtina 74:65

30. minut - Šengelija ima dva slobodna bacanja. Pogađa prvo, kao i drugo - 72:63. Ilić umesto Bolomboja. Nastavlja Nedović, polaganje posle dodavanja Mitrovića, ali uzvraća Šengelija - 74:65.

Ilić ne pogađa za tri poena. I rampa Hange za kraj treće četvrtine.

29. minut - Prekršaj Mikija i Teodosić izvodi slobodna bacanja. Oba puta pogađa - 68:61. Bolomboj blokira Abasa. U novom napadu Zvezde, Mitrović fauliran. Banki traži tajm-aut, pošto je Zvezda vratila prednost.

Mitrović precizan 50 odsto - 69:61. Dobrić ne pogađa za tri posle povratnog pasa Šengelije koji je bio opkoljen ispod koša. Mrtva lopta, Bolomboj uspešniji. Nedović pogađa za tri - 72:61. Serija Zvezde od 11:0.

28. minut - Danston pravi treću ličnu, a Nedović izvodi bacanja - 66:61. Miki ne pogađa, ali u nastavku Gedraitis gubi loptu.

27. minut - Ponovo ne pogađa Gedraitis, pa onda i tehnička za Litvanca. Belineli sa linije bacanja pogađa za egal - 61:61. Belineli sa osam metara, ali lopta ide u aut.

Teodosić preko ruke i pogađa za tri - 64:61. Dva vezana promašaja Virtusa.

MN Press
 

26. minut - Teodosić ponovo na terenu. Hanga ne pogađa za tri, i na kraju lopta je izgubljena. Šengelija napada Bolomboja i pravi faul u napadu. Lopta je za Zvezdu. Veliki promašaj Hange za tri poena. Samo jedan poen prednosti za Zvezdu.

25. minut - Nedović ne pogađa za tri, ali ni iz novih pokušaja nema poena. Šengelija preko ruke za tri i vraća se Virtus. Rezultat je 61:58 i tajm-aut Sferopulosa.

24. minut - Rampa Bolomboja Šengeliji, ali onda pogađa Lundberg za tri. Nastavlja Nedović, pa je sada 61:55.

23. minut - Loše dodavanje Hange, i onda faul Nedovića. Prednost smanjena na 54:66. Nedović ide na koš, fauliran je i lopta za Zvezdu. Nema slobodnih bacanja, i zvižduci za sudije. Ponovo se gleda snimak.

Ipak dva bacanja za Nedovića. Pogađa prvo, pa i drugo - 56:46. Šengelija pogađa za tri poena - 56:49. Vraća Nedović, pa je sada 59:49.

22. minut - Nedović, pa Hanga, pa Bolomboj zakucava. Vodi Zvezda sa 52:44. Čelendž traži Sferopulos, za koga je lopta posle jednog duela ispod koša crveno-belih. Ipak, lopta za Zvezdu. "Isplatio" se čelendž.

Nedović vodi na +10, rezultat 54:44.

21. minut - Prvi napad za Zvezdu. Hanga na samom isteku napada nalazi Bolomboja koji je fauliran ispod koša. Davidovac uspeva da pogodi. Uvećana prednost na 50:42. Danston smanjuje na 50:44.

 

Tobi ubacio sedam poena, Mitrović, Bolomboj i Nedović po šest, a po pet poena imaju Teodosić, Davidovac i Gedraitis. Za tri poena procenat 6/11.

2. četvrtina 48:42

20. minut - Hanga organizuje napad. Davidovac na Abasa koji mu izbija loptu. Onda i Bolomboj pravi faul, na 30 sekundi do kraja prvog poluvremena. Teodosić ulazi u igru.

Pogađa Pajola, oba i sada je opet nerešeno - 42:42. Tobi umesto Bolomboja. Hanga vodi akciju, Teodosić za Tobija koji pogađa za tri. I onda još jedna trojka posle presečenog napada. Teodosić pogađa.

19. minut - Slobodna bacanja za Gedraitisa, uspešan u prvom pokušaju, kao i u drugom. Opet je egal - 40:40. Šengelija napada Mitrovića, nije precizan, a Bolomboj skida loptu sa obruča. Fenomenalna akcija Hanga - Bolomboj. Zakucavanje za 42:40. Luka Banki traži sada tajm-aut.

Belineli ne pogađa ni obruč u šutu za tri poena. Ali onda loša akcija crveno-belih, pa nema povećanja prednosti.

18. minut - Pogađa Gedraitis za tri, za prednost od 38:36. Šengelija uzvraća odmah, za novi egal - 38:38. Posle kontre Virtusa, za 40:38, Sferopulos traži tajm-aut.

17. minut - Ilić faulira Šengeliju. Pogađa oba i sada Virtus vodi sa 34:33. Davidovac pogađa za dva poena, za prednost od 35:34. Ali uzvraća Šengelija, za Virtusovu prednost od 36:35. Sferopulos traži tajm-aut.

MN Press
 

16. minut - Prekršaj Hange, ali i novi TV tajm-aut. Kontra Zvezde, Ilić pogađa, i sada je 33:32. Tajm-aut za Virtus.

14. minut - Abas preko Tobija za 32:27. Miki ide na Tobija, ali greši. Mitrović ide na koš, ali je zaustavljen faulom. Pogađa oba bacanja.

13. minut - Novi laki poeni za Virtus, za prednost 30:25. Nedović na klupi, Hanga na terenu. Teodosić je precizan oba puta sa linije slobodnih bacanja. Virtus vodi sa 30:27, a Teodosić ima dve lične.

Gedraitis ipak ne realizuje kontru, već gubi loptu. Lundberg ne pogađa za tri.

12. minut - Nedović pogađa uz prekršaj, a Gedraitis umesto Smarta. Ne pogađa Nedović sa linije bacanja. Lomas sam za tri i pogađa 28:25, a onda Gedraitis ne pogađa za tri poena.

11. minut - Loše dodavanje Nedovića, ali srećom Abas ne pogađa. Na drugoj strani, Teodosić upisuje novu asistenciju i sada je 23:23. Miki poentira za novu prednost od 25:23.

MN Press
 

1. četvrtina 21:23

10. minut - Abas pogađa za tri i vodi tim iz Bolonje sa 23:19. Mitrović za Bolomboja, i smanjuje na 23:21. Teodosić napada Lundberga, dobio je faul, ali i ide na klupu.

Nekoliko izmena u oba tima. Lundberg, pa Abas ne pogađa za tri. Lazarević hvata loptu i pokušava sa više od pola terena, ali nije pogodio.

9. minut - Teodosić za Bolomboja i sada je 17:17. Polonara ne pogađa za tri, a na kraju Mitrović pogađa za prednost od 19:17. Pajola za tri i sada je 20:19 za Virtus.

8. minut - Šengelija sam, ali ne pogađa za tri. Smart pravi faul. Na parketu, Teodosić, Mitrović i Nedović.

7. minut - Šengelija lako izlazi na kraj sa Ilićem - 15:15. Davidovac ne pogađa za tri, pa hvata Lundberg. Pogađa i Miki, pa je sada 17:15 za Virtus. Smart u prodoru, ali opet nema poena.

6. minut - Napada Hanga, ali prekršaj nad njim. Sledi TV tajm-aut. Posle trojke Hange, Zvezda vodi sa 15:13. Davidovac posle finte ide na polaganje, ali ne pogađa.

5. minut - Bolomboj fauliran ispod koša. Sferopulos se raspravlja sa sudijom. Ilić pogađa za tri poena, i sada je 12:10 za Zvezdu. 

MN Press
 

Zatim Šengelija okreće Ilića i pogađa uz faul. Gruzin realizuje i dodatno slobodno bacanje, sada je 13:12 za goste.

4. minut - Danston ne pogađa zicer, a onda Davdidovac pogađa za tri poena. Zvezda vodi sa 9:7. Belineli ne pogađa za tri, ali ofanzivni skok za Dobrića.

3. minut - Kontra Zvezda i sada je 5:4 za Virtus. Onda loš pas Hange, i ubrzo kontra i lagani poeni Dobrića. Nedovićevi novi poenai, za 7:6.

2. minut - Zakucavanje Danstona, za 5:0 za Virtus. Davidovac ne pogađa, ali je tu Ilić, smanjuje na 5:2. Dobra odbrana Ilića i mrtva lopta. Šengelija hvata, a onda Dobrić ne pogađa za tri.

1. minut - Prvi napad za Italijane. Belineli posle dodavanja Šengelije i trojka iz ugla. Bio je sam. Na drugoj strani, Hanga na liniji slobodnih bacanja. Ne pogađa nijednu.

18.59 - Starteri za Zvezdu: Nedović, Hanga, Davidovac, Ilić, Bolomboj. Startrei za Virtus: Belineli, Pajola, Dobrić, Šengelija, Danston.

18.56 - Milan Dozet predaje Obriću sliku sa njegovim nadimkom Šegi.

 

18.53 - Na predstavljanju Virtusa, Dobrić dobija ovacije.

18.22 - U dvorani je i Jago dos Santos koji je posle operacije došao da podrži saigrače.

17.49 - U dresu Virtusa gledaćemo i bivšeg igrača Zvezde, Ognjena Dobrića.

- Prvi put protiv Zvezde u Beogradu, igrali smo ove sezone ali u Bolonji i to je bilo čudno, a mogu tek da zamislim ovde u "Areni" pred Delijama, emocije će biti pomešane. Mislim da je naša sezona turbulentna, sve je išlo kako treba na početku, ali trenutno smo u padu. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan, imao sam i povredu, jedva sam se vratio na treninge i utakmice. Sada kreće borba za trofeje i Top 8, sada je sve do nas - kazao je Dobrić.

17.31 - Podsetimo, Zvezda iza sebe ima niz od šest poraza u Evroligi.

17.30 - Utakmica u "Areni" počinje u 19 časova, a sudije su Emin Mogulkoc, Karlos Kortes i Saulius Racis.

17.25 -  Virtus želi da ostane na poziciji koja donosi plej-of. Veoma su borbeni, imaju kvalitet. Mi želimo da reagujemo na jučerašnji poraz. U odnosu na tu utakmicu treba da budemo konzistencniji, mnogo bolje da igramo u odbrani, pametno u napadu, da koristimo talenat koji imamo na ispravan način na terenu u skladu sa planom. Veoma mi je važno da tim pokaže reakciju, želim da nam pas igra bude mnogo bolja - rekao je Sferopulos.

Evroliga, 31. kolo:

Četvrtak:

Anadolu Efes - Alba 85:84

Žalgiris - Baskonija 94:76

Olimpijakos - Asvel 80:64

Partizan - Real Madrid 76:88

Petak:

Crvena zvezda - Virtus 94:79

Monako - Valensija 79:78

20.15 Panatinaikos - Barselona

20.30 Bajern - Makabi

20.30 Olimpija Milano - Fenerbahče

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike