Partizan razneo Borac! Valjak flertovao sa rušenjem sopstvenog rekorda!

27.11.2023

21:40

0

Autor: A. Š.

Crno-beli u Areni dočekali Čačane u poslednjem meču 9. kola AdmiralBet ABA lige

Partizan razneo Borac! Valjak flertovao sa rušenjem sopstvenog rekorda!
Pi Džej Doužer - Copyright MN Press

Između evroligaških duela sa Anadolu Efesom i Panatinaikosom, košarkaši Partizana prekinuli su negativan niz na Jadranu.

Posle dva uzastopna poraza u AdmiralBet ABA ligi, izabranici Željka Obradovića večeras su u Areni dočekali čačanski Borac i naplatili mu sa kamatom za sve muke kroz koje prolaze u regionalnom takmičenju od početka sezone - 101:56!

Borac je večeras bio bez ikakve šanse čak i da zapreti crno-belima. Očigledno rešeni da svima dokažu kako su posrtanja protiv Mege i Igokee, te poraz od Cedevite Olimpije u Ljubljani, bili samo plod trenutne slabosti i slabog dana, Anđušić i drugovi su od starta meča ušli s punim gasom, s kojeg nogu nisu skidali do same završnice susreta u kojoj su možda mogli i do rušenja sopstvenog rekorda kada je u pitanju najubedljivija pobeda u istoriji AdmiralBet ABA lige.

Podsetimo, crno-beli su početkom 2022. godine u najvećoj dvorani na Balkanu savladali Split 109:49, a blizu "magičnih" 60 razlike večeras su prišli na otvaranju četvrte deonice, kada su serijom 9:0 poveli 95:43. Ipak, u zvršnici meča Valjak je smanjio gas, toliko da je poslednji koš postigao na nešto više od tri minuta pre poslednjeg zvuka sirene, ali nema ni najmanje dileme da večerašnje izdanje crno-belih vraća veru u tim koji je u sezonu ušao sa najvećim mogućim ambicijama, kako u regionu tako i u Evroligi.

Dobili su "grobari" večeras i Tristana Vukčevića u izdanju koje od njega očekuje i Željko Obradović. Pre svega u defanzivnom polju, gde je sa nekoliko poteza "naterao" i najtrofejnijeg trenera Evrope da mu javno čestita. A iz toga je mladi krilni centar gradio veliko ofanzivno samopouzdanje, koje mu je donelo epitet najboljeg strelca meča, koji je završio sa 24 poena (6/9 za tri).

Takođe, Partizanovi navijači u dvorani i kraj TV prijemnika konačno su videli deo ofanzivnog repertoara s kojim raspolaže Mateuš Ponjitka. Nije imao sreće poljski reprezentativac na početku misije u crno-belom dresu, povreda ramena na prijateljskom duelu sa Fuenlabradom, očigledno je ostavila traga na njegovom samopouzdanju, ali je večerašnjim izdanjem najavio izlazak iz krize, te da bi u nastavku sezone mogao da bude i te kako veliki faktor i u poenterskom smislu (13 poena, 3/3 sl. b, 2/3 za dva, 2/2 za tri, 7 as).

PARTIZAN: Vukčević 24, Ledej 2, Koprivica 6, Smailagić 13, Jaramaz 2, Naneli 3, Anđušić 8, Doužer 12, Ponitka 13, Kaminski 10, Kaboklo 8.

BORAC: Rebrača 9, Segu 16, Birts 11, Nikolić 2, Pero-Hanter, Tomašević 5, Talić 4, Frenklin 7, Uskoković 2, Todorović, Čarapić, Manojlović.

ADMIRALBET ABA LIGA, 9. KOLO

Petak
Cibona – Mega 83:69
Igokea – Zadar 100:94 (produžetak)

Subota

Budućnost – Cedevita Olimpija 82:81

Nedelja
FMP – Studentski centar 86:99
Mornar – Split 93:76

Ponedeljak:
Krka – Crvena zvezda 67:90
Partizan – Borac 101:56

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ! Partizan je savladao Borac 101:56!

38. MINUT - U završna dva minuta meča ulazi se s vođstvom Partizana 101:56.

MN Press
 

36. MINUT - Sada se postavlja pitanje da li će Partizan srušiti sopstveni rekord po najubeljivijoj pobedi u istoriji AdmiralBet ABA lige. Crno-beli su savladali Split u Areni sa 60 razlike. Posle trojke Vukčevića i dva poena Jaramaza vode 101:54.

34. MINUT - Sve je odavno poznato što se tiče rezultata a u četvrtoj deonici opustila se ruka i gostima, za koje su trojke ubacili Tomašević i Rebrača. Posle 34 minuta igre u Areni crno-beli vode 96:51.

32. MINUT - Završni kvartal otvoren je poenima Anđušića sa poludistance i trojkom Vukčevića. Poenima Koprivice u 32. minutu crno-beli dolaze do plus 50 - 93:43.

MN Press
 

 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Pronašli su gosti kakav takav ofanzivni ritam u završnici treće deonice, ali sve što su s tim uspeli jeste da ne dozvole Partizanu da na poslednji dovominutni odmor sa 50 poena prednosti - 86:43. 

28. MINUT - U završna dva minuta treće deonice ulazi se s vođstvom Partizana 83:37 posle trojke Ponjitke sa više od osam metara.

26. MINUT - Partizan na polovini treće deonice ima ogromnih plus 40 posle poena Smailagića - 71:31. Samo dva poena su ubacili gosti za nešto više od pet minuta, a trojkom Smailagića Partizanova serija ide na 14:0 za 74:31. Talić konačno postiže drugi koš za goste u drugom poluvremenu. Na isteku 26. minuta Valjak vodi 77:33 posle poena uz faul i ubačenog penala Ponjitke.

MN Press
 

24. MINUT - Smailagić podiže prednost Valjka na 64:31, a potom i Ponjitka dolazi do lakih poena u kontri posle rampe Kabokla. Crno-beli u 24. minutu imaju novu najveću prednost na meču 66:31, a Mijatović traži minut odmora posle kojeg Tomašević promašuje otvorenu trojku. Ne i Tristan Vukčević, koji iz identične situacije cepa mrežicu na isteku 24. minuta igre - 69:31.

22. MINUT - Treća deonica otvorena je trojkom Vukčevića i lakim poenima Doužera - 60:29. Prve poene za goste u nastavku meča ubacuje Rebrača. Doužer poenima sa poludistance čuva crno-belima najvećih plus u dosadašnjem toku meča - 62:31.

MN Press
 

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Razlika je velika, pa ne bi trebalo da bude previše problema, ali čisto radi napomene, po tri faula pre isteka prvog poluvremena napravili su Jaramaz i Doužer. Frenklin je promašio četiri uzastopna slobodna bacanja, pa Doužer sa linije penala na drugoj strani postavlja novi najveći plus večeras - 53:27. Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi protiv Borca 55:29!

18. MINUT - Seriju Partizana 10:0 sa dva ubačena penala prekida Tomašević, a crno-beli trojkom Vukčevića i sa 2+1 Smailagića u završna dva minuta prvog poluvremena ulaze sa novim najvećim plusom večeras - 47:25.

MN Press
 

16. MINUT - Partizan ima novi najveći plus, posle trojke Smailagića, u 15. minutu, crno-beli vode 34:21. Mijatović traži minut odmora, posle kojeg Čačani u dva napada nisu uspeli da dođu do poena, pa Valjak posle trojke Ponjitke i poena Ledeja sa linije penala (2/2) dolazi do novog najvećeg plusa - 39:21.

14. MINUT - Anđušić ubacuje flouter za novo najveće vođstvo Partizana večeras - 29:18. Segu trojkom drži goste na jednocifrenom minusu u 13. minutu - 29:21. Prokockali su Čačani napad na minus osam, a to je ukradenom loptom i poenima u kontri kaznio Kaboklo - 31:21. 

MN Press
 

12. MINUT - Polovičnim učinkom Anđušića sa linije penala i poenima Uskokovića iz prodora otvorena je druga deonica - 25:18. Kaminski poenima iz reketa drži crno-bele na bezbednom odstojanju. Na isteku 12. minuta Partizan vodi protiv Borca 27:18.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Partizan je u seriji 9:0, pošto je trojku, posle ofanzivnog skoka Smailagića, ubacio Anđušić - 24:14. U 9. minutu prednost je prvi put dvocifrena. Propustio je Partizan napad na plus 10, poenima Rebrače iz ofanzivnog skoka stavljena je tačka na prvu četvrtinu - 24:16.

MN Press
 

8. MINUT - Posle dva ubačena bacanja Kabokla, brazilski centar je pogrešio u dodavanju na plus tri, pa gosti poenima Frenklina sa linije penala (2/2) održavaju minimalni zaostatak - 15:14, 7. minut. Posle tajm auta Obradovića trojku ubacuje Kaminski - 18:14. U završna dva minuta prve deonice ulazi se s vođstvom Partizana 21:14 posle nove trojke Kaminskog.

6. MINUT - Na polovini prve deonice poenterski se nadmeću Birc i Doužer. Igra se koš za koš, posle pet minuta igre Partizan vodi 13:9. Na isteku 6. minuta, posle tri vezana poena Segua (poludistanca, pa 1/2 slobodna bacanja), crno-beli imaju minimalnu prednost - 13:12.

MN Press
 

4. MINUT - Partizan je u seriji 7:0, pošto su na trojku Nanelija poene vezali Kaminski i Doužer - 9:2.  Prvi jači nalet Valjka poenima sa linije penala (2/2) prekida Segu, a potom Birc ubacuje trojku. Mini seriju gostiju 5:0 poenima iz prodora prekida Doužer - 11:7.

2. MINUT - Čačani su prokockali prvi napad na meču bez šuta na koš. Prve poene na meču postiže Kaboklo. Frenklin na drugoj strani poentira sa poludistance, a potom promašuje trojku za prvo vođstvo Borca. Prvu trojku na meču ubacuje Naneli, Partizan u 2. minutu vodi 5:2.

 

- Ulaznice sa meč sa Panatinaikosom (četvrtak, 20.45), kao i za duele sa Monakom i milanskom Olimpijom, u prodaji su već nekoliko dana.

- Iz Borca su pred dolazak u najveću dvoranu na Balkanu poručili da znaju koji model da primene protiv Partizana.

- Košarkaši Partizana imaju još jedan, dodatni motiv, da večeras savladaju Borac. O tome su pričali Željko Obradović i Mateuš Ponjitka u najavi meča sa Čačanima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike