Teodosić o prevremenom povratku, kriterijumu suđenja i karakteru: Teško je igrati ovakve utakmice!

21.03.2024

00:24

0

Autor: A. Š.

Iskusni plejmejker vratio se na parket posle povrede, ali nije uspeo da pomogne saigračima da prekinu niz poraza u Evroligi

Teodosić o prevremenom povratku, kriterijumu suđenja i karakteru: Teško je igrati ovakve utakmice!
Miloš Teodosić - Copyright MN Press

Vratio se posle višenedeljne pauze Miloš Teodosić u tim Crvene zvezde, ali ni to nije bilo dovoljno srpskom šampionu da izbegne šesti uzastopni poraz u Evroligi.

Panatinaikos je u Areni lako i ubedljivo savladao crveno-bele, a posle meča nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije pričao je na mnoge teme…

- Teško je igrati ovakve utakmice koje su bez nekog rezultatskog značaja za nas, ali opet i u ovakvim situacijama treba ih iskoristiti za ono što dolazi. Treba biti fer i da na svakoj utakmici na kojoj ima ovoliko navijača da im se odužimo i da igramo maksimalno i da pokušamo da svakoga pobedimo do kraja. To je jedna vrsta karaktera, treba da radimo na tome – kazao je Teodosić, pa izneo pohvale na račun Panatinaikosa.

- Ovo je jedna sjajna ekipa koja je najavljena za velike uspehe, pružili smo otpor u nekom delu utakmice, oni su bili bolji, i kada smo mogli da uhvatimo priključak oni uhvate neki skok u napadu, ubace trojku ili ne znam... Da ne analiziram utakmicu, opet sam zadovoljan načinom na koji smo igrali, ali treba ovo da bude bolje.

Priznao je Teodosić da nije u formi potrebnoj za ovaj nivo takmičenja.

- Fali mi treninga i utakmica, situacija je takva da Jago ima tu povredu i vratio sam se ranije nego što je bilo planirano, ali neću kukati sada. Treba da iskoristim ove utakmice da uđem u ritam, da se što bolje spremim.

Više puta ove sezone iz Zvezde su stizale pritužbe na račun suđenja u elitnom takmičenju, a one nisu izostale ni tokom utakmice sa „zelenima“.

- Teško je motivisati se, i kriterijum suđenja nama ne prija, ako ćemo pričati iskreno, što je očekivano. Nema dovoljno dobrog razloga što ničije lopte nisu davane nama, ja sam sasvim okej sa tim. Nije ti ipak pravo kada igraš sa tim. Ostaje nam da igramo fer, muški do kraja.

Već u petak Zvezda će u Areni protiv Virtusa imati novu priliku da upiše trijumf.

- U toj utakmici njima je baš potrebna pobeda, mi ulazimo u svaku utakmicu da pobedimo i da probamo da zagorčamo nekome – kazao je Miloš Teodosić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike