Trener Makabija o Partizanu: Oni su jedna od najboljih ekipa u Evroligi, Željko me inspiriše!

10.01.2023

10:52

0

Autor: D. P.

Oded Kataš najavljuje tešku utakmicu Makabija i Partizana sutra uveče u Tel Avivu

Trener Makabija o Partizanu: Oni su jedna od najboljih ekipa u Evroligi, Željko me inspiriše!
Željko Obradović i Oded Kataš - Copyright mn press, kk partizan

Oded Kataš, trener Makabija pred sutrašnju utakmicu (20.05) sa Partizanom u Evroligi, ističe da je pred njegovom ekipom težak izazov sa ekipom koja je dobru formu potvrdila sa četiri pobede u nizu.

Kataš, koji je nekada bio igrač Željka Obradovića u Panatinaikosu, kaže da mu je bivši učitelj velika inspiracija, jer kod njega primećuje istu energiju posle svega što je osvojio u najjačem kontinentalnom takmičenju.

- Želimo da zaboravimo tešku utakmicu koja je bila protiv Reala i samo da učimo iz nje. Sada je pred nama još jedan težak meč. Partizan je jedno vreme igrao bolje od nas, a sada je u nizu od četiri pobede. u Evroligi. Moramo da pronađemo pravi stav i da kontrolišemo tempo, ovo utakmica biće veoma teška. Partizan je u odličnoj formi. Imaju dosta mogućnosti u napadu i odlično igraju kao i većina Obradovićevih timova - rekao je Kataš.

Instagram printscreen
 

- Osetićemo veliki pritisak na loptu. Partizan je veoma aktivna ekipa u defanzivi. U napadu su veoma efikasni i kažnjavaju ofanzivni skok. Bolje kontrolišemo skok, ali ovo će biti ključno sutra. Partizan redovno izvodi perfektan napad. Za svaku grešku biće spremni da nas kazne. Treba ih sprečiti da igraju. Ovo je jedna od ekipa u najboljoj formi u Evroligi.

Izrael redovno prati igre Jama Madara za Partizan.

- Kada je potpisao za Partizan, rekao sam da će to biti dobro za njega, kao i za svakog mladog igrača kod Obradovića. On je odličan trener i učitelj igre, Jam se stalno usavršava, zaista uživam da ga gledam. On je pravi bek. Evroliga još uvek nije videla njegov pun potencijal, ali će on samo da raste. Zaista uživam u njegovim igrama, on je značajan igrač u Partizanu.

MN Press
 

Makabi je dobio Vejd Boldvina posle pauze zbog povrede. Protiv Reala je odigrao nekoliko minuta, očekuje se da mu minutažu poraste protiv crno-belih.

- Postoje minute za sve, Boldvin je dominantan igrač za nas. Nije lako vratiti se posle povrede, imao je limitiranu minutažu. Nadam se da ce sutra ceo tim biti bolji, protiv Reala je bila ekstremna situacija. Vejd je lider, treba nam. Naučili smo da pobeđujemo sa povređenim igrači, ali to ne znači da nam ne treba vodeći igrač kao što je Vejd.

Kataš se raduje novom susretu sa Obradovićem:

- Uvek sam srećan što ću videti Željka. On je i dalje strastven posle toliko godina, a to je inspirativno. Poštujem ga, ali u smislu priprema, to je ista priprema kao i za svaku drugu utakmicu. Uvek je izazovno igrati protiv takvog trenera - on reaguje dok traje igra i može, kroz govor tela, da promeni energiju igre.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike