Obradović pred meč odluke najveću ulogu dao Grobarima: I molim ih, i preklinjem – to bi nam bila najveća pomoć!

21.06.2023

20:22

0

Autor: A. Š.

Trener Partizana, kao i kapiten Kevin Panter, očekuju ogroman vetar u leđa sa tribina Arene u majstorici finala AdmiralBet ABA lige

Obradović pred meč odluke najveću ulogu dao Grobarima: I molim ih, i preklinjem – to bi nam bila najveća pomoć!
Kevin Panter i Željko Obradović - Copyright MN Press

Cela sezona stala je u jednu utakmicu. Sve dobro što su košarkaši Partizana uradili ove sezone, a mnogo toga jesu, neće biti zapamćeno onako kako bi trebalo ukoliko se takmičarska godina ne završi povratkom na regionalni tron.

Od oktobra prošle godine Panter i drugovi borili su se za ovu situaciju. Da meč odluke u AdmiralBet ABA ligi igraju pred krcatim tribinama beogradske Arene. I izborili su se, pa će u četvrtak (20 časova, TV Arena sport Premium1) pred 20.000 „grobara“ istrčati na majstoricu finala plej-ofa regionalnog takmičenja.

- Želim prvu poruku da pošaljem navijačima Partizana koji su bili fenomenalni ove godine, koji su nosili tim, koji su nam bili vetar u leđa, koji su uvek davali dodatnu motivaciju svima nama, da i u ovoj utakmici to ponovo rade – istakao je trener Valjka Željko Obradović u najavi meča.

Najtrofejniji strateg Evrope mnogo pažnje posvetio je upravo navijačima koji će se sutra naći na tribinama novobeogradske dvorane.

- Da bodre ekipu, ali da, naravno, sve protekne fer i sportski. Da ne padne nijedan novčić na teren. To bi nam bilo najveća pomoć. I molim ih, i preklinjem ih da navijanje bude na nivou. Bez ikakvog vređanja. I ponavljam, bez ikakvih bacanja papirića ili novčića na pakret. Još jednom – to bi bila najveća moguća pomoć koju mogu da nam pruže u ovom trenutku – kazao je Obradović uz kratak osvrt na sam meč:

- Naravno, probaćemo da damo sve od sebe da seriju završimo tako što ćemo da pobedimo i postanemo prvaci ABA lige, protiv jednog odličnog tima kao što je Crvena zvezda.

Kapiten Kevin Panter istakao je da će on i saigrači dati sve od sebe da obraduju armiju navijača.

- Ovo je poslednja utakmica u sezoni. Ovo je meč za titulu. Moramo da damo sve od sebe. Atmosfera u timu je jako dobra. Potrudićemo se da odbranimo domaći teren. Iza nas su teške utakmice, ali zadržali smo dobar duh, svi se osećaju dobro i svi želimo pobedu – kazao je Panter i dodao da crno-beli čekuju veliku podršku navijača.

- Uživali smo sa njima cele sezone, nadam se da ćemo uživati zajedno i u ovoj poslednjoj utakmici. Bilo je zadovoljstvo igrati pred njima i nadamo se da ćemo na terenu završiti posao kako treba – naglasio je Kevin Panter.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike