Obradović u Španiji jasno rekao: Partizan i Valensija zaslužuju da budu u Evroligi više sezona!

19.01.2023

22:39

0

Autor: A. Š.

Trofejni strateg prokomentarisao 11. poraz crno-beli u tekućoj takmičarskoj godini

Obradović u Španiji jasno rekao: Partizan i Valensija zaslužuju da budu u Evroligi više sezona!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Sa velikim očekivanjima otišao je Partizan u Valensiju, ali se iz nje vraća sa 11. ovosezonskim porazom u Evroligi (89:81). Nisu crno-beli uspeli da se revanširaju izabranicima Aleksa Mumbrua za izuzetno bolan neuspeh u Areni u provom delu sezone, čime su sebi značajno zakomplikovali borbu za mesto među najboljih osam klubova na kontinentu.

- Čestitke Valensiji na pobedi večeras, igrali su agresivno, bili su dobri u prvom poluvremenu. Mi smo se vraćali u nastavku meča, imali smo dosta dobrih minuta, ali očigledno to nije bilo dovoljno - rekao je Obradović, kojeg su španski novinari pitali za mišljenje o statusima Partizana i Valensije u Evroligi, s obzirom da su ove takmičarske godine postali članovi elite na specijalne pozivnice.

- Verujem da obe ekipe zaslužuju da budu u Evroligi i to više sezona. Ceo svet zna šta Valensija ima ovde, to je tim zaslužuje koji bude da bude u ovom takmičenju, isto kao i mi. Verujem u ovaj tim, imamo tradiciju i projekat koji predstavlja proces.

Jedan od velikih Partizanovih hendikepa bila su brza tri faula, a potom i peta lična greška početkom četvrte deonice Matijasa Lesora.

- Važan je igrač. Ne mogu da dam mišljenje za dva faula – kazao je Obradović, pa se još malo osvrnuo na sam meč:

- Verujem da je na kraju presudilo prvo poluvreme, bili smo dosta spori, imali smo loše odluke u napadu. Ukoliko želiš da pobediš u Evroligi,ne možeš da izgubiš 15 lopti i da imaš isti broj asistencija. Pričamo o napadu, a što se tiče odbrane, poslednjih pet napada smo dopustili dva šuta za tri poena i tri za 2+1 – istakao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike