Obradović očekuje još jednu ratničku utakmicu protiv Žalgirisa!

01.02.2023

17:20

0

Autor: A. Š.

Trener Partizana najavio jedan od najvažnijih mečeva crno-belih u ovom delu sezone

Obradović očekuje još jednu ratničku utakmicu protiv Žalgirisa!
Željko Obradović - Copyright Printscreen/24sedam

Košarkaši Partizana na velika vrata vratili su se u borbu za Top 8. Posle poraza u Valensiji, crno-beli su kao gosti savladali najvećeg rivala Crvenu zvezdu, da bi u utorak uveče u Areni preslišali francuski Asvel.

Panter i drugovi su u poslednja dva evroligaška meča delovali prilično uverljivo, što navijačima daje optimizam da bi konačno mogli da se raduju posle jednog Partizanovog meča u Kaunasu (petak, 19.00).

- Činjenica je da Žalgiris igra mnogo bolje na svom terenu. Procenti šuta su im skoro za 10 procenata veći nego u gostima, takođe i broj skokova… Igraju sa visokom postavom, igraju sa igračima na poziciji dva i tri koji su dominantni, koji pokušavaju da igraju na donjem postu. Imaju Šmitsa koji je takođe tu veoma dobar – kazao je u najavi meča trener Partizana Željko Obradović, pa dodao:

- Uz probleme koje su imali sa povredama oni pronalaze rešenja jer ti igrači mogu da igraju na razlitičim pozicijama. Plus Ulanovas, koji je na donjem postu skoro svim timovima u Evroligi pravio probleme i Lekavičijus, kao neko ko pokreće ritam, ko ulazi sa klupe, izuzetno brz igrač. To su najbitnije stvari o kojima razmišljamo u pripremi ove utakmice.

Crno-beli bi eventualnom pobedom u Litvaniji značajno sebi povećali šanse da nastave takmičenje u elitnom takmičenju i po završetku ligaškog dela sezone.

- Očekujem da će biti ratnička utakmica. I za nas i za njih je veoma važna, oni igraju na taj način. Gledali smo sve što su odigrali u poslednje vreme, gledaćemo ih i večeras protiv Efesa. Oni su tim koji igra maksimalno agresivno, sa puno preuzimanja i ta odbrana dovodi do toga da protivnički timovi prodaju lopte, posle čega oni trče u kontranapad – kazao je najtrofejniji evropski strateg, prokomentarisavši uzlet Partizanove forme.

- Mislim da igramo bolju odbranu i tu sve počinje. Igramo pametnije u napadu. Prezadovoljan sam odnosom izgubljenih i osvojenih lopti u poslednje dve utakmice i to je neki put kojim moramo da težimo da idemo. Da osvojene lopte budu nešto prepoznatljivo u igri Partizana, uz manje izgubljenih, pogotovo onih nepotrebnih. I da svi učestuju u skoku, što je veoma bitan segment igre – istakao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike