Ovaj mali Jokić je jednorog! Nikola opčinio legendu NBA lige: Stvari koje on radi…

27.05.2023

06:53

0

Autor: A. Š.

Srpski reprezentativac i Denver oduševili dvostrukog šampiona najjače lige na svetu Džoa Dumarsa

Ovaj mali Jokić je jednorog! Nikola opčinio legendu NBA lige: Stvari koje on radi…
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Nije Nikola Jokić treći put uzastopno poneo priznanje najkorisnijeg igrača NBA lige, ali to nikako ne može da umanji način na koji mesecima unazad ostavlja bez daha košarkaške zaljubljenike širom sveta.

Nemali broj bivših NBA asova već je asu Denvera skinuo kapu za sve što je uradio u istorijskoj sezoni Nagetsa koji će se prvi put boriti za šampionski prsten.

Poslednji u nizu onih koji su se poklonili Jokiću bio je legendarni Džo Dumars. Dvostruki NBA šampion, izvršni potpredsednik i šef košarkaških operacija lige, istakao je kako je za najjaču ligu na svetu dobra stvar što su se Jokić i Denver plasirali u veliko finale.

- Ovaj mali Jokić je jednorog. Ovo je pravi jednorog u ligi. Stvari koje on radi – sposobnost dodavanja, pregled terena, način na koji poentira, asistira, skače… Imate centra koji lako ostvaruje trip-dabl učinak svake večeri – rekao je Dumars.

Nekadašnji as legendarnih „Loših momaka“ iz Detroita dodao je kako bi za NBA možda bilo isplativije da su u finalu imali obnovu starog rivalstva Lejkersa i Seltiksa, ali da je „nova krv“ podjednako dobra.

- Mislim da je neverovatno za navijače u NBA ligi da izbliza pogledaju nekoga kao što su Denver i Nikola Jokić. Majkl Porter, svi momci… Neki zaista veoma, veoma dobri igrači… Svaki put kada možete da vidite nove timove, nove zvezde, mislim da je to sjajno – istakao je Džo Dumars.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike