Orlovi došli pred vrata raja! Evo šta je potrebno Srbiji da se plasira na Mundobasket!

14.11.2022

22:45

0

Autor: A. Š.

Izabranici Svetislava Pešića sami odlučuju o svojoj sudbini

Orlovi došli pred vrata raja! Evo šta je potrebno Srbiji da se plasira na Mundobasket!
Ognjen Jaramaz i Danilo Anđušić posle pobede protiv Turske - Copyright MN Press

Malo ko je ovakav rasplet mogao da očekuje posle prve faze kvalifikacija za Mundobasket, ali pred završni prozor situacija je za Orlove idilična s obzirom da sudbinu apsolutno drže u sopstvenim rukama.

Srbija je večeras u dvorani „Aleksandar Nikolić“ došla do dramatične pobede protiv Turske, dok je trijumf Grka u Belgiji izabranicima Svetislava Pešića širom otvorio vrata raja.

Pred završna dva meča februarskog prozora računica je potpuno jasna – Srbiju na Mundobasket u Indoneziji, Japanu i na Filipinima narednog leta vodi samo jedna pobeda, a ukoliko do nje ne dođu u duelu bez rezultatskog značaja za Grke na njihovom parketu, drugu meč loptu imaće protiv Velike Britanije pred svojom publikom.

Ipak, Orlovi ne smeju potpuno da se opuste, pošto u određenom krugu na kraju mogu da ostanu i bez mesta koje vodi na smotru najboljih košarkaških selekcija na svetu.

Da bi se to dogodilo potrebno je da Srbija bude poražena u oba meča u februaru, a da Belgija dođe do pobeda protiv Velike Britanije u gostima i Turske na domaćem parketu.

Podsetimo, u našoj kvalifikacionoj grupi ostalo je još samo jedno mesto koje vodi na Mundobasket, pošto su se na njega već plasirali Letonija i Grčka, koja ima bolji međusobni skor sa Turskom i Belgijom.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike