Partizanov rekord u Evroligi nedodirljiv dve decenije! Na ovo će svaki Grobar biti ponosan!

29.03.2022

18:16

0

Autor: 24sedam

Istorija ne može da se izbriše

Partizanov rekord u Evroligi nedodirljiv dve decenije! Na ovo će svaki Grobar biti ponosan!
Scepan28 - Copyright MN Press

Dugo već nema košarkaša Partizana u Evroligi, ali to ne znači da je elitno kontinentalno klupsko takmičenje zaboravilo nekadašnjeg prvaka Evrope. Naprotiv, mnogi i dalje pričaju o paklenoj atmosferi koju prave navijači „parnog valjka“, ali i o nekim učincima koji stoje u almanasima Evrolige.

A na jedan podatak svaki „grobar“ će biti i te kako ponosan. Naime, Partizan se već dve decenije nalazi na vrhu liste klubova sa najboljim procentom šuta za tri poena u jednoj sezoni u istoriji elitnog takmičenja.

Bila je to prva Partizanova sezona u Evroligi, pošto su najbogatiji i najbolji klubovi na kontinentu odlučili da se odvoje od FIBA i formiraju svoje takmičenje. Crno-beli su u premijernom nastupu u 14 odigranih utakmica imali 45.38 odsto uspešnosti prilikom šuta za tri poena, što do danas niko nije uspeo da nadmaši.

 

 

Tadašnje izabranike Duška Vujoševića u, šuterskom smislu, predvodio nekadašnji trener kluba iz Humske Vlado Šćepanović sa 45 ubačenih trojki iz 89 pokušaja, a veliku podršku imao je u Milošu Vujaniću (22/57) i Nenadu Čanku (23/41). Ukupno su košarkaši Partizana te sezone pogodili 118 trojki iz 260 pokušaja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike