Zvezdin heroj je Jago! Crveno-beli rešili derbi sa Partizanom u poslednjoj sekundi! (FOTO/VIDEO)

28.01.2024

21:29

0

Autor: D. N.

Crveno-beli su od gotovog napravili veresiju i strahovali za pobedu

Zvezdin heroj je Jago! Crveno-beli rešili derbi sa Partizanom u poslednjoj sekundi! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su pobedili Partizan u meču 18. kola AdmiralBet ABA ligi rezultatom 88:86, a poene odluke je dao Jago dos Santos u poslednjim trenucima veoma napetog meča u punoj beogradskoj "Areni".

Ekipa Janisa Sferopulosa je imala u jednom trenutku i prednost od 21 poena razlike, ali je u samoj završnici dozvolila da se prednost u potpunosti istopi i strahovala za pobedu. Naneli je sa linije slobodnih bacanja izjednačio na 86:86, a onda je Brazilac preuzeo odgovornost i rešio meč. Mada je posle toga pokušao i Aleksa Avramović, ali nije bilo promene rezultata. Lopta je ostala na obruču.

Sada crveno-beli imaju učinak 16-2, a crno-beli 13-5. Samim tim, obezbeđeno je i prvo mesto na tabeli. Inače, ovo je četvrti duel dva tima u ovoj sezoni, što u Evroligi, što u regionalnoj. I sada je 2:2 u međusobnim okršajima.

Crveno-beli su krenuli silovito, pa su trojkama stigli do 9:0, pa je u prvoj četvrtini došlo i do sticanja značajne prednosti. Posle prvih deset minuta bilo je 28:15, a sredinom druge četvrtine bilo je i maksimalnih plus 21 - 48:27.

Početkom treće deonice Partizan je smanjio na minus 12, ali je Zvezda odbila taj napad i povela 68:49 tri minuta pre kraja treće deonice koja je okončana rezultatom 72:56. Onda, na tri minuta pre kraja Zvezda je vodila i sa 81:73. Onda je Avramović postigao neke ključne poene. Na 31 sekundu pre kraja trojkom je smanjio na 82:85. Onda je i na 17 sekundi pre kraja pogodio jedno od dva bacanja i smanjio na 83:85.

Zatim je Nemanja Nedović pogodio jedno od dva bacanja za 86:83, a onda je usledilo izjednačenje u "režiji" Džejmsa Nanelija, za 86:86. I kao što je rečeno, Jago je četiri sekunde pre kraja postavio konačan rezultat, a Avramović nije pogodio trojku za pobedu.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Adam Hanga sa 15 poena, Džoel Bolomboj je dao 14, Jago Mateus 13, a Nemanja Nedović i Rokas Gedraitis po 10. Kod Partizana, dvocifreni učinak je imao Naneli sa 19, Frenk Kaminski je dao 18, Kevin Panter 14, a Avramović i Zek Ledej po 13.

Veoma važnu ulogu u smanjivanju Zvezdine prednosti imao je Kaminski koji je ubacio dve trojke (2/2 za tri). Kada je reč o crveno-belima, Bolomboj je nekoliko puta ukucavao loptu i uz 14 poena imao i 13 skokova. Tako da je on bio ključan u drugom poluvremenu, koliko je to Hanga bio u prvom.

Meč su obeležile i tenzije, česta koškanja, a bilo je i tehničkih grešaka na obe strane, čak i za trenere.

Sada oba tima očekuju evroligaške obaveze. Zvezda će u utorak dočekati Valensiju, dok će Partizan u sredu gostovati Monaku.

 

Blog uživo

Četvrta četvrtina 88:86

40. MINUT - Giedraitis ne pogađa za tri, Teodosić hvata loptu. Litvanac prebacuje tablu, lopta izlazi iz obruča, a Naneli pravi treću ličnu. Giedraitis pogađa prvo, kao i drugo - 85:79. Avramović vraća trojku za 85:82.

Na 20 sekundi do kraja, Partizan ima napad. Jago faulira Avramovića na 15 sekundi do kraja. Ponovo se gleda snimak. Avramović ponovo izvodi bacanja i promašuje prvo, ali drugo pogađa (85:83). Sferopulos traži tajm-aut na 17 sekundi do kraja.

Panter odmah pravi faul nad Nedovićem čim je izvedena lopta. Nedović ne pogađa prvo, ali drugo da - 86:83. Naneli pokušava za tri poena, ali ga faulira Giedraitis. Tri prilike sa penala, na 11 sekundi do kraja. Pogađa prvo, kao i drugo, pa i treće - 86:86.

Zvezda ima 11 sekundi do kraja. Jago preko celog terena za dva. I pogađa za 88:86. Gleda se snimak, ali nema promene konačnog rezultata.

39. MINUT - Novo koškanje, Giedraitis i Ledej. Ledej je jednom duelu u stomak udario Giedraitisa, dok je šutirao. Gleda se snimak na minut i 30 do kraja. Odluka je sledeća. Sudije zovu trenere i po tehnička Giedraitisu i Ledeju. Za Ledeja je gotov meč, a Litvancu je ovo treća lična. Ledeja obezbeđenje prati u svlačionicu.

Panter pokušava za tri, ali ga faulira Litvanac. Kapiten crno-belih na liniji bacanja. Pogađa prvo, drugo, pa i treće - 83:79. Na 1:25 do kraja.

38. MINUT - Avramović gubi loptu, i onda laki poeni Nedovića. Ovo je možda i ključni trenutak za krajnji ishod meča. Obradović razgovara sa sudijama, ali i traži tajm-aut. Rezultat je 83:73. Lopta brzo ide, Avramović do Kaminskog koji pogađa za tri - 83:76.

Teodosić ne vraća za tri i novi skok Kaminskog. Onda Bolombojeva blokada - 83:76.

37. MINUT - Smart ne pogađa za tri, ali Bolmboj spasava loptu. Avramović pogađa za tri i sada je 81:73. Seče Avramović dodavanje, da bi na drugoj strani, Teodosić napravio faul.

36. MINUT - Kaminski pogađa za tri poena - 79:67.

Jago preko Avramovića za 81:67. Kaminski povratna za Pantera i trojka - 81:70.

Ponovo trener Zvezde traži tajm-aut.

35. MINUT - Jago kreće ka košu, Avramović pravi svoju treću ličnu. Prvo ubacuje Brazilac, pa i drugo - 79:64. Avramoviću beži lopta, ispada mu iz ruke i kontra Zvezde, ali Smart pravi grešku u koracima. Tajm-aut traži Obradović.

34. MINUT - Avramović sam za tri poena, ali ne pogađa. Gilespi iz okreta, ali ne pogađa. Nedović pravi četvrtu ličnu, nad Ledejom. Avramović povratna za Nanelija i pogađa za tri - 77:64.

33. MINUT - Hanga pravi faul. Smailagić protiv Smarta i Hange. Ipak faul pravi Hanga, njegova četvrta. Naneli pogađa za tri poena - 75:59.

Teodosić do Bolomboja koji uspeva nekako ispod koša. Kaminski smanjuje na 77:61.

32. MINUT - Hanga pogađa za tri, pošto su ga ostavili samog. Ledej ne pogađa otvorenu trojku.

31. MINUT - Nedović sam u uglu, ali ne pogađa za tri poena. Sferopulos traži čelendž. U pravu je i lopta za njegov tim. Nedović protiv Smailagića, ali ne pogađa. U narednom napadu, crno-beli gube loptu. Posle podbacivanja za mrtvu loptu, Avramović ima loptu, ali onda Smailagić tri sekunde u reketu.

 

Treća četvrtina 72:56

30. MINUT - Ledej izvodi jedno slobodno bacanje. Smanjuje na 70:54. Panter ide na Bolomboja koji pravi treću ličnu. Kapiten crno-belih izvodi penale. Pogađa prvo, a onda i drugo - 70:56. Teodosić za Nedovića, koji ne pogađa, ali tu je Bolomboj da zakuca. Za 72:56.

29. MINUT - Novi promašaj Hange, ovog puta za tri. Avramović pogađa za dva poena i sada je 68:53. Novo zakucavanje Bolomboja - 70:53.

Avramović sam, ali ne pogađa za tri. Tehnička za Sferopulosa.

28. MINUT - Za tri pogađa i Nedović i traži Obradović tajm-aut. Sada je 66:49.

Novi poeni Bolomboja, za 68:49. Kaminski za 68:51.

27. MINUT - Ledej udvojen, ali ubrzo i četvrta lična za Nedovića. Ledej polovičan i sada je 60:49. Onda trojka Zvezdinog Litvanca, za 63:49.

26. MINUT - Panter smanjuje na 58:48. Nedović na polaganje, ali lopta izlazi iz koša. Ukucava Bolomboj. Ledej posle finte šuta ni poeni, ni slobodna bacanja.

25. MINUT - Peta lična za Doužera. Branko Lazić se obraća navijačima. Meč se nastavlja, nema tehničke za Doužera, ali je ipak za njega meč završen. Jaramaz u prodoru i smanjuje na 57:46. Sferopulos traži tajm-aut.

Teodosić izvodi bacanje zbog tehničke Obradoviću. Sada je 58:46. Hanga promašuje flouter. Novi faul Teodosića, i njegova treća lična. Panter ne pogađa za dva, ali lopta ostaje u posedu crno-belih.

24. MINUT - Hanga sa devet metara, ali ne pogađa. Panter hvata loptu, pa onda i Hanga u narednom napadu pravi faul. Panter, Kaminski, Jaramaz, pa onda posle prodora Kaminskog Mitrović pravi faul. Kaminskom je razbijena arkada i ide na klupu. Doužer izvodi faul.

23. MINUT - Naneli ofanzivni skok i poeni. Problem za Partizan, Doužer pravi četvrtu ličnu. Ulazi Jaramaz na teren.

22. MINUT - Na drugoj strani kapiten Partizana faulira kapitena Zvezde. Lopta sa strane, i Kaminski blokira Bolomboja. Ali u napadu Doužer pravi ličnu, svoju treću. Jago protiv Pantera i novi poeni - 57:41.

21. MINUT - Prvi napad za Partizan. Kaminski nalazi Nanelija u ćošku, ali pokušaj za tri neuspešan. Lopta izlazi iz koša. Ni Giedraitis ne pogađa za tri, a onda Mitrović pravi ličnu. Panter drži dugo loptu i ipak pogađa za tri preko ruke - 55:41.

 

Pogledajte i fotografije sa utakmice.

Najefikasniji je Hanga sa 12 poena, po šest poena Mitrovića i Teodosića, a po pet imaju Jago, Giedraitis, Nedović i Davidovac. Brazilac ima četiri asistencije i tri skoka.

U redovima Partizana, Ledej ima 11 poena, ali sve sa linije slobodnih bacanja. Osam poena Nanelija, koliko ima i Kaminski.

 

Druga četvrtina 55:38

20. MINUT - Mitrović ne uspeva iz okreta, pa Kaboklo upisuje skok u odbrani. Naneli na drugoj strani, poeni i faul. Ličnu je napravio Branko Lazić, a Sferopulos traži tajm-aut.

Dodatno bacanje Nanelija i pogađa - 50:35. Mitrović na Kabokla, lopta ulazi nekako u koš i uz to slobodno bacanje. Nije pogodio - 52:35. Doužerov skok u odbrani, pa Panter jedan na jedan sa Nedovićem. Pogađa uz dodatno slobodno bacanje.

Novi tajm-aut koji traži Sferopulos. Panter je na liniiji slobodnih bacanja i pogađa.

Nedović do Teodosića koji je u pokušaju za tri fauliran. Trifunović pravi ličnu. Na sekund do kraja, Teodosić pogađa prvo, drugo, pa i treće - 55:38. Panter ne uspeva da šutne sa pola terena.

19. MINUT - Posle promašaja Pantera, Hanga ide na polaganje, ali ne pogađa zicer. U nastavku akcije, Lazić ne pogađa za tri poen. Na drugoj strani, kapiten Zvezde faulira Ledeja. Koji ne greši, smanjuje na 50:32.

18. MINUT - Doužer na Kabokla koji gubi loptzu, ali na drugoj strani Smart pravi faul u napadu. U prodoru rukom zahvata po licu Pantera. Kapiten Partizana je ustao, meč se nastavlja. Doužer sa poludistance, za 48:29.

Grčevita borba za svaku loptu na svim delovima terena i na kraju nesportska za Hangu. Ipak se gleda snimak. Posle konsultacija Doužer na liniji bacanja i polovičan je - za 48:30. Doužer ne pogađa, ali Kaboklo u duelu za loptu faulira Mitrovića. Pogađa prvo slobodno, kao i drugo - 50:30.

17. MINUT - Bolomboj za Mitrovića i laki poeni - 46:25. Bolomboj faulira Ledeja koji staje na liniju slobodnih bacanja. Ledej ne gubi koncentraciju, pogađa oba - 46:27. Tobi umesto Bolomboja.

16. MINUT - Smailagić pravi grešku u koracima, kad je krenuo u prodor. Smart ide na Smailagića i pogađa. Novi tajm-aut za Partizan, posle plus 19 za Zvezdu. Rezultat je 44:25.

15. MINUT - Nastavlja Hanga i pogađa flouter - 40:24. Doužer polovičan sa linije bacanja - 40:25. Bolomboj uspešniji od Ledeja i posle utrčavanja pogađa Davidovac. Zakucavanje.

14. MINUT - Teodosić pravi faul u napadu, a ubrzo odlazi i na klupu. Hanga pogađa za tri, ali uzvraća Kaminski za dva - 38:24.

13. MINUT - Avramović je oba puta precizan sa linije bacanja - 35:20. Gilespi u pokušaju da napravi blok, pravi i faul u napadu. Bolomboj menje Gilespija. Kaminski i njegov šesti poen - 35:22.  Nedović ne pogađa za tri, Bolomboj hvata, ali Doužer faulira Teodosića.

11. MINUT - Koškanje na terenu, Ledej protiv Teodosića. Sada se Ledej raspravlja sa Nedovićem koga je prvo i srušio. Strasti se smiruju, ali sudije gledaju snimak. Traju konsultacije. Odluka je tehnička Teodosiću. Nesportska za Ledeja kome je Obradović zbog ovog potez zamerio.

Pogledajte i iz drugog ugla.

Ledej izvodi slobodna bacanja, a onda na drugoj strani Nedović. Sada je rezultat 32:18 u korist Zvezde koja ima i loptu. Hanga pogađa za tri i 35:18. Obradović traži tajm-aut.

 

Prva četvrtina 28:15

10. MINUT - Ne pogađa Teodosić za tri. Ledej ne pogađa desnom rukom, ali Teodosić za tri pogađa - 25:13.

Davidovac faulira Ledeja koji staje na liniju slobodnih bacanja. Nastavlja da pogađa. Sada je 25:15.

Ponjitka i Trifunović na parketu. Nedović i poslednji napad. Magično dodavanje Teodosića do Davidovca koji pogađa iz ugla - 28:15.

9. MINUT - Ledej na Nedovića koji pravi novi faul. Ulazi prvo bacanje, kao i drugo - 20:13. Nedović dribla, pogađa Hangu, ali na sreću crveno-belih lopta je i dalje u njihovom posedu. Smailagić pravi svoju drugu ličnu, a Nedović izvodi bacanja. Pogađa oba i sada je 22:13.

8. MINUT - Kaminski pogađa za dva - 19:11. Nedović jedan na jedan i Kaminski pravi faul. Ulazi Avramović umesto Doužera. Nedović polovičan - 20:11.

7. MINUT - Naneli je fauliran, Litvanac ide na klupu. Ulazi Nedović. Dožer ne pogađa za tri, ali Kaminski ispod koša hvata i poentira. Uzvraća Jago, a onda Naneli pogađa za tri.

Laki poeni Hange pored Nanelija - 19:9.

6. MINUT - Jago do Lazića, koji nalazi Mitrovića. Faul Nanelija i Mitrović je na liniji slobodnih bacanja. Prvo ne pogađa, kao ni drugo. Ostaje 11:2. Naneli i lopta nekako stiže do Kaminskog, a ubrzo jak faul Giedraitisa nad Ledejom. Crno-beli traže nameran faul. Ledej pogađa prvo bacanje, pa i drugo - 11:4.

Hanga umesto Lazića. Jago nalazi Bolomboja koji zakucava - 13:4. Giedraitis posle dobre odbrane i pogađa posle polaganja - 15:4.

TV tajm-aut.

5. MINUT - Jago gazi liniju, i sada izgubljena lopta za Zvezdu. Doužer korak unazad i ne pogađa za tri poena, a Jago upisuje novi skok. Lazić i Panter se bore za loptu i prve čarke na terenu, Koškanje koje je brzo smireno.

4. MINUT - Mitrović pravi faul u napadu. Doužer pokušava da doda, ali pogađa obruč. Na drugoj strani, Smailagić pravi faul. Ulaze Ledej i Kaminski. Novi poeni Bolomboja, za 11:2.

3. MINUT - Jago i nova trojka. Sada je 9:0. Uzvraćaju crno-beli, smanjuju na 9:2. Poeni Doužera.

2. MINUT - Mitrović nalazi Bolomboja ispod koša, ali istekao je napad. Lopta za Partizan. Onda Doužer gazi liniju, i lopta ponovo za crveno-bele. Ipak, Obradović traži da se gleda snimak. Sudije ne menjaju odluku. Jago na Doužera, ubrzo Lazić ostaje sam i pogađa za tri piena - 6:0.

1. MINUT - Težak šut Giedraitisa za tri i pogađa, za 3:0. Na drugoj strani mrtva lopta. Skaču Kaboklo i Bolomboj. Bolomboj uspešniji, ali lopta ide u aut. Panter iza table, ali ne pogađa.

Srdačan pozdrav dva trenera.

18.58 - Tribine Arene su pune.

18.57 - Ovo su startne petorke.

Crvena zvezda: Jago, Lazić, Giedraitis, Bolomboj i Mitrović.

Partizan: Doužer, Panter, Trifunović, Kaboklo i Smailagić.

18.55 - U toku je predstavljanje ekipa. Ovacije za crveno-bele.

18.50 - Pogledajte i slike sa zagrevanja.

Kao i trenutak kada na teren izlazi Obradović.

18.40 - Kad su igrači Partizana izlazili na parket gađali su ih navijači Zvezde. Zvanični spiker je apelovao na njih da to više ne čine, jer je pogođen neko za zapisničkim stolom.

Podsetimo, navijača crno-belih neće biti u dvorani.

18.37 - Ovo su kompletni sastavi, odnosno svi igrači na koje računaju Janis Sferopulos i Željko Obradović.

Crvena zvezda: Smart, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Tobi, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Gilespi, Jago.

Partizan: Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo.

18.32 - U timu Zvezde biće Miloš Teodosić.

18.19 - Željko Obradović večeras ne računa na Vukčevića, Anđušića i Smita.

17.35 - Ovo je atmosfera u dvorani, na otplike sat i po pre početka meča.

17.31 - Pogledajte i atmosferu ispred Arene.

17.30 - Sudije su Sašo Pukl iz Slovenije, Josip Radojković iz Hrvatske i Uroš Obrknežević iz Srbije.

Utakmica počinje u 19 časova, igra se u beogradskoj "Areni".

 

AdmiralBet ABA liga, 18. kolo

Subota:

Krka - Mornar 79:72

Studentski centar - Cedevita Olimpija 82:78

Igokea - Borac 78:62

Nedelja:

Mega - Budućnost 72:92

Crvena zvezda - Partizan 88:86

Ponedeljak:

Split - FMP 18.00

Cibona - Zadar 20.00

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike