E to je Partizan! Valjak pregazio Asvel i sa kamatom naplatio dug iz Vilerbana! (VIDEO, GALERIJA)

31.01.2023

21:33

0

Autor: G. F.

Jedna od najboljih partija crno-belih ove sezone

E to je Partizan! Valjak pregazio Asvel i sa kamatom naplatio dug iz Vilerbana! (VIDEO, GALERIJA)
Košarkaši Partizana - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana zabeležili su 11. pobedu u Evroligi! U meču 22. kola pregazili su Asvel sa 92:71 (25:16, 25:20, 26:15, 16:20).

 

 

Ostali su Francuzi "dužni" Partizanu zbog onog nespretnog i nesrećnog poraza crno-belih u prvom delu sezonu. Taj dug je večeras u crno-beloj Areni naplaćen sa kamatom!

Gotovo savršeno izgledali su košarkaši Partizana večeras! Energija na izuzetno visokom nivou, odbrana kao od čelika, u napadu raznovrsno i efikasno. Jedna od najboljih, a verovatno i najbolja partija izabranika trenera Željka Obradovića u Evroligi ove sezone.

Najbolji akter susreta bio je Kevin Panter, koji je meč završio sa 22 poena, 4 skoka, 2 asistencije i 1 ukradenom loptom. Dvocifren učinak imali su i Eksum, Lesor i Naneli, ali se ne sme izostaviti fenomenalan defanzivni učinak cele ekipe. Kada jednog strelca kakav je Nando de Kolo ostavite na 7 poena za celu utakmicu, onda je jasno da ste odradili nestvarno veliki posao!

Pred crno-belima je sada put za Litvaniju jer već u petak gostuju Žalgirisu u 23. kolu Evrolige. Pobeda na vrućem terenu u Kaunasu bila bi velika kao kuća za crno-bele, a igrom koju su večeras prikazali pokazali su da mogu do zaista velikih stvari već u ovoj sezoni.

Partizan: Vukčević, Ledej 9, Avramović 6, Panter 22, Smailagić 3, Papaetru 3, Eksum 13, Naneli 10, Lesor 12, Trifunović 7, Anđušić 4, Madar 3.

Asvel: Metjuz 8, Noa 4, Bost 11, Kahudi, Dio 5, Tajus 4, Risašer 1, De Kolo 7, Fal 14, Noam, Obasoan 3, Džekson-Kartrajt, Pons 14.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena! Odlična partija Partizana, možda i najbolja u Evroligi ove sezone.

39. minut, 89:68 - Evo prvog poena i Smailagića, ubacio je jedno od dva bacanja. Magična asistencija Madara za Smailagića koji zakucavanjem ponovo diže publiku na noge.

38. minut, 86:65 - Upisao se trojkom i Anđušić, pa pogodio i dva bacanja u narednom napadu.

36. minut, 82:61 - Ponovo je bilo praznog hoda u napadu crno-belih. Prekinuo ga je Naneli.

34. minut, 80:57 - Još jednom je Eksum bio brzi voz i pogodio. Otišao je na odmor, a svoje minute dobija i Madar. Papapetru i Lesor umesto Ledeja i Smailagića su takođe u igri.

32. minut, 78:57 - Poslednji trenuci treće i prvi četvrte četvrtine idu na ruku gostiju. Smailagić je ušao u fazu "sagorevanja od želje", pa vezao nekoliko grešaka. Ledej pogodio dva bacanja za prve poene Partizana u ovom delu igre.

Počela je četvrta četvrtina.

 

 

Trojka Asvela u poslednjoj sekundi je ipak poništena, pa se u poslednjih 10 minuta ulazi sa 76:51.

Završena je treća četvrtina, 76:54. Možda i najbolje izdanje Partizana u sezoni. Potrebno je zadržati ozbiljnost do kraja, videlo se to u finišu ovog dela igre.

30. minut, 76:49 - Pogađaju gosti trojku, Ledej polovičan sa penala. Smailagić se vratio u igru, Lesor na odmoru.

28. minut, 75:46 - Partizan gazi bez milosti. Trojka Pantera, pa zakucavanje Ledeja koji s navijačima proslavlja najveću prednost. Novi tajm-aut za tim iz Francuske. Lesor vezuje dva plus jedan, u Areni je prava crno-bela žurka. Još dva bacanja pogađa Lesor. Prvi put na parketu je Anđušić, Panter je na klupi i dodatno raspaljuje atmosferu.

26. minut, 63:46 - Naneli je zamenio Trifunovića, a Panter nastavio košgetersku seriju.

24. minut, 59:42 - Seriju gostiju 4:0 prekida Avramović zakucavanjem pored 221 cenitmetar visokog Fala!

 

 

22. minut, 57:38 - Nekoliko promašaja crno-belih, pa trojka i zakucavanje Trifunovića! Ubacuje i Avramović. Serija ukradenih lopti crno-belih rezulotvala je tajm-autom gostiju i razlikom od 19 poena na semaforu!

Počela je treća četvrtina. Crno-bela petorka ista kao na početku utakmice - Avramović, Trifunović, Panter, Ledej i Lesor.

Zavšrena je druga četvrtina, 50:36 - Ukratko - odličan Partizan! Odličan! Dominira Panter, ali svoje minute koriste Eksum, Lesor, Naneli... Smailagić oduševio sve u hali.

20. minut, 47:33 - Vratio se u igru kapiten crno-belih Panter i odmah pogodio. Lesor ušao umesto Smailagića, koji je aplauzima ispraćen na odmor. Još jednom precizan Panter, ubacio je već 17 poena. De Kolo pogađa trojku na drugoj strani, Obradović traži i drugi tajm-aut.

18. minut, 43:27 - Dve trojke Nanelija, grmi Arena! Novi tajm-aut za Asvel.

17. minut, 37:25 - Mudra asistencija Samilagića za Eksuma koji ponovo pogađa. Potez mladog asa se svideo i treneru Partizana, koji je čestitao Smajliju. Navijači ekplodirali zbog ovog poteza.

16. minut, 35:25 - Četiri poena vezuje Eksum, prolazi kroz odbranu Francuza kao brzi voz. Posle poena Fala i nešto lošije reakcije u odbrani, trener Željko Obradović traži tajm-aut.

14. minut, 31:21 - Izašli su gosti iz bonusa, a prednost Partizana je dvocifrena. Trener Asvela traži tajm-aut.

12. minut, 27:18 - I ovaj deo igre poenima otvara kapiten Panter. Ubacio je oba slobodna bacanja, pa otišao da odmori. Na parketu je Ledej, baš kao i Smailagić koji je zamenio Lesora.

Počela je druga četvrtina.

Završena je prva četvrtina, 25:16. Dobra četvrtina crno-belih.

 

 

10. minut, 23:16 - Ledeja je zamenio Naneli, Partizan je malo stao u finišu.

8. minut, 19:11 - Eksum je ušao u igru umesto Avramovića i odmah poentirao. Trojka i od Papaetrua, crno-beli u seriji 8:0.

6. minut, 14:11 - Panter dva plus jedan za već devet postignutih poena. Papaetru je na terenu umesto Trifunovića. Dva plus jedan i od Lesora. Centar Partizana servira strašnu blokadu De Kolou!

4. minut, 8:5 - Pogađa Trifunović preko De Koloa, ali pravi već drugu ličnu grešku.

3. minut, 6:3 - Nova trojka Pantera!

2. minut, 3:3 - Nervozno su crno-beli otvorili utakmicu, Panter je trojkom razgalio navijače.

 

 

- Za Partizan utakmicu počinju Avramović, Panter, Trifunović, Ledej i Lesor.

 

 

- Navijači Partizana su tradicionalno "srušili" Arenu pevajući himnu. Sve je spremno za početak susreta.

- Sudije za večerašnji meč su Huan Karlos Grasija, Serđo Silva i Rain Perandi.

- Skauting pravimo prema našoj utakmici i onome što je bilo izuzetno dobro u njihovoj pobedi protiv Fenerbahčea. Igrali su strašno agresivno, otvorili utakmici izvanredno i sjajno šutirali za tri poena. O tome moramo da vodimo računa - rekao je trener crno-belih Željko Obradović u najavi utakmice.

- U prošlom kolu Asvel je savladao Fenerbahče i na krilima te pobede stigao u Beograd.

 

 

Evroliga, 22. kolo

Utorak:

Fenerbahče - Olimpijakos 18.45

Olimpija Milano - Baskonija 19.00

Barselona - Makabi 20.30

Partizan - Asvel 20.30

Valensija - Bajern 20.30

Virtus - Crvena zvezda 21.00

Sreda:

Efes - Žalgiris 18.30

Alba - Monako 20.00

Real - Panatinaikos 20.45

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike