Zvezda Kampaca pušta u Argentinu, Ivanović na raspolaganju Crnoj Gori! Na koga može da računa Pešić?

14.02.2023

18:23

0

Autor: A. Š.

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović otkrio i kako će klub odreagovati na pozive nacionalnih selekcija za poslednji prozor

Zvezda Kampaca pušta u Argentinu, Ivanović na raspolaganju Crnoj Gori! Na koga može da računa Pešić?
Luka Vildoza, Fakundo Kampaco i Nikola Ivanović - Copyright MN Press

U jeku klupskih tema i pred borbe za prvi trofej u sezoni, pomalo „ispod radara“ su prošli pozivi nacionalnih selekcija pred poslednjih prozor u kvalifikacijama za predstojeći Mundobasket.

Pred Orlovima je jasna matematika. Jedna pobeda u poslednja dva meča Srbiju vodi na prvenstvo sveta, a selektor Svetislav Pešić u utorak je objavio imena 24 košarkaša koji konkurišu za duele sa Grčkom u gostima (24. februar) i Velikom Britanijom kod kuće (27. februar).

Na konferenciji za medije na kojoj je potvrdio da će Zvezda igrati Kup „Radivoja Koraća“ predsednik srpskog i regionalnog šampiona Nebojša Čović otkrio je kada će crveno-beli odlučiti ko će od četvorice pozvanih (Ognjen Dobrić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović i Filip Petrušev) dobiti zeleno svetlo da se stavi na raspolaganje selektoru, kao i to da su dva inostrana košarkaša dobili dozvolu za odlazak u svoje nacionalne selekcije.

- Kampaco ide da igra za Argentinu prvu utakmicu, Luka Vildoza ostaje. Nikola Ivanović ce ići da igra za Crnu Goru drugu utakmicu sa Ceškom, 26. februara – kazao je Čović, pa se osvrnuo na situaciju sa Orlovima:

- Oko spiska reprezentativaca ćemo videti posle Kupa. Sa Albom igramo 24. februara, kada i reprezentacija igra u Grčkoj. Mi ćemo ispoštovati odluke našeg trenera, odnosno našeg stručnog štaba, i ovo ne govorim da bi se mi pokrivali stručnim štabom, odluke ce biti zajedničke. Imali smo dugačak sastanak sa selektorom Pešićem i sportskim direktorom Tarlaćem, analizirali za oba datuma. Koliko razumem nama je potrebna jedna pobeda. Videćemo u kom sastavu ce biti Grcka, a u Beograd igramo sa Britancima – dodao je Nebojša Čović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike