Zvezda ulazi u "pakleni" ritam, početak je u Atini! Čeka ih i "paklen" protivnik!

27.12.2023

14:31

0

Autor: D. N.

Crveno-beli putuju sa Nikolom Topićem i učinkom od 6-10

Zvezda ulazi u "pakleni" ritam, početak je u Atini! Čeka ih i "paklen" protivnik!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

Posle novogodišnjeg koktela, košarkaši Crvene zvezde nastavljaju sa obavezama u Evroligi. Sutra ih od 20.15 časova čeka evroligaški duel u Atini sa Panatinaikosom. Duel sa "zelenima" najavio je Janis Sferopulos.

Ka prestonici Grčke krenulo je 14 igrača, a među njima je i Nikola Topić koji je ponovo zadužio dres Crvene zvezde.

- Igramo protiv tima koji je u najboljoj formi od početka sezone. Igraju odlično na psihičkom planu i odlazimo im na noge posle tri pobede u gostima (Asvel, Monako i Olimpija prim. aut). Znamo odakle preti najveća opasnost i moramo da budemo veoma koncentrisani, ako izgubimo koncentraciju oni će nas kazniti.

Za nas je veoma važno da nastavimo da igramo našu igru i da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo da budemo mentalno i fizički spremni za težak meč - rekao je Sferopulos, a duel sa svojim bivšim timom najavio je i Nemanja Nedović.

- Panatinaikos je sada u jako dobrom momentu. Vezali su par jako dobrih utakmica na gostujućem terenu, na domaćem terenu će biti još teže, ali takođe, mislim da i mi hvatamo neku vrstu zaleta.

Energija i atmosfera u ekipi je dobra, i nadam se da ćemo na krilima dobre atmosfere, uspeti da napravimo povoljan rezultat - rekao je Nedović.

Inače, crveno-beli ovom utakmicom ulaze u "paklen" ritam u kome će od 28. decembra do 11. januara odigrati utakmice sa Panatinaikosom, Igokeom, Fenerbahčeom, Partizanom, Cedevita Olimpijom, Asvelom i milanskom Olimpijiom.

Takođe, do kraja kalendarske godine očekuje još jedna utakmica, u subotu od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv ekipe Igokee u utakmici AdmiralBet ABA lige.

Uoči meča u dvorani "OAKA", PAO ima znatno bolji učinak, od 9-7, dok je Zvezda na 6-10.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike