Pešić otkrio razlog da kaže bravo Orlovima posle pobede u Njukaslu! U ovom trenutku više ne može da se očekuje!

11.11.2022

21:43

0

Autor: 24sedam

Selektor Srbije zadovoljan pobedom protiv Velike Britanije

Pešić otkrio razlog da kaže bravo Orlovima posle pobede u Njukaslu! U ovom trenutku više ne može da se očekuje!
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Kombinovani tim Srbije nastavio je trnovit put ka Mundobasketu! Imperativ pobeda u drugom krugu kvalifikacija Orlovi zasad dobro podnose, pošto su posle letošnjih pobeda protiv Grčke i Turske, zimski kvalifikacioni prozor započeli trijumfom u Njukaslu (74:68).

Kako su do nje došli, nova mini drama kroz koju su prošli, zaboraviće se već večeras, a ono što je jedino važno Pešićevi izabranici su uspeli da ostvare.

- Znali smo šta možemo da očekujemo od ove utakmice, jer Britanija je uvek motivisana. Oni su pravi tim, igraju dugo zajedno. Posle dva-tri dana treninga sa našim mladim igračima i novim timom, srećan sam zato što smo dobili susret – kazao je posle meča selektor Srbije Svetislav Pešić.

Imao je prekaljeni stručnjak razloga da pohvali svoje izabranike.

- Ovo je kvalifikaciona utakmica, važno je pobediti. Imali smo dobar stav, koncentracija, statistika... Imali smo 16 ofanzivnih skokova, čak 18 asistencija i 10 ukradenih lopti. Ovo je razlog zbog kojeg kažem bravo mojim igračima. U ovom momentu ne možemo da očekujemo više, ali je važno da svi razumeju da ako želite da dobijete meč protiv tima koji igra tešku odbranu, morate da ostanete zajedno.

Naredni, još veći izazov, Srbiju očekuje već u ponedeljak, kada u Beograd stiže Turska.

- Svaki meč je sada važan. Igramo sa Turskom, potom još dva meča u februaru. Mnogo timova ima šansu da se plasira na Mundobasket Turska je odličan tim, pokazali su to večeras. Igramo kod kuće, siguran sam da ćemo imati podršku od naših navijača, to je ono što našem mladom timu treba u ovom momentu – istakao je Pešić.

Jedan od najiskusnijh u trenutnom sastavu Orlova Luka Mitrović istakao je da su on i njegovi saigrači bili svesni važnosti večerašnjeg duela u trci za Mundobasket.

- Teško je bilo pripremiti se i igrati lepu košarku. Došli smo sa ciljem da pobedimo sa jednim poenom razlike. Želim da čestitam svom timu, bio je ovo težak meč, Britanci se znaju dosta dugo. Hvala svim navijačima koji su došli ovde, bilo je lepo imati ovakvu podršku u Njukaslu – kazao je Mitrović. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike