Jokićev trener u najemotivnom izdanju pričao o svom najboljem igraču: Nesebična superzvezda koja se nije promenila!

27.05.2023

08:00

0

Autor: D. P.

Jokićev trener u najemotivnom izdanju pričao o svom najboljem igraču: Nesebična superzvezda koja se nije promenila!
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Trener Denvera Majk Meloun izjavio je da je najponosniji na Nikolu Jokića, jer ga slava i bogatstvo nisu promenili.

Ostao je isti - mladić, ponosan muž i otac, uz sve što je postigao na terenu, ovako je pričao njegov trener u jednom od najemotivnijih intervjua posvećenom isključivo Somborcu i boljem razumevanju njega kao čoveka!

- Najponosniji sam na to da se ​​nikada nije promenio - odgovorio je Meloun.

- Mislim da svi vidimo u svim sferama života kako slava i bogatstvo utiču na ljude. I za većinu ljudi to ode u glavu i postanu nešto drugačiji. Ponekad zaborave odakle su došli i ko im je pomogao da dođu tamo gde su stigli. I ono što zaista volim kod Nikole, zaboravite sad košarku, baš to što je mladić koji je ponosan otac i muž, uz sve uspehe, MVP nagrade, maksimalne ugovore, sve te stvari… On je i dalje isti momak. Čudim se tome - rekao je Meloun.

Nikola je pre svega čovek

Meloun je istakao koliko je impresioniran činjenicom da slava nije uticala na njegov karakter.

- Dugo vremena sam u ovom poslu i mogu reći da je to retkost za slavnu ličnost i superzvezdu... Činjenica da je Nikola, ipak, skromna, nesebična osoba. On brine o svojim konjima. Čovek je upravo to što jeste. Zbog toga što je čovek izuzetno ga poštujem.

Novinari su vratili Melouna devet godina unazad kada je Jokić kao 41. pik izabran od Denvera na draftu.

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić i Džamal Marej

Pitanje se odnosilo na to koliko ga je ta činjenica motivisala što je iz pozicije autsajdera morao da dokazuje svima da je zaslužio više na samom početku. Meloun, međutim, i tu vidi Nikolinu posebnost:

- Smešno je kako pojedini igrači koriste te sitnice "draftovan sam, trejdovan sam" kao motivaciju da nastave dalje. Za osam godina koliko sam sa Nikolom, a provodio sam vreme sa njim ne samo tokom sezone, već i van sezone i van terena, nikada nisam osetio da je njemu važno to što je na draftu bio 41. pik. Za njega je to više značilo kao "neko mi je ukazao šansu“. Mada je draftovan tokom reklame za "Taco Bell".

 

 

Ne zanimaju ga pojedinačne nagrade, ima drugi cilj

- Mislim da kod Nikole nije u pitanju gledanje unazad, već gledanje napred i izazov sebi da bude najbolji igrač koji može biti. U početku, biti najbolji igrač koji je mogao da bude nije bilo nužno vezano za njegove sposobnosti. Radilo se o sazrevanju, odrastanju, suočavanju sa nedaćama, suočavanju sa sudijama, ulasku u najbolju formu svog života. Gubljenje težine. I mislim da se jednom sve to što se desilo poklopilo sa našim usponom tamo gde smo bili poslednjih pet sezona.

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Majk Meloun

- Ne mogu da govorim u ime Nikole, ali nisam osetio da je izbor na 41. mestu bio motivacioni faktor za njega da dva puta postane MVP i da bude momak koji prosečno ima tripl-dabl u plej-ofu. Mislim da ono što ga zaista motiviše nisu više pojedinačna priznanja i nagrade. Želi da bude svetski šampion. I mislim da je to ono što motiviše Nikolu Jokića kao i sve ostale u Nagetsima - zaključio je Meloun.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike