Jokića je nemoguće čuvati, ispadaju smešni protiv njega: NBA analitičar oduševljen Srbinom, Denver sigurno uzima titulu

26.05.2023

19:27

0

Autor: P.K.

"On je uvek najdominantniji igrač na terenu, koristi telo i mozak"

Jokića je nemoguće čuvati, ispadaju smešni protiv njega: NBA analitičar oduševljen Srbinom, Denver sigurno uzima titulu
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Nikola Jokić je trenutno najbolji košarkaš sveta. Iako nije dobio treće uzastopno MVP priznanje, njegovi nastupi u plej-ofu i plasman u veliko finale su i najgore skeptike i inadžije naterali da priznaju klasu Srbina.

Centar Denvera u doigravanju ima prosek od 29,9 poena, 13,3 skoka i 10,3 asistencije po meču i pokazao je da na njega niko nema odgovora u odbrani.

Ali, nije samo on, ceo tim radi za njega ili ga koristi da bi blistao. Analitičar ESPN-a i nekadašnji košarkaš Tim Legler veruje da će Denver osvojiti svoju prvu titulu bez obzira ko mu bude protivnik u finalu.

- Jokić je tako jedinstven. Ne zanima me ko dolazi sa Istoka, Denver osvaja titulu. Razlog za to je to što nema igrača, akcije ili defanzivne energije ili količine defanzivne energije koja utiče na Jokića. Na njega to ne utiče – rekao je Legler.

On je objasnio da je Jokića nemoguće čuvati na bilo koji način, jer koristi svoju veličinu na elitnom nivou, kontroliše ritam igra i manipuliše odbranu svojim poenima i plejmejkerskim sposobnostima. Bez obzira ko ga čuva, "Jokić se poslednji smeje".

- Stavite manjeg, atletskijeg igrača na njega, i onda zbog Jokića ispada smešan, jer ga ovaj prosto savlada veličinom i dodirom. Stavite visokog igrača na njega, e, pa onda mora da ga juri po terenu dok Jokić izvodi 87 uručenja iz driblinga, pikova i popova i provede toliko vremena u prostoru između linije za tri i reketa, da se ovaj visoki čuvar oseti kao riba na suvom. Ne možeš da osmisliš ništa protiv njega, udvajanje ne radi zbog njegove visine i uma jer čita igru i zna kuda lopta treba da ide i njegova brzina odlučivanja.

Odmah je nastavio:

- Ne postoji mečap koji možete da izmislite, čak i u utakmicama kada ne šutira dobro, a takvih je malo jer ima tako visoke procente, čak i u takvim utakmicama je najdominantniji igrač na terenu. Kontroliše igru do tog nivoa da ne mogu da smislim bilo kog drugog igrača te visine koji može da radi sve stvari koje Jokić radi.

Posle dve uzastopne MVP nagrade, osvojen prsten bi definitivno naterao sve da priznaju da je najbolji igrač sveta.

Veliko NBA finale počinje u noći između četvrtka i petka, odnosno u petak u 2.30 ujutru. Na Istoku Majami vodi protiv Bostona 3:2.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike