Majka svih majstorica, Kralj Evrope ispred srpske legende, istorijski Partizan! Epska najava petog meča lude serije!

10.05.2023

10:15

0

Autor: A. S.

Nikad viđeno, a šta nas tek čeka u majstorici

Majka svih majstorica, Kralj Evrope ispred srpske legende, istorijski Partizan! Epska najava petog meča lude serije!
Košarkaši Partizana - Copyright Profimedia

Biti ili ne biti za košarkaše Partizana i Real Madrida. Peti meč plej-of serije, koji se igra u Vizink centru večeras od 21 sat, daje nam odgovor ko će na fajnal-for u Kaunas, ali i da li će crno-beli govoriti o najuspešnijoj sezoni u poslednjoj deceniji, ili će Kraljevski klub analizirati učinjeno.

Sve je stalo u tih poslednih 40 minuta, ukoliko ne dođe do produžetaka. Jasno je da igrači od ranog jutra dišu u ritmu najvažnije utakmice u sezone, ali tako je i navijačima, pa i medijima koji su direktno uključeni u ovaj duel.

Španski As je ovog jutra doneo interesantnu najavu majstorice, sa naslovom Madrid-Partizan: Nikad viđeno. I jeste, nikad nije viđeno da gostujuća ekipa trijumfuje u majstorici, ali ni da jedan tim prokocka prednost od 2:0. Kako god se završilo večeras oko 23 sata, imaćemo neku novu istoriju.

A Španci dalje navode da će atmosfera u njihovom Vizink centru, koji okuplja oko 17.000 navijača biti uzavrela.

- Svaka peta utakmica plej-ofa Evrolige je velika stvar, ali da malo preteramo, večeras bi mogla biti majka svih majstorica. Ako nećemo, barem jedna od izabranih. Real Madrid protiv Obradovićeve ekipe, koja je i najbolja u poslednjih pet meseci u takmičenju. Kralj Evrope sa svojih deset pehara ispred srpske legende. Istorijski Partizan, 31 godinu nakon što je osvojio svoju jedinu Evroligu, u lovu na svoju prvu finalnu fazu u 13 godina protiv belog kluba koji juri svoj deveti fajnal-for od poslednjih dvanaest odigranih. I, šta god da se desi, biće jedinstven ishod, jer se niko nije vratio sa 2-0 ili 0-2 ranije u Evroligi i zato što nijedna gostujuća ekipa nije slavila u petom kolo na protivničkom terenu - navodi As. 

Ova serija do sada je bila neponovljiva. Podsećaju Španci na Panterovu trojku u prvom meču, sramotnu tuču u drugom i sankcije zbog iste, pa trojka Vilijams-Gosa i tragedije koje su pogodile Srbiju, u školi na Vračaru i u Mladenovcu. Teška povreda Deka i neverovatan povratak Tavaresa, sve se to i mnogo više dogodilo u četiri meča. A šta nas tek večeras čeka?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike