Zvezda čeka Virtus posle poraza od Panatinaikosa! Sad je vreme za reakciju!

21.03.2024

21:40

0

Autor: D. N.

Crveno-beli šanse za plej-in nemaju, ali želed promene utisak

Zvezda čeka Virtus posle poraza od Panatinaikosa! Sad je vreme za reakciju!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće sutra (19.00) ekipu Virtusa u utakmici 31. kola Evrolige. Time će biti okončano i duplo kolo, posle poraza od Panatinaikosa. Za crveno-bele šanse za plasman u plej-in ne postoje, ali se Italijani i dalje bore za plej-of.

- Virtus želi da ostane na poziciji koja donosi plej-of. Veoma su borbeni, imaju kvalitet. Mi želimo da reagujemo na jučerašnji poraz. U odnosu na tu utakmicu treba da budemo konzistencniji, mnogo bolje da igramo u odbrani, pametno u napadu, da koristimo talenat koji imamo na ispravan način na terenu u skladu sa planom. Veoma mi je važno da tim pokaže reakciju, želim da nam pas igra bude mnogo bolja - rekao je trener Janis Sferopulos, svestan da su šanse za plej-in odavno izgubljene.

- Nije lako. Ali, profesionalci smo, igramo za klub, za navijače, moramo da damo sve od sebe kako bi pobedili što više utakmica do kraja sezone. To je sada naš cilj i daćemo sve od sebe zajedno kako bi pobeđivali. Osim rezultata, važno je da svi moraju biti spremni da igraju. Kroz što više pobeda u Evroligi se spremamo za mečeve koji nas očekuju u (AdmiralBet) ABA ligi -dodao je Zvezdin trener.

Očekivanja pred meč izneo je i Rokas Gedraitis.

- U Evroligi ne morate da se motivišete, ne može da se desi da ne budete motivisani, a šta nam je trener rekao to je naša tajna. Posle serije poraza u Evroligi želimo da se vratimo na pobednički put, to nam je cilj. Virtus je sjajan tim, ali daćemo sve od sebe i pokušaćemo da pobedimo.

Želim da kažem našim navijačima, hvala što dolaze, imamo još posla da uradimo do kraja sezone, da završimo Evroligu, da se vratimo na pobednički put tu, a tu je i ABA liga - zaključio je Litvanac

Posle utakmice sa Virtusom, crveno-bele u ponedeljak očekuje i važna utakmica 24. kola ABA lige sa Megom.

Evroliga, 31. kolo:

Četvrtak:

Anadolu Efes - Alba 85:84

Žalgiris - Baskonija 94:76

Olimpijakos - Asvel 80:64

Partizan - Real Madrid 76:88

Petak:

19.00 Crvena zvezda - Virtus

19.00 Monako - Valensija

20.15 Panatinaikos - Barselona

20.30 Bajern - Makabi

20.30 Olimpija Milano - Fenerbahče

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike