Uopšte nismo sigurni u pobedu! Plaše li se Madriđani najboljeg trenera Evrope i povratka Pantera? Za Rudija je to finale!

10.05.2023

11:05

0

Autor: A. S.

Španci desetkovani čekaju crno-bele, ali Fernandez se ne predaje

Uopšte nismo sigurni u pobedu! Plaše li se Madriđani najboljeg trenera Evrope i povratka Pantera? Za Rudija je to finale!
Rudi Fernandez - Copyright MN Press

Pred košarkašima Partizana i Reala je odlučujuća utakmica za put na fajnal-for Evrolige. Čitava sezona stala je u peti meč koji se igra večeras od 21 sat u Madridu.

Hoće li crno-beli obezbediti prvi fajnal-for nakon 13 godina ili će Kraljevski klub igrati svoj deveti u poslednjih 12, videćemo oko 23 sata. Uoči meča, oglasio se i Rudi Fernandez, koji je analizirao odlučujuću utakmicu, koju će njegov tim igrati bez suspendovanog Geršona Jabuselea, povređenog Gabrijela Deka i vrlo verovatno Vensana Poarjea.

Fernandez pred meč uverava u samo jedno - "Uopšte nismo sigurni u pobedu“.

- Dolazeći u ovu fazu sezone, sa ovakvom sredinom i našim ljudima, zamislite... Izlazimo na dva uzastopna poraza od njih na svom terenu, ali smo tokom cele sezone radili na tome da imamo faktor domaćeg terena i očekujemo šestog čovek na tribinama i pobedu - rekao je Rudi, prenosi As i dodao:

- Važno je da pobedimo, za nas je motivacija da dođemo do fajnal-fora, ali ne razmišljamo o tome šta znači vratiti se sa 2:0 i da je ovo istorijski meč.

U prethodna četiri meča, videli smo sve, i preokrete i tuču i povrede. Ali, peti meč je posebna priča, o motivaciji igrača ne treba ni govoriti.

- I prve dve utakmice i poslednje dve naučile su nas dinamici da nosimo: ponuditi im različite odbrane je bilo ključno, čak i ako nisu imali referencu kao Punter. Moramo da budemo čvrsti i da ih nateramo da se ofanzivno guraju, kao u dve utakmice u Beogradu - naveo je iskusni Španac, pa se dotakao osećaja pred meč odluke:

- Uopšte nismo sigurni u pobedu, jer bi to bila greška. Važno je igrati čvrsto i pronaći senzacije. To je ono što ovaj tim čini opasnim: biti gladan i imati mnogo referenci. Za nas je to finale!

Dugo Fernandez igra na visokom nivou, kako u reprezentaciji, tako i u klubu, pa njemu mečevi ovog tipa ne predstavljaju problem, kao ni pritisak koji nose.

- Mentalno, sportista mora da bude sve spremniji da prođe veoma komplikovane mečeve. Sreća je što mi igramo pred našim navijačima, i mogu da gledaju košarku bez problema, kao na dve utakmice u Beogradu. Morate dati sve. U prve dve utakmice nismo bili tim kakav je trebalo da budemo. Ispred sebe imamo najboljeg trenera u Evropi, koliko razumem košarku, i veoma solidnu ekipu i u gostima.

Na kraju se dotakao i povratka Kevina Pantera u sastav Partizana.

- On je sjajan igrač, pokazao je to u prve dve utakmice i u regularnom delu sezone. Morate imati taj dodatni bod odbrane protiv njega kako ne bi naterao svoje saigrače da igraju - istakao je Rudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike