Nema tajni, Partizan ima svoje prednosti! Šćepanović upozorava na Tavaresa - Lesor je protiv svih dominantan, osim njega!

10.05.2023

12:27

0

Autor: A. S.

Cela sezona stala je u jednu utakmicu

Nema tajni, Partizan ima svoje prednosti! Šćepanović upozorava na Tavaresa - Lesor je protiv svih dominantan, osim njega!
Vlado Šćepanović - Copyright MN Press

Partizan i Real Madrid večeras od 21 sat igraju meč sezone - petu utakmicu plej-ofa Evrolige za plasman na fajnal-for. Turbulentna serija, u kojoj smo videli neverovatne stvari, biće rešena majstoricom, a očekivanja pred ovaj duel je teško izneti.

Imali su crno-beli 2:0 i dve meč lopte, ali je Kraljevski klub uspeo seriju da vrati u Madrid, a očekivanja pred večerašnji duel izneo je nekadašnji košarkaš Partizana, Vlado Šćepanović.

U razgovoru za Mozzart sport, Šćepanović je istakao da u majstorici nema tajni.

- Sve se svelo na jednu utakmicu. Jednostavno, po meni nema velikih tajni. Posle četiri utakmice ekipe se košarkaški vrlo dobro poznaju i odlučivaće psihološki momenat - rekao je Šćepanović za Mozzart Sport, pa se dotakao toga ko ima veće šanse:

- Po meni su šanse 50-50. Partizan ima svoje prednosti, Real igra opet na svom parketu i uradiće sve da se ovog puta ne ponovi scenario iz prva dva meča.

Oba tima večeras će biti desetkovana, Partizan neigranjem Alekse Avramovića, dok Realu nedostaju Geršon Jabusele i Gabrijel Dek, dok je Vensan Poarje pod upitnikom.

- Partizan je igrački u mnogo boljoj poziciji od Reala. Deficitarni su na poziciji četiri i ne znam da li će uspeti da pronađu rešenje na toj poziciji protiv Ledeja koji je četvrti meč odigrao fenomenalno. Veliko je pitanje sa kojim igračem će oni to da pokriju. Dek ne igra, a on može da pokrije pozicije tri i četiri, zbog čega je jako važan igrač u njihovoj rotaciji. Otvorili su karte jedni i drugi na ove četiri utakmice i sada, ko bude bolje psihološki spreman i mirniji, uz bolji procenat šuta koji će igrati veliku ulogu.

U četvrtom susretu odlični su bili Zek Ledej i Janis Papapetru, uz nešto slabije Matijasa Lesora i Džejmsa Nanelija, a Šćepanović navodi da dosta zavisi od šuta.

- Partizan mora da pogodi spolja, poeni unutra su svedeni na minimum kada je tu Tavares, videlo se već. Lesor protiv svih u Evropi može da igra i dominantan je, osim protiv Tavaresa. Videli smo nekoliko situacija kada završava akciju kroz rol, on izbacuje loptu van. Jer Tavares je toliko dominantan da se ni Lesor čak ne oseća lagodno protiv njega. Mnogo će zato zavisiti kakav će Partizan da ima šut spolja. To je i Željko naglasio posle četvrte utakmice, bez dobrog šuta Real ne može da se dobije. Reket će sigurno biti zatvoren, zato ostaje da se u što boljem procentu ubacuju trojke, a pre svega slobodna bacanja - naveo je Vlado Šćepanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike