Baskoniji ne igra najbolji, Obradovića to ne zanima! Partizanov trener se prisetio i poraza (VIDEO)

12.01.2023

16:39

0

Autor: P. K.

Španski tim je na početku sezone slavio posle produžetka

Baskoniji ne igra najbolji, Obradovića to ne zanima! Partizanov trener se prisetio i poraza (VIDEO)
Željko Obradović - Copyright Printscreen/youtube/24sedam

Košarkaši Partizana izgubili su od Makabija, a već sutra ih očekuje novi duel Evrolige, sa Baskonijom. Pravo sa beogradskog aerodroma, ekipa Željka Obradovića došla je na trening u "Areni".

Odrađena je video analiza, kao i trening oporavka. 

- Evo stigli smo pravo sa puta, šta može da se uradi na ovom treningu... Da se uradi analiza i da se spremi utakmica sa Baskonijom. Igrali smo protiv Baskonije u drugom kolu. Sećamo se kako smo igrali, da smo imali lepu priliku da pobedimo, ali smo nažalost izgubili (103:96 posle produžetka). Ništa se od tada nije promenilo, osim što smo i mi i oni uigraniji.

Njihov način igre je drugačiji u odnosu na ono što smo imali sinoć (Makabi prim. aut.). Mnogo toga postavljeno za šutere, kretanje bez lopte, dosta šutiraju za tri poena, i posle toga skok u napadu.

To su najbitnije stvari i da probamo do sutra da spremimo i da probamo da odigramo dobru utakmicu - kazao je Obradović, a zatim odgovorio na pitanje da li nedolazak Markusa Hauarda nešto menja u pripremi utakmice.

- Da li dolazi Hauard nemam pojma i ne zanima me. Pripremamo se kao da će da igra - dodao je trojeni trener koji će moći da računa na sve igrače.

Avramović: Sve je u našim rukama

- Svi su dobro, zdravi imali smo vremena da se odmorimo. Let nije bio naporan, ali kako svima tako i nama - zaključio je Obradović, a utiske posle puta izneo je i Aleksa Avramović.

- Svi smo malo umorni, ali imamo sada trening oporavka, malo da se regenerišemo. Sutra ćemo biti nošeni velikom podrškom navijača. Opet je rasprodata "Arena", i opet jedva čekamo da izađemo na teren - kazao je Avramović uz prisećanje na poraz.

- Baskonija je sjajan tim, pobedili su nas u prvom delu sezone. Posle produžetka smo malo nesrećno izgubili. Pogodili su tešku trojku za produžetak. Sad da li će Hauard igrati, to nije naša briga. Znamo da sve držimo u svojim rukama. Ako budemo imali pravi pristup i želju, sigurno ćemo da pobedimo.

Ponovo se pričalo o tom porazu... Da li je i nakon toga potrebna dodatna motivacija.

- Nije potrebna nikakva motivacija. Svaka utakmica u Evroligi se igra da bi se pobedilo. Nikada Evroliga nije bila izjednačenija. Svako svakog pobeđuje i mi sutra moramo da damo 100 odsto, ako mislimo da pobedimo. Ako nisi na 100 odsto, nema šanse da pobediš.

Ne mogu da kažem da se (protiv Makabija) nismo borili. Stvarno smo se vratili u nekim trenucima, imali otvorene šuteve, a i oni su nešto pogađali... Malo smo brzopleto igrali, gubili smo lopte, što nas je i koštalo. Primili smo 90 poena. Kada se toliko primi u gostima teško je pobediti... Ako Baskoniju svedemo na manje od 80 poena, imamo velike šanse - zaključio je Avramović.

Eksum: Pobeda nam je pre izmakla iz ruku

Sa novinarima je razgovarao i Dante Eksum.

- Vratili smo se u Beograd i naša je želja da odbranimo domaći teren, to jest da se vratimo pobedama. Svesni smo da smo prvu utakmicu protiv Baskonije trebali da dobijemo ali nam je izmakla iz ruku.

Naša situacija je da moramo imati kratkoročno pamćenje bilo da je velika pobeda ili težak poraz, moramo da se fokusiramo na to da u sledećem meču dođemo do trijumfa - istakao je Eksum.

Utakmica je na programu sutra, od 20.30.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike