Partizan je samo na tren spustio ruke! Hezonja i Real surovo kaznili dva crna minuta!

21.03.2024

22:21

0

Autor: A. Š.

Crno-beli u Areni nisu uspeli da stignu do pobede koja bi im širom otvorila vrata plej-ina Evrolige

Partizan je samo na tren spustio ruke! Hezonja i Real surovo kaznili dva crna minuta!
Copyright MN Press

Mnogo toga se košarkašima Partizana poklopilo da već večeras širom otvore vrata plej-ina Evrolige! Krcate tribine beogradske Arene bile su spremne za spektakularnu noć i rušenje moćnog madridskog Reala, koji je u najvećoj dvorani na Balkanu, pred ekstremno naelektrisanom atmosferom, pokazao svu svoju moć i ovim trijumfom overio prvo mesto pred plej-of elitnog takmičenja - 88:76.

Ko je gledao film "Lajanje na zvezde" sigurno se seća replike nastavnika fizičkog (Dragan Jovanović) kada se Tupa (Nikola Đuričko) poražen vratio sa boks turnira - "Samo je na trenutak spustio ruke..." Takav zaključak bi mogao da se prenese i na izdanje Partizana protiv Reala, koji je u završna dva i po minuta treće deonice nanizao 16 poena i odlepio se na nedostižnih 68:54.

Crno-beli su svoju šansu ispustili na startu meča. Tresli su se temelji Arene pred i posle prvog sudijskog podbacivanja, a košarkaši Reala delovali su potpuno pogubljeno u grmljavini sa, utisak je, nikad punijih tribina novobeogradske dvorane. Više od tri minuta Real je bio bez poena, skoro pet im je trebalo za prvi koš iz igre, ali crno-beli to nisu iskrostili da naprave prednost veću od početnih 5:0.

Konsolidovali su se potom Madriđani, brzo preuzeli vođstvo i meč uveli u konstantu rezultatsku klackalicu, koja je trajala sve do samog finiša pretposlednje deonice. Kada se podvuče crta, bez Zeka Ledeja, sa šutem Kevina Pantera iz igre 1/9 u jednom trenutku, te sa Doužerom koji je prvi poen na meču ubacio sa linije penala u 34. minutu, Valjak i nije mogao više.

S druge strane, Real je večeras imao fantastičnog Marija Hezonju. Hrvatski reprezentartivac je apsolutno sam držao Real u rezultatskom priključku kada kod su crno-beli pretili da se odlepe na osetniji plus. Kao po pravilu, na trojku crno-belih odgovarao je ubačenim šutem van linije 6.75, kada su košarkaši Partizana imali 2+1, već u narednom napadu Hezonja bi poentirao na identičan način. Meč je završio sa 25 poena (5/6 za tri), 6 sk, 4 as, a kada mu se u drugoj polovini trećeg kvartala pridružio dotad potpuno neprimetni Kampaco, "kralj" je "utišao ton" u Areni i meč usmerio u jednosmeru ulicu.

PARTIZAN: Kaminski 19, Naneli 16, Panter 16, Avramović 10, Kaboklo 9, Anđušić 3, Dozijer 3, Smalagić, Ponitka, Jarmaz.

REAL MADRID: Hezonja 25, Dek 13, Kozer 10, Jabusele 10, Tavareš 8, Kampaco 7, Porije 7, Abalde 5, Musa 3, Aloken, Penja.

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Abalde poentira iz ofanzivnog skoka, Panter promašuje trojku. Real je na pragu pobede - 86:74, 39. minut. KRAJ! Real je pobedio Partizan 88:76.

MN Press
 

38. MINUT - Panter poentira uz faul, ubacuje i dodatno bacanje - 79:66, 37. minut. Hezonja na drugoj strani uzvraća na isti način, uz četvrti faul Nanelija. Panter vezuje pet poena i posle njegove trojke crno-beli prilaze na minus 11 na ulasku u 38. minut. Mateo traži minut odmora, posle kojeg Dek dolazi do novih lakih poena. Panter je u seriji, sa 2+1 vraća Partizan na minus 10 - 84:74.

36. MINUT - Na polovini četvrte deonice Kampaco pravi četvrtu ličnu grešku, a Doužer postiže i prvi koš iz igre večeras - 75:63. Mini seriju Partizana 5:0 poenima sa poludistance uz zvuk sirene prekida Dek - 77:63. Doužer gubi lopti, a potom Kaboklo pravi potpuno nepotreban faul na polovini Reala posle čega Dek pogađa i dva bacanja - 79:63.

MN Press
 

 

34. MINUT - Posle tajm auta Obradovića Naneli poentira iz prodora - 73:58. Jabusele dolazi do novih poena, potom Smailagić promašuje trojku. Doužer krade loptu Poarijeu, koji potom pravi nesportski faul nad plejmejkerom Partizana. Nekadašnji košarkaš Denvera ubacio je jedno od dva penala (prvi poen na meču), a potom se Naneli izborio za dva bacanja, koje je pretvorio u poene - 75:61. 

32. MINUT - Kaboklo promašuje trojku, posle čega Madriđani gube tek drugu loptu na meču. Prve poene u četvrtom kvartalu postiže Panter iz prodora i prekida seriju Reala 16:0 - 68:56. Poarije popravlja iz odbojke svoj promašaj. Posle 32 minuta košarke Real vodi 73:56 posle trojke Hezonje (5/6 za tri), pošto su prethodno Kaminski i Panter promašili šuteve van linije 6.75.

MN Press
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Avramović promašuje trojku, Doužer za dva, Kampaco sa četiri vezana poena donosi Realu prvi dvocifreni plus na meču - 64:54. Naneli promašuje trojku, a potom crno-beli primaju još četiri poena u razmaku od dve sekunde. Na kraju treće deonice Real vodi 68:54. Serija gostiju je 16:0.

28. MINUT - Kaboklo poentira preko Tavaresa, a potom na ulasku u 27. minut Kampaco postiže svoje prve poene na meču. Kaboklo ubacuje trojku za plus dva crno-belih, ali odmah trojku na trojku vraća Kampaco - 55:54. Panter promašuje sa poludistance, posle čega Tavares još jednom zakucava - 57:54. Avramović promamašuje polaganje. U završna dva minuta treće deonice Real ulazi sa plus šest posle trojke Hezonje. Ovo je najveće vođstvo koje je jedna ekipa imala u dosadašnjem toku meča - 60:54. Obradović traži minut odmora.

MN Press
 

26. MINUT - Posle promašene trojke Pantera, šut van linije 6.75 ubacuje Jabusele za vođstvo Reala. Na drugoj strani novi poeni za Kaminskog - 48:48, 25. minut. Avramović je pogodio jedno od dva penala, posle čega Tavares zakucava za novo vođstvo Madriđana. Ovo je 14 promena u vođstvu - 50:49.

24. MINUT - Mini serija Partizana 4:0 za plus tri - 43:40. Hezonja je prekida novom trojkom. Ide nova trojka Kaminskog, posle 24 minuta košarke u Areni Partizan vodi 46:43. Hezonja pogađa i dva bacanja. 

22. MINUT - Odbranili su crno-beli uvodni napad u drugom poluvremenu, posle čega Avramović ubacuje trojku za vođstvo Partizana - 34:33. Jabusele odmah vraća trojku, a potom Kaminski poentira na obruču za izjednačenje - 36:36. Poentira Hezonja uz faul Pantera, ali promašuje dodatno bacanje. Na isteku 22. minuta ide trojka Kaminskog za novo vođstvo Valjka - 39:38.

MN Press
 

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Dek uzavraća poenima uz faul i ubačenim penalom Deka - 31:31, 19. minut. Pošto su obe ekipe promašile po jedan šut van linije 6.75 (Kaminski, Gonzales), Naneli nije poentirao iz prodora. Dek poenima iz odbojke vraća Real u vođstvo 27 sekundi pre kraja druge deonice - 33:31. Obradović ponovo traži minut odmora, posle kojeg Panter promašuje trojku. Na kraju prvog poluvremena Real vodi protiv Partizana 33:31.

18. MINUT - Posle novi poena Nanelija, Poarije na drugoj strani ubacuje jedno od dva bacanja - 25:23, 17.  minut. Ide trojka Nanelija preko Abaldea - 28:23. Vraća trojku Hezonja, Obradović traži minut odmora - 28:26, 18. minut. Prokockali su crno-beli napad, a da nisu šutnuli na koš, kažnjava to lakim poenima na drugoj strani Kozer - 28:28. Naneli sa 2+1 donosi Partizanu 31:28 pred završna dva minuta prvog poluvremena.

MN Press
 

16. MINUT - Dva uzastopna ofanzivna skoka su ostvarili crno-beli, posle čega je Arena bukvalno eksplodirala. Jabusele pravi drugu ličnu grešku, a Partizan vodi 21:18 posle dva ubačena penala Kaminskog. Abalde ubacuje trojku za izjednačenje na polovini druge deonice - 21:21. Avramović zakucava, posle čega Abalde promašuje šut van linije 6.75. Avramović potom nije precizan na polaganju, posle čega Kaminski pravi drugi faul i šalje Hezonju na liniju slobodnih bacanja. Hrvat je polovično precizan, posle 16 minuta košake u Areni Partizan vodi protiv Reala 23:22.

14. MINUT - Kaminski zakucava posle prodora i dodatno potpaljuje atmosferu u Areni. Tavares promašuje još jedan zicer, posle čega Naneli poentira iz prodora - 19:16, 13. minut. Jabusele promašuje za dva, posle čega Avramović promašuje čisto polaganje. Kažnjava to zakucavanjem u kontri na drugoj strani Tavares - 19:18. 

MN Press
 

12. MINUT - Pošto je Abalde promašio trojku, a potom Tavares zakucavanje, Kaminski poenima iz reketa vraća Partizan u vođstvo - 15:13. Ponovo je Real dva minuta bez koša na početku četvrtine i ponovo crno-beli to ne koriste. Sada Avrmović faulira Musu prilikom šuta za tri poena, a košarkaš Reala ubacuje sva tri bacanja za novi preokret - 16:15.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Kaboklo postiže poene iz ofanzivnog skoka - 10:8. Alosen je promašio polaganje, posle čega Avramović poravnava rezultat - 10:10. Posle promašaja Tavaresa, Musa faulira Anđušića prilikom šuta za tri poena. Bek Partizana pogodio je sva tri penala i vratio crno-bele u vođstvo 13:10. Na kraju prve deonice rezultat je izjednačen pošto Hezonja ubacuje trojku uz zvuk sirene 13:13.

MN Press
 

8. MINUT - Posle pet minuta bez poena za crno-bele, Kevin Panter ubacuje jedno od dva slobodna bacanja i prekida seriju Reala 8:0. U završna dva minuta prve deonice Real ulazi sa plus četiri posle poena Jabuselea - 10:6. 

6. MINUT - Panter greši u dodavanju, posle čega Madriđani prave seriju 4:0 i posle dva ubačena bacanja Kozera i zakucavanja Hezone vode 6:5 na polovini prve deonice. Preživeli su crno-beli tri napada Reala na minus jedan, ali više od četiri minuta nisu postigli koš. Kaznio ih je Tavares poenima iz floutera za 8:5.

MN Press
 

4. MINUT - U 3. minutu Partizan vodi 5:0 posle poena Pantera iz prodora. Kabolko promašuje zakucavanje na plus pet, posle čega i Doužer pravi drugu ličnu grešku posle tri i po minuta igre. Potom Poarije sa dva ubačena bacanja postiže prve poene za Real na meču. 

2. MINUT - Oba tima su propustili uvodne napade na meču, utakmica je poenterski otvorena trojkom Kaminskog. Real je bez poena više od dva minuta na startu meča, ali crno-beli to nisu iskoristili da naprave veću razliku. Kampaco je već napravio dve lične greške.

- Ogroman broj košarkaških stručnjaka iz cele Evrope večeras je u Areni, među njima su Loran Foarest i Dalibor Bagarić.

- Atmosfera u Areni je naelektrisana maksimalno. Tribine najveće dvorane na Balkanu podrhtavaju, a utisak je da ljudi u najvećoj dvorani na Balkanu "stoje jedni drugima na glavama".

- Grobari nisu zaboravili Madriđanima sva dešavanja sa prošlozesonskog četvrtfinala Evrolige. Kada su košarkaši Reala istrčali na parket usledili su višeminutni zaglušujući zvižduci prepunih tribina Arene, uz vređanje pojedinih igrača među kojima je najgore prošao Geršon Jabusele. Navijči Partizana skandirali su ime Dantea Eksuma.

- Možda i najveći miljenik Partizanovih navijača među košarkašima koji nikada nisu nosili crno-beli dres je Mario Hezonja. I ovaj doček u Areni to potvrđuje.

- Grobari nisu zaboravili Kampacov prošlosezonski boravak u redovima najvećeg rivala Crvene zvezde, zbog čega su ga prilikom izlaska na individulano zagrevanje "nagradili" posebno glasnim zvižducima.

- Dva i po sata pre početka meča sve vri oko Arene, a interesovanje evropskih i regionalnih medija je nikada veće.

- Pred 31. kolo Evrolige situacija na tabeli u borbi za mesto u plej-in je prilično neizvesna. Opširnije pročitajte u odvojenom tekstu.

- Košarkaš Reala Mario Hezonja nikada nije skrivao simpatije prema Partizanu, a uoči ponovnog dolaska u Arenu otkrio je želju koja je oduševila sve Grobare.

- Nekoliko sati pre meča Partizan je izašao u javnost sa saopštenjem u kojem ističe da je interesovanje za utakmicu sa Realom najveće dosad, a uz to su imali i molbu za navijače koji budu u dvorani. O čemu se radi pročitajte u posebnom tekstu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike