Zvezda brojala do 110, Krka ide kući sa 53 razlike! Demonstracija sile crveno-belih!

10.03.2024

20:42

0

Autor: G. F.

Srpski klub napravio još jedan korak ka prvom mestu pred plej-of AdmiralBet ABA lige

Zvezda brojala do 110, Krka ide kući sa 53 razlike! Demonstracija sile crveno-belih!
Crvena zvezda - Krka - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pregazili su Krku u 22. kolu AdmiralBet ABA lige sa 110:57 i zacementirali prvo mesto na tabeli.

 

 

Crveno-belima je bilo potrebno nekih 5 minuta igre da stignu do dvocifrene prednosti koja je samo rasla do kraja utakmice. Nisu gosti dobro ušli u meč, naravno najviše zahvaljujući maksimalnoj energiji Zvezde i veoma brzo je postalo jasno kako će se odvijati stvari na parketu dvorane Aleksandar Nikolić.

Duel prve i poslednje ekipe u AdmiralBet ABA ligi zapravo je jasno pokazao kolika je razlika u kvalitetu vrha i dna tabele. A ona je u ovom slučaju ogromna.

Smart je bio najefikasniji sa 24 poena, Jago je dodao 20, Mitrović 19, za manje od 16 minuta, i bez promašaja iz igre (9/9), a Gilespi je ubacio 12. Oni su bili dvocifreni u domaćem timu. Ovakvim učinkom u ekipi Krke ne može se pohvaliti nijedan košarkaš, pa i to dovoljno govori o odnosu snaga na parketu.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice - Zakucava Gilespi, Jago dodaje trojku, a isto radi i Smart, Sada i dvojka od Jaga - 110:57!

38. minut - Razigran je Smart, stiže do novih lakih poena. Hamilton pogađa trojku na drugoj strani. Vraća Jago istom merom, nema poena za goste. Gilespi sa penala ubacuje 100. poen za Zvezdu i dobija aplauze. Hamilton pogađa još jednu trojku - 100:57.  

36. minut - Trojka Smarta, promašaj Krke i polaganje Lazarevića. Bačvić promašuje za tri, ne uspeva ni Ilić na drugoj strani - 94:51.

34. minut - Tobi pravi besmislen faul posle poena, pa dodaje i gest koji je kažnjen. Po jedan penal ubacili su Kazins i Jurković. Lazarević probija i pogađa za dva, Tobi je na klupi. Lepa kontra Zvezda i laki poeni Jaga. Škedelj pogađa trojku uz zvuk sirene, a Smart će ponovo šutirati penale. Pogađa oba - 89:51.

32. minut - Više od minut i po nije bilo poena ni jedne ni druge ekipe, a onda je viđen koš Lazarevića - 83:44.

 

 

30. minut - Laki poeni Cerkvenika, pa faul Tobija u napadu. Brane se crveno-beli, Smart u kontri pogađa uz faul. Pogađa bacanje, ali je prestupio pa poena nema. Nema poena Krke, a Smart će opet na liniju za slobodna bacanja. Pogađa oba puta. Sada Smart pravi faul, a Kazins ne greši. Za kraj trće četvrtine Jago pogađa trojku - 81:44.

28. minut - Poeni Cerkvenika na lepu aasistwenciju Radovanovića. Faul Kazinsa na Hangi i novi penali za Zvezdu.  Pogađa sada oba i ide na odmor. U igri je Jago, odmah faulom seče napad rivala. Poslednji "mali faul" pravi Lazarević, a Kazins ubacuje za dva. Smaet promašuje za tri - 74:40.

26. minut - Gilespi pogađa dva penala, Macura sakuplja još jedan promašaj saigrača i pogađa. Greši Hanga pri dodavanju, nema poena Radovanovića. Brz napad Zvezde završen je faulom nad Hangom. Polovičan je mađarski internacionalac, a na parketu je prvi put u Stefan Lazarević. Upravo on krade loptu, Špan pravi nesporstki faul - 68:36. Lazarević pogađa oba bacanja, a Hanga dodaje još dva poena - 72:36.

24. minut - Macura pogađa, pa pogađa i Hanga. Trojka Cerkvenika, Mitrović ide na liniju za slobodna bacanja. Ne pogađa prvo, to je njegov jedini promašaj do sada na utakmici. Drugi put je siguran - 65:34.

22. minut - Nasavio je Luka Mitrović gde je stao u finišu prvog poluvremena i vezao nova četiri poena. Radovanović posle trećeg faula Nedovića pogađa oba penala. Ko će dati koš? Mitrović - 62:29.

Verovatno je gostima u glavi samo jedan misao - da se ovo mučenje što pre završi...

 

 

20. minut - Pogađa Špan još jednu trojku, Krka ima seriju od 8:0. Jago prekida nalet gostiju polaganjem, a nove poene isporučuje i Mitrović. Kapiten pogađa još jednom za kraj poluvremena - 56:27.

18. minut - Svoje minute dobija i Dalibor Ilić, crveno-beli se i dalje odlično brane. Nova trojka Smarta, koji pravi i svoju prvu ličnu grešku večeras. Gilespi popravlja promašaj Jaga za 50:19, tajm-aut za goste. Poeni Macure posle tajm-auta, izlazi trojka Nedovića iz koša, Špan ubacuej za tri - 50:24.

16. minut - Ponovo napadi bez poena gostiju, ima novih poena Davidovca na asistenciju Dos Santosa. Nema trojke Jurkovića, ali ni od Lazića - 45:19.

14. minut - Pogađa Jurković, Hanga gubi loptu, a Radovanović postiže još lakih poena. Odmah Sferopulos traži tajm-aut, hoće maksimalnu ozbiljnost sve vreme. Ide trojka Smarta, pa promašaj Radovanovića. Siguran Davidovac za 43:19.

12. minut - Trojka Davidovca na startu druge četvrtine, Smart krade loptu i zakucava. Ne mogu gosti ni da priprete da će postići koš, a kamo li da ga postignu. Poeni Hange, a evo i trojke Radovanovića za Krku - 38:14.

 

 

10. minut - Upisuje se i Tobi, gosti i dalje bez poena, ali dobri u odbrani. Još jedan promašaj gostiju, Smart prolazi i pogađa. Hanga faulom zaustavlja Jurkovića, koji ubacuje oba puta. To su prvi poeni Krke posle punih 5 minuta. I Lazić ima dva slobodna bacanja i koristi ih. Poslednji napad Krke završio je Špna poenima - 31:11.

8. minut - Ide trojka Nedovića sa mnogo osećaja za plus 15. Mnogo se trči na obe strane, gosti se u tom ritmu ne snalaze. Hanga, Davidovac, Smart i Lazić. Ne pogađa Smart trojku, Gilespi hvata loptu. U novom napadu centar Zvezde poentira pod faulom. Pogodio je i sa penala i otišao na odmor. U igri je Tobi. Ponovo ništa od napada Krke, ali ni od Zvezde - 25:7.

6. minut - Druga lična Nedovića, pa za njom i prva Giedraitisa, a onda i poeni Hamiltona. Gilespi pravi prostor Jagu, on to kroisti za polaganje. Nema koša Macure, ima Mitrovića u kontri. Nova kontra i poeni Mitrovića! Nema koša Krke ni u ovom napadu - 19:7.

 

 

4. minut - Novi poeni Mitrovića i treća asistencija za Dos Santosa. Greši Macura u dodavanju, ali Jago ne pogađa za tri. Nova izgubljena lopta Krke i lep prodor Nedovića. Macura ponovo na liniji za slobodna bacanja posle daula Gilespija, sada je polovičan. Ide trojka Jaga - 13:5.

2. minut - Prve poene na meču postigao je Nedović, a Cerkvenik odmah uzvratio. Gilespi mekano i precizno za novu prednost domaćih. Prvi faul na utakmici, baš kao i prvi koš idu na adresu Nedovića. Macura siguran sa penala oba puta. Odlična roling i poeni Mitrovića, nema koša gostiju - 6:4.

Utakmica je počela. Prva petorka Crvene zvezde je Dos Santos, Nedović, Mitrović, Gideraitis i Gilespi, dok su za Krku počeli Hamilton, Stregar, Cerkvenik, Špan i Macura.

- Sve je spremno za početak meča u hali Aleksandar Nikolić.

- Meč će suditi Matej Boltauzer, Tomislav Stapić i Nikola Jakimovski.

 

 

- Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić naglasio je upravo tu ulogu favorita na papiru i težinu takvih duela.

- Utakmice protiv timova koji se bore za opstanak su uvek vrlo neugodne i moramo da budemo energetski na dobrom nivou i sa punim respektom odigramo ovu utakmicu. Naš cilj se zna, prvo mesto pred plej-of i pobedom u nedelju bismo došli na korak od tog cilja.

- Trener crveno-belih Janis Sferopulos istakao je da igrači moraju da se drže plana tokom celog meča.

- Očekuje nas utakmica protiv tima koji se bori da ostane u ligi i sama ta činjenica ih čini veoma opasnim. Moramo da izađemo na teren motivisani, spremni da odigramo dobar meč i da se držimo našeg plana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike