Partizan se baš kockao u Čačku! Smailagić i Ledej iščupali pobedu Valjka kraj Morave! (VIDEO)

11.03.2024

21:02

0

Autor: A. Š.

Crno-beli između dva velika evroligaška iskušenja trijumfalno završili gostovanje protiv Borca

Partizan se baš kockao u Čačku! Smailagić i Ledej iščupali pobedu Valjka kraj Morave! (VIDEO)
Aleksa Avramović na meču protiv Borca - Copyright Photo: KK Borac/Duško Radišić

Iza košarkaša Partizana je šokantan poraz u Milanu, ispred njih je više nego izazovno gostovanje u Barseloni, a iza dva velika evroligaška iskušenja crno-beli su imali obaveze u regionalnom takmičenju. Izabranici Željka Obradovića u 22. kolu AdmiralBet ABA lige gostovali su čačanskom Borcu u rodnom gradu najtrofejnijeg trenera Evrope, gde su posle mnogo muka savladali domaćina 84:77.

Crno-beli su gostovanje u dvorani kraj Morave odradili u bukvalnom smislu te reči, a da će se to dopasti Žocu - verovatnije je da neće. Iako su dobro otvorili meč i ekspresno stekli dvocifreni plus, Panter i drugovi dozvolili su sebi luksuz da u poslednja tri minuta meča uđu sa minus četiri.

Srećom po njih, ispred Partizanove ekipe je u najkritičnijem periodu meča stao Alen Smailagić, koji je trojkom otvorio odlučujuću seriju crno-belih 13:0 u kojoj je potencijalni srpski reprezentativac ubacio još jedan, ispostavilo se na kraju i prelomni, šut van linije 6.75 na 51 sekund pre poslednjeg zvuka sirene.

Bez Pi Džej Doužera i Frenka Kaminskog u ekipi, crno-beli su već na polovini uvodne deonice stekli dvocifrenu prednost (15:5), ali su je isto tako brzo i ispustili pa je meč ušao u rezultatsku klackalicu tokom koje je Valjak u nekoliko navrata u drugom poluvremenu imao prilike da mnogo ranije prelomi duel u svoju korist.

U 24. minutu imao je Valjak plus sedam posle dve trojke Džejlena Smita, ali posle toga promašio tri uzastopna napada da se vrati na dvocifrenu prednost. Borac je to kaznio i prišao na minus jedan, kao što je kaznio i promašenu trojku Avramovića u napadu na plus osam početkom završnog kvartala.

Imali su Čačani u svojim redovima večeras sjajno raspoloženog Čarapića, koji je gotovo bez greške trojkama kažnjavao ofanzivne propuste favorizovanog rivala. Ipak, iskusni bek nije imao odgovarajuću podršku, pa su crno-bele individualnim minijaturama u priključku održali jedan od meč vinera Uroš Trifunović i Kevin Panter.

BORAC: Rebrača, Segu 3, Birc 15, Tasić 17, Tomašević 7, Talić 3, Frenklin 4, Uskoković 7, Čarapić 13, Manojlović 8.

PARTIZAN: Smit 8, Ledej 18, Avramović 16, Koprivica 4, Panter 4, Smailagić 8, Naneli, Trifunović 14, Anđušić 12, Ponitka, Kaboklo.

Standings provided by Sofascore

AdmiralBet ABA liga, 22. kolo

Četvrtak
Zadar - Igokea 74:59

Petak
Split - Mornar 87:75

Subota

Cedevita Olimpija - Budućnost 72:80

Nedelja
Crvena zvezda - Krka 110:57

Ponedeljak
SC Derbi - FMP 94:85
Borac - Partizan84:77
Mega - Cibona 21:00 (AS1)

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Birc pravi korake, na drugoj strani Avramović promašuje polaganje. Čarapić u kontri nije precizan van linije 6.75, a Ledej ubacuje trojku na drugoj strani i dovodi Partizan nadomak trijumfa pošto na 78 sekundi pre kraja crno-beli vode 77:73. Domaći promašuju trojku, a potom Smailagić ubačenim šutem van linije 6.75 stavlja tačku na meč. KRAJ! Partizan je pobedio Borac 84:77!

38. MINUT - Trifunović pravi faul u napadu, posle čega Čarapić dolazi do novih poena iz prodora - 73:69. Obradović u 37. minutu traži tajm aut, posle kojeg Smailagić ubacuje trojku - 73:72. U poslednja dva minuta četvrte deonice ulazi se s vođstvom Partizana 74:73 posle dva ubačena bacanja Avramovića.

36. MINUT - Promašili su crno-beli napad na plus dva, što na drugoj strani Tasić koristi da još jednom poravna rezultat - 69:69, 35. minut. Panter ovoga puta promašuje sa poludistance, a na drugoj strani Segu promašuje dva slobodna bacanja pri nerešenom rezultatu. Smit je neprecizan sa poludistance, a potom Čarapić poentira i vraća Borac u vođstvo - 71:69.  

34. MINUT - Posle promašene trojke Smailagića, Frenklin završava na obruču i primorava Obradovića da u 33. minutu zove minut odmora - 65:62. Posle poena Pantera sa poludistance Čačani prave seriju 5:0 i posle trojke Čarapića dolaze do izjednačenja - 67:67. Trifunović još jednom postiže važne poene za crno-bele - 69:67.

32. MINUT - Četvrta deonica otvorena je nesportskom ličnom greškom Uskokovića, koja je dosuđenja posle gledanja snimka. Avramović je fauliran prilikom šuta za tri poena, ubacio je dva od tri penala - 63:57. U ekstraposedu Ledej sjajno zakucava za oduševljenje u dvorani kraj Morave - 65:57, 31. minut. Avramović promašuje trojku u napadu na plus osam, što ubačenim šutem van linije 6.75 kažnjava Čarapić - 65:60.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Tasić promašuje zicer, a potom Trifunović ubacuje trojku i odbija nalet Čačana - 59:53, 29. minut. Birc ubacuje dva penala posle čega Ledej ubacuje dva penala do koji su crno-beli došli posle dva uzastopna ofanzivna skoka - 61:55. Na kraju treće deonice Partizan vodi protiv Borca 61:57 posle poena Uskokovića iz prodora.  

28. MINUT - Tasić je polovično precizan sa linije penala, a potom centar Čačana dolazi i do poene posle ofanzivnog skoka, nakon izgubljene lopte crno-belih - 54:53. Nalet domaćina prekida Trifunović. U završna dva minuta treće deonice Partizan ulazi sa plus tri - 56:53.

26. MINUT - Tri napada su crno-beli prokockali na plus sedam, što je trojkom kaznio Čarapić - 54:50.

24. MINUT - Posle više od tri minuta bez poena, Smit pomera crno-bele sa nule u drugom poluvremenu - 51:45. Čarapić promašuje otvorenu trojku, kao i Smit na drugoj strani. Birc pogađa dva penala - 51:47, posle čega trojku na drugoj strani ubacuje Smit - 54:47. 

22. MINUT - Treća deonica otvorena je poenima Tomaševića na isteku napada i promašenom trojkom Trifunovića na drugoj strani - 49:43. Birc ispravlja svoj promašaj - 49:45. Anđušić promašuje trojku, ali domaći to nisu iskoristili da još više smanje minus.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Posle osvojene lopte Smailagića u fazi odbrane, Smit u kontri ubacuje trojku iz dotrčavanja i u 19. minutu odlepljuje Partizan na 46:41. Mijatović traži tajm aut nakon kojeg Čačani nisu uspeli da poentiraju ni iz ekstraposeda. Crno-beli na drugoj strani posle 10. ofanzivnog skoka beže na plus osam posle trojke Anđušića - 49:41. Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi protiv Borca 49:41.

18. MINUT - Anđušić lakim poenima iz ekstraposeda prekida mini seriju Čačana 4:0 i vraća crno-bele na minu jedan u 17. minutu - 40:39. Posle polovičnog učinka Talića sa linije penala, Anđušić još jednom poentira iz prodora - 41:41. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se sa vođstvom Partizana 43:41 posle poena uz faul i promašenog dodatnog slobodnog bacanja Smailagića.

16. MINUT - Sada crno-beli nisu iskoristili napad na plus dva, pa ih lakim poenima u reketu kažnjava Birc - 34:34, 15. minut. Anđušić ubacuje trojku, a potom Koprivica sjajno blokira Tasića. Ipak, lopta se vratila u ruke centra Borca, koji je Čačane vratio na minus jedan - 37:36. Na isteku 16. minuta Borac vodi posle poena iz prodora Talića - 38:37.

14. MINUT - Puno lakih poena primaju crno-belih. Uskoković je poentirao na obruču posle utrčavanja. Egal drži Trifunović poenima iz ofanzivnog skoka - 32:32. Novi poeni Trifunovića posle ofanzivnog skoka, Partizan ponovo vodi - 34:32.

12. MINUT - Laki poeni Tasića sa jedne i Anđušića sa druge strane na otvaranju druge deonice - 28:28. Imali su Čačani napad na plus dva ali ga nisu iskoristili. Na drugoj strani Ledej poentira za izjednačenje iz ekstraposeda crno-belih 30:30.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Birc poentira u prodoru i vraća Čačane na minus dva - 19:17. Seriju Čačana 7:0 trojkom prekida Trifunović - 22:17. Domaći ponovo prave mini seriju 5:0 i posle trojke Tomaševića prvi put na meču vode - 23:22. Avramović odgovara trojkom uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem. Uskoković pogađa trojku sa skoro pola terena uz zvuk sirene za kraj prve deonice koja je okončana nerešenim rezultatom - 26:26.

8. MINUT - Posle dva ubačena penala Tasića, Ledej poentira za dva na drugoj strani - 19:10, 7. minut. Nastavljaju Čačani da poentiraju iz slobodnih bacanja, ovoga puta polovično precizan je bio Manojlović. U završna dva minuta prve deonice ulazi se s vođstvom Partizana 19:15, posle serija domaćina 5:0.

6. MINUT - Pošto je Segu bio polovično precizan sa linije penala, na drugoj strani Avramović ubacuje prvu trojku na meču - 13:5. Posle izgubljene lopte domaćina, Koprivica u kontri zakucava za prvo dvocifreno vođstvo na meču - 15:5. Mini seriju Valjka 7:1 trojkom prekida Manojlović. Karakterisitčan prodor i poeni Avramovića - 17:8.

4. MINUT - Posle dva ubačena penala Ledeja, Segu poentira sa poludistance - 8:4. Koprivica zakucava, a potom Panter promašuje otvorenu trojku - 10:4. Crno-beli su iskoristili bonus za manje od četiri minuta.

2. MINUT - Meč je počeo polovičnim učinkom Avramovića sa linije penala. Crno-beli su uhvatili ofanzivni skok, posle kojeg je Ledej sa 2+1 povećao prednost crno-belih na startu meča - 4:0. Posle mini pauze dok se nije popravila mrežica, Čačani su krenuli u svoj prvi napad na meču, koji su završili bez šuta na koš za 24 sekunde. Panter povećava prednost Valjka na 6:0. Frenklin zakucava za prve poene Čačana večeras.

- Veselo je u taboru Partizana uoči gostovanja u dvorani kraj Morave, pošto danas 21. rođendan slavi Tristan Vukčević.

- Mnogi su sa nestrpljenjem čekali Partizanovo gostovanje u Milanu kako bi videli odnos Grobara prema Nikoli Mirotiću posle letošnje transfer sage oko prelaska u crno-bele. Kako je to izgledalo u Forumu pogledajte u snimcima iz dvorane koji su objavljeni na našem sajtu.

- Željko Obradović je u najavi meča sa Borcem naglasio sa crno-beli menjaju čip, na šta je konkretno mislio pročitajte u posebnom tekstu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike