Zaseli na prvo mesto: Zvezda pregazila Krku u AdmiralBet ABA ligi!

27.11.2023

18:44

0

Crveno-beli bez većih problema pobedili na gostovanju rezultatom 90:67

Zaseli na prvo mesto: Zvezda pregazila Krku u AdmiralBet ABA ligi!
Copyright ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Krku sa 90:67 (26:13, 15:12, 21:17, 28:25)  u 9. kolu AdmiralBet ABA lige i tako nastavili pobednički niz u regionlnom takmičenju.

Crveno-beli su zasluženo slavili u Sloveniji i tako zaseli na prvu poziciju u ligi, što im je i bio cilj pre ovog kola.

Od samog starta meča, izabranici Janisa Sferiopulosa su dali do znanja domaćinima da ih u ovom meču zanima samo pobeda i u toj nameri su uspeli.

Već posle nekoliko minuta Zvezde je imala dvocifrenu prednost, na semaforu je stajalo 11:0.

Košarkaši Krke nisu imali rešenje za gostujući igru, a posebno su crveno-beli iz Beograda igrali u odbrani, a najbolji pokazatelj je da su prve koševe primili tek posle četiri minuta.

Sa druge strane, srpski predstavnik je bio raspložen i u napadu, razlika je do kraja prvog poluvremena rasla iz minute u minut.

I u drugom poluvremenu je dominirala ekipa Zvezde, veći deo iznosila je preko 20 poena.

Ipak, u poslednjoj deonici, košarkaši Krke su zaigrali malo bolje, a čini se da su se gosti malo opustili i uspeli su da se približe na minus 12, ali to je bilo sve što su uradili u meču sa crveno-beli, koji su zasluženo slavili u Sloveniji. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bilu su Tobi sa 16, Bolomboj sa 13, dok su Lazarević i Simović meč završili sa po 12 poena.

Blog uživo:

40. minut - Kraj Zvezda pobedila sa 

35. minut - Krka na krilima dobrog početka poslednje deonice pokušava da spustiu raziliku i u tome uspevaju. Trenutno je Zvezda na plus 13 (73:60). Teško da ovde može da dođe do totalnog preokreta. Definitivno mnogo bolja igra domaćina u samoj završnici utakmice.

33. minut - Došlo je do opuštanje kod igrača Zvezde, što su domaći igrači iskoristili uspeli da spuste na minus 15 (64:49). Odmah je Sferopulos tražio taj aut, kako bi konsolidovao ekipu za poslednjih sedam minuta.

Počinje poslednja četvrtina:

30. minut - Ostalo je još deset minuta do kraja meč, iako se već uveliko zna podenik ovog meča. Crveno-beli demonstriraju silu u Sloveniji i domaćin nema šta da traži u ovom okršaju. Jedina nepoznanica je sa kolikom razlikom će Zvezda slaviti u Novom Mestu (62:42).

27. minut - U dvorani u Novom Mestu, sve po starom. Crveno-beli totalno kontrolišu igru, čini se da košarkaši Zvezde rutinski privode meč kraju, prednost u trećoj četvrtini je konstantno preko 20 poena (57:37). 

24. minut - Zvezda prvi put ima više 20 razlike prednosti. Nema sumnje da je ovde poznat pobednik, iako ima skoro celo poluvreme da se igra (49:25). Domaćini totalno razmontirani, ne mogu da se povežu, i na terenu postoji samo jedna ekipa. Igrači Krke kao da su se već predali.

Počinje drugo poluvreme:

20. minut - Već sada se slobodno može reći da je Zvezda ostvarila još jednu pobedu u regionalnom takmičenju, jer već posle 20 minuta ima ogromnu razliku 41:25. Crveno-beli odlično igraju u odbrani, a služi ih i šut i onda nije iznenađenje ovolika prednost srpskog predstavnika. Najefikasniji u gostujućem timu su Mitrović i Nedović sa devet poena.

16. minut - Ništa specijalno se ne dešava na terenu. Period kada obe ekipe dosta greše, ali Zvezda i dalje kontroliše igru, održava dvocifrenu prednost i to bez većih problema (34:20). 

14. minut - Iste meta, isto rastojanje, Crveno-beli kontrolišu totalno igru, a pre svega to se odnosi na defanzivu, gde sve funkcioniše, a napad prati dobru igru. Nije ni čudo, što Zvezda skoro ima plus 15 (30:15). Domaćini očigledno nisu dostojni da se ozbiljnije suprostave srpskom predstavniku.

Počinje druga deonica:

10. minut - Završena je prva četvrtina, dominacijom Zvezde, koja već posle 10 minuta ima dvocifrenu prednost (26:13). 

8. minut - Zvezda pokazuje ko je gazda u ovom meču, i čini se da već posle prve četvrtine pobednik odlučen. Razlika je plus 16 (24:8). Definitivno su crveno-beli veoma ozbiljno shvatili gostovanje u Novom Mestu. 

6. minut - Razlika se povećava iz minuta u minut. Već sada je plus 12 (15:3).Cela prva petorka crveno-belih je raspoložena. 

4. minut - Totalna dominacija srpskog predstavnika, nećete verovati već je 11:0 za Zvezdu. Domaćinima nisu dozvolili da postignu nijedan poen, iako je prošlo već četiri minuta.

Trener slovenačke ekipe odmah traži tajm-aut, kako bi konsolidovao svoju ekipu.

2. minut - Mnogo bolji početa Zvezde, i već imaju vođstvo od 6:0. Od samog starta, crveno-beli su dali do znanja da ih u Novom Mestu zanima samo pobeda.

Kreće meč:

Petorka Zvezde: Nedović, Mitrović, Bolomboj, Gedraitis, Dos Santos. 

 

 

Crveno-beli će i dalje biti bez Adama Hange i kapitena Branka Lazića.

- Očekuje nas utakmica protiv tima koga poštujemo upravo zbog načina na koji igra. Ono što je do nas jeste da moramo da budemo i mentalno i fizički spremni, da se vratimo pozitivnim rezultatima i pobedama i da igramo našu najbolju košarku - rekao je trener crveno belih Janis Sferopulos.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike