Partizanova trijumfalna serija završena u Tel Avivu! Katastrofalan početak odveo Valjak u provaliju!

11.01.2023

21:04

0

Autor: A. Š.

Crno-beli poraženi posle osam uzastopnih pobeda

Partizanova trijumfalna serija završena u Tel Avivu! Katastrofalan početak odveo Valjak u provaliju!
Jam Madar - Copyright MN Press

Posle dugih devet godina Partizan je ponovo gostovao u Tel Avivu. Makabi je, kao i tada uspeo da zaustavi Valjak, koji je doživeo prvi poraz od sredine decembra i pobede protiv Anadolu Efesa - 90:81.

Izabranici Željka Obradovića od duela sa dvostrukim uzastopnim šampionom Evrope nanizali su osam pobeda (po četiri u AdmiralBet i Evroligi), ali večeras su napravili previše grešaka na obe strane terena da bi mogli da se nadaju povoljnijem rezultazu.

Katastrofalan početak meča u potpunosti je odredio dalji tok duela. Tek na ulasku u peti minut utakmice crno-beli su postigli prve poene, a Makabi je dotad već imao ogromnih 12:0. Ispostavilo se na kraju da je upravo u tom periodu odlučen pobednik duela, pošto je Valjak u preostalih 35 minuta bezuspešno pokušavao da uhvati rezultatski priključak.

Daleko od toga da su se Panter i drugovi predali. Tražili su košarkaši Partizana do poslednjeg minuta priliku da naprave ogroman preokret, međutim 13 izgubljenih lopti crno-belih i isto toliko ofanzivnih skokova domaćina, bili su na kraju tas na vagi koji je prevagnuo na stranu "Ponosa Izraela".

MAKABI: Adams 5, Braun 21, Boldvin 21, Martin 13, Menko, Sorkin 5, DiBartolomeo 5, Hilijard, Koen 4, Holins, Nibo 10, Kolson 19.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 15, Avramović 15, Panter 22, Smailagić, Papapetru 2, Egzum 17, Naneli 2, Lesor 5, Trifunović 3, Anđušić, Madar.

 

Standings provided by Sofascore

 

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Promašio je Partizan napad na minus šest, potom Di Bartolomeo ubacuje trojku i verovatno stavlja tačku na meč - 86:77, 70 sekundi pre kraja meča. KRAJ! Makabi je pobedio Partizan 90:81.

38. MINUT - Na trojku Lorenca Brauna, sa 2+1 odgovara Kevin Panter. Još je živa nada Partizana - 80:74, 37. minut. Martin pogađa trojku posle novog ofanzivnog skoka Niba. Do kraja je dva i po minuta, Makabi vodi 83:74. Panter ubacuje trojku za crno-bele. U završna dva minuta meča ulazi se 83:77.

36. MINUT - Posle tajm auta Kataša Lorenco Braun poentira iz prodora - 75:67. Nibo poentira posle novog ofanzivnog skoka i ekspresno vraća domaćina na dvocifreni plus - 77:67 na polovini četvrte četvrtine. Panter pogađa dva penala, potom i Ledej poentira u reketu - 77:71.

34. MINUT - Sjajna rola Alekse Avramovića na otvaranju četvrte četvrtine. Još jednom je kompletirao 2+1, postigao osam poena za dva i po minuta i tako sačuvao nadu Partizanu - 71:63. Četiri brza poena u kontri i crno-beli su na minus šest u 34. minutu - 73:67.

32. MINUT - Četvrti kvartal počeo je poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem Avramovića - 64:56. Sorkin lakim poenima čuva domaćinu dvocifrenu prednost - 66:56. Novi laki poeni za Avramovića. Na trojku Adamsa, poenima sa poludistance odgovara Panter - 69:60.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Na sve gluposti koje crno-beli prave u dosadašnjem toku meča, nadovezuje se i nekoliko, blago rečeno, diskutabilnih sudijskih odluka, pre svih Ane Panter. Na kraju treće deonice Makabi vodi 64:53 posle koša Lorenca Brauna sa poludistance u poslednjim momentima pretposlednjeg kvartala.

28. MINUT - Previše greška prave crno-beli na obe strane terena. Pored devet ofanzivnih skokova Makabija, košarkaši Partizana imaju 10 izgubljenih lopti za 27. minuta igre. Ipak, Eksum čuva crno-belima nadu i trojkom ih vraća na minus sedam - 60:53. U poslednja dva minuta treće deonice ulazi se s vođstvom domaćih 62:53.

26. MINUT - Na ulasku u 25. minut Panter dobija treću ličnu grešku, a Martin sa 2+1 vraća Makabiju plus 10 - 53:43. Eksum na drugoj strani pogađa dva penala. Partizan ima velikih problema da zagradi svoj koš, posle devetog ofanzivnog skoka domaćih Martin pogađa i trojku - 56:45. Posle 26. minuta košarke Makabi vodi 56:48.

24. MINUT - Propustili su domaći nekoliko prilika da se ekspresno vrate na dvocifreni plus, ali s druge strane crno-beli ne uspevaju da ih kazne. Ledej je bio polovičan sa linije penala - 50:43.

22. MINUT - Trojkom Avramovića otvoren je treći kvarta, crno-beli su na "samo" četiri poena minusa - 46:42. Lorenco Braun poentira za prvi koš Makabija u nastavku meča.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Makabi vodi 46:39. Uspeli su crno-beli u završna dva minuta druge deonice da uhvate rezultatski priključak!

18. MINUT - Propustili su crno-beli dva napada na minus osam da još više smanje zaostatak, a potom je Eksum napravio treću ličnu grešku posle koje je Nibo polovično precizan sa linije penala - 42:33. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se sa plus 11 za Makabi posle dva ubačena bacanja Boldvina - 44:33.

16. MINUT - Pošto su u prvoj deonici promašili pet šuteva van linije 6.75, crno-beli su za nešto manje od pet minuta u drugoj ubacili već tri. Posle dve trojke Pantera, jednu ubacuje i Trifunović 35:27. Kataš traži tajm aut. Kolson sa četiri vezana poena čuva domaćina na dvocifrenom plusu posle 16. minuta - 41:31.

14. MINUT - Eksum je bio polovično precizan s linije penala, a potom novi poeni Brauna - 30:19. Pošto je Ledej ubacio dva bacanja, Nibo na drugoj strani kompletira 2+1 i čuva Makabiju dvocifreni plus - 33:21. Važnu trojku za Valjak pogađa Panter. Na isteku 16. minuta domaći vode 35:24.

12. MINUT - Kevin Panter ubacuje prvu trojku na meču za Partizan iz šestog pokušaja crno-belih, koji su na minus 10 - 26:16. Ledej poentira i ponovo vraća Valjak na jednocifren minus - 26:18. Posle 12 minuta košarke Makabi vodi 28:18, pošto je prethodno Lorenco Braun ubacio dva bacanja.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Panter i Eksum vraćaju Partizan na jednocifren minus - 22:13. Na kraju prve deonice Makabi vodi 24:13.

8. MINUT - Konačno su crno-beli ušli u koliku toliku ofanzivnu produktivnost, ali Makabi je uspeo da sačuva ogromnu prednost - 22:9 pred završna dva minuta meča.

6. MINUT - Na ulasku u 5. minut meča Ledej postiže prve poene za Partizan. Prethodno je Kolson u kontri doneo Makabiju 12:0. Naneli pogađa za dva - 12:4. Kolson vezuje dve trojke sa istog mesta i prekida mini seriju crno-belih, koji su u sve većem minusu - 18:4.

4. MINUT - Kao da su se crno-belima stegle ruke, Nibo sa četiri laka poena donosi domaćinu 8:0 posle tri minuta igre. Bliži se istek i četvrtog minuta, Partizan je još bez poena. Na drugoj strani Boldvin poentira sa poludistance za ekspresan dvocifreni plus domaćina - 10:0. Obradović je morao da reaguje minutom odmora.

2. MINUT - Kolson i Braun donose početnih 4:0 Makabiju. Crno-beli su bez koša posle dva minuta utakmice.

- Igrači oba tima su na terenu kako bi osetili obruče.

- Crno-beli počeli poslednje pripreme za meč u Tel Avivu.

- Na dan meča Makabija i Partizana nekadašnji trener Valjka Andrea Trinkijeri još jednom je pokazao divljenje prema crno-beloj porodici.

- Posle trijumfa protiv Cibone, Grobari su ispred Arene priredili scene koje godinama nisu viđene.

- Partizan je povratak u Evroligu obeležio u velikom stilu, kao ubedljivo najgledaniji tim na elitnoj sceni.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike