Studentski centar preko Cedevite Olimpije hvata plej-of voz!

27.01.2024

23:00

0

Autor: A. Š.

Podgoričani u „Morači“ savladali slovenački tim

Studentski centar preko Cedevite Olimpije hvata plej-of voz!
Detalj sa meča Cedevite Olimpije i Studentskog centra - Copyright AdmiralBet ABA liga/Studentski centar/Filip Roganović

Nedostatak takmičarske ambicije ili nešto drugo, to će morati da odgonetnu odgovorni u Cedeviti Olimpiji, tek slovenački tim daleko je od konkurentnog rivala u borbi za regionalni tron.

Dokazali su to Ljubljančani i večeras u Morači, gde im je i dvocifrena prednost u durgoj polovini druge deonice bila nedovoljna da pobede Studentski centar – 82:78.

Furiozno su gosti počeli meč, brzo stekli devet poena prednosti, koje su manje-više uspešno održavali do 16. minuta, kada su serijom 8:0 stigli do maksimalnih 40:28.

Nisu se „studenti“ predali tada, nisu istakli belu zastavu ni kada su gosti trojkama na kraju druge i početkom treće deonice ponovo pobegli na devet poena viška. Strpljivo su domaći topili prednost rivala i čekali svoju priliku, koja im se vrlo brzo ukazala. Samo pet poen Cedevite Olimpije za skoro osam minuta igre u pretposlednjoj četvrtini Podgoričani su iskoristili i serijom 15:2 napravili potpuni preokret, ali su gosti iz Ljubljne još jednom uspeli da rezultatski plus vrate na svoju stranu i čak stignu nadomak trijumfa (74:68, 37. minut).

Ipak, kada se meč lomio gosti su upali u još jednu ofanzivnu krizu, a sa samo četiri postignuta poena za više od tri i po minuta u samoj završnici duela bili su im premalo da bi stečenu prednost i sačuvali.

Drežnjak je predvodio „studente“ sa 24 poena, Baćović je postigao 15, dok dvocifreni bili još Bogavac (11) i Ivišić (10). Kod gostiju je najefikasniji bio Matković sa 15 poena, Kobs je postigao 13, a Blažič 10 poena.

AdmiralBet ABA liga, 18. kolo

Subota
Krka - Mornar 79:72
Studentski centar - Cedevita Olimpija 82:78
Igokea - Borac 21.00 (AS5)

Nedelja

Mega - Budućnost 12.00 (AS2)
Crvena zvezda - Partizan 19.00 (A1P)

Ponedeljak
Split - FMP 18.00 (AS1)
Cibona - Zadar 20.00 (AS2)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike