Jokićev trener o zlu društvenih mreža i vrhunskom kolektivu Denvera: Slavlje sa braćom Jokić je bilo divno (VIDEO)

26.05.2023

14:55

0

Autor: P.K.

Braća su ga podigla kao dete, Meloun je uživao u svakom trenutku

Jokićev trener o zlu društvenih mreža i vrhunskom kolektivu Denvera: Slavlje sa braćom Jokić je bilo divno (VIDEO)
Gostovanje Melouna na ESPN - Copyright Printscreen/YouTube/ESPN

Denver Nagetsi su na malom odmoru, i dalje čekaju protivnika u velikom finalu NBA, a trener ekipe Majkl Meloun gostovao je na ESPN-u i ponovo objasnio kako je cela ekipa i sve oko nje, cela grupa u stvari jedna velika porodica.

Posebno se osvrnuo na proslavu posle meča i susret sa braćom Jokić. Ali, pre svega je priznao da uživa, iako posao još nije završen.

- Odavno sam naučio od svog oca, koji je ceo život proveo kao trener, da moraš da uživaš u trenutku, u putovanju, u ljudima sa kojima putuješ. Nismo još zadovoljni. Naš cilj u septembru je bio da osvojimo titulu i to nas još čeka. Ali, ako ne uživaš u trenutku, ne znam zašto se baviš ovim. Mi smo uživali, a mentalni pristup nam je bio da vredno radimo uz to.

Na putu do finala ste prvi put pobedili Lejkerse u plej-ofu, da li vam zbog toga uspeh više znači?

- Da, pogotovo kad pričate sa starijim navijačima Denvera. Oni su nam često bili nepremostiva prepreka. Da ih konačno pobedimo, počistimo, budemo šampioni konferencije i plasiramo se u veliko finale -  samim tim je sve to vrednije.

Zaista dobar tim, dobra grupa igrača, Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP, ali kada ste tačno shvatili da je vaš plafon možda – najviši?

- Vratiću se do decembra, 8. decembra smo pobedili Portland. Džamal Marej je pogodio šut za pobedu i mislim da je tada vratio samopouzdanje posle povrede ukrštenih ligamenata, tada je shvatio da može. Od tog trenutka, nedugo zatim, preuzeli smo prvo mesto na Zapadu i čuvali smo ga. Nisu samo Jokić i Džamal Marej i Majkl Porter. Momci kao što su Kentavijus Kaldvel-Poup, Aron Gordon, Brus Braun, Džef Grin, Iš Smit – svi oni su imali veliki uticaj.

Mnogo priče o vama i sumnje u vas, mnogo je bilo priča. Znamo da to ništa ne znači, ali vi ga niste ignorisali, već ste ga iskoristili kao pogonsko gorivo.

- Apsolutno je delikatno održati ravnotežu. Čujemo šta pričaju, ali ne možemo da se fokusiramo na to, to nije naša glavna motivacija. Da ljudi pričaju da nismo dobri, ili da Nikola nije dovoljno talentovan  da bude MVP, to ne može da vam bude primarna motivacija. Dobro, jeste nas malo motivisalo, ali najvažnije je to što u glavama imamo to da najboljim navijačima na svetu donesemo prvi put prsten. Društvene mreže su jako negativno mesto. Nemam ih, ne čitam mnogo šta govore ljudi. Ako to radiš, praviš sebi situaciju da svaki dan počneš mizerno i negativno. Ja ne dozvoljavam da se to desi. Mi smo čuli nacionalni narativ. Mislim da je doprlo malo i do Nikole, ali se izdižemo iznad toga. Koncentrišemo se na ono što je iznad nas. Verujemo u sebe, i što je važnije, verujemo u naš kolektiv.

Da li treba da osvojite nešto da bi te braća Jokić podigla kao posle finala?

 

 

- To je bila divna proslava. Pošto sam završio sve na terenu, krenuo sam na tribine da ih nađem. I oni su odjednom strčali dole. I odmah sam u vazduhu, kao neko dete, što kaže moja ćerka. To je ono što volim kod ove grupe, to što provodimo vreme zajedno i van terena, to je deo naše kulture, kao da je koledž. Imamo osam novih igrača ove sezone, bili smo na pripremama u San Dijegu i začudio sam se kako brzo su se uklopili. Igrači kao što su Diandre Džordan, Iš Smit., Grin, Kantevijus - svi ostavljaju sujetu napolju, a glas veterana i lidera je ostavio velikog traga na naše mlade igrače.

Veliko finale NBA počinje u noći između četvrtka i petka. Tačnije, u petak u 2.30 ujutru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike