Argentina zove Kampaca da je odvede na Mundobasket!

22.01.2023

05:54

0

Autor: A. Š.

Iskusni plejmejker, teoretski, nema prepreka pošto u tom periodu svakako ne može da pomogne Zvezdi u Evroligi

Argentina zove Kampaca da je odvede na Mundobasket!
Fakundo Kampaco - Copyright Profimedia/afael Vieira/AGIF/Sipa USA

Sve svetske reprezentacije već nekoliko godina suočavaju se sa identičnim problemom tokom FIBA kvalifikacionih prozora i pokušavaju da uhvate najmanju priliku kako bi neku od planetarnih zvezda dobili tokom kvalifikacija za velika takmičenja.

Tokom ove sezone košarkaške selekcije širom planete pokušavaju da se izbore za mesto na Mundobasketu. Naši Orlovi su na odličnom putu da izbore vizu za šampionat koji će se od 25. avgusta do 10. septembra tekuće godine održavati u Indoneziji, Japanu i Filipinima, ali Argentina je jedna od većih reprezentacija koja u završna dva kvalifikaciona kola ulazi sa situacijom koja bi mogla da bude veoma zamršena.

Zbog toga selektor Argentinaca Pablo Priđoni želi na raspolaganju što je moguće jači tim koji bi trebalo da predvodi Fakundo Kampaco.

Plejmejker Crvene zvezde nema pravo nastupa u Evroligi do prvog dana marta što je slamka za koju se Priđoni i Argentinci hvataju u pokušaju da sjajni plejmejker obuče nacionalni dres u mečevima protiv Dominikanske republike i Kanade na domaćem terenu.

Kako javljaju tamnošnji mediji, okvirni plan je da Kampaco otputuje u domovinu posle završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, kako bi se stavio na raspolaganje selektoru za mečevi koji su zakazani za 23. (Kanada) i 26. (Dominikanska republika) februar. Ipak, poslednju reč daće čelnici srpskog i regionalnog šampiona.

Matematika Argentinaca pred poslednja dva kvalifikaciona meča je prilično jasna. Obe pobede vode ih na Mundobasket, u slučaju da izgube od Kanade biće im potreban trijumf od najmanje 11 razlike protiv Dominikanske republike, dok bi na planetarni šampionat mogli i u slučaju oba poraza, mada je to u domenu matematičke teorije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike