Obradović svestan propusta u Tel Avivu: Nemoguće je dobiti utakmicu u Evroligi sa ovakvom statistikom!

11.01.2023

22:34

0

Autor: A. Š.

Najtrofejniji trener Evrope prokomentarisao poraz od Makabija

Obradović svestan propusta u Tel Avivu: Nemoguće je dobiti utakmicu u Evroligi sa ovakvom statistikom!
Željko Obradović - Copyright Profimedia

Stigao je Partizan sa velikim optimizmom u Tel Aviv. Posle osam vezanih poeba, od kojih su četiri bile evroligaške, izabranici Željka Obradovića došli su na noge Makabiju, koji je furioznim startom (12:0) ekspresno raspršio nade Valjka da može do još jednog velikog podviga - 90:81.

- Čestitam Makabiju na pobedi. Agresivno su otvorili utakmicu, što smo očekivali, ali smo mi počeli veoma loše. Vrlo loš start, pokušali smo, borili se, ali nedovoljno da nešto promenimo. Znali smo kako Makabi igra, pokušali smo da se pripremimo kao i pred prvu utakmicu u Beogradu - kazao je posle meča Obradović i u dahu nastavio:

- Neke stvari su bile dobre, neke veoma loše, nisam srećan našim ofanzivnim odlukama. Bilo je mnogo izgubljenih lopti, čak 13 na 10 asistencija, nemoguće je dobiti utakmicu u Evroligi sa ovakvom statistikom. Posebno kada gubite lopte kao što smo mi gubili, bez ikakvog razloga. Dali smo im prilike da trče i dolaze do lakih poena.

Devetostruki prvak Evrope bio je vidno ljut na izdanja pojedinih igrača u svom timu. Jam Madar, Alen Smailagić i Džejms Naneli bili su članovi prve petorke, ali izuzetno loš početak meča uticao je na to do kraja meča ne dobiju uobičajenu minutažu. Istakavši da je to bila odluka trenera, Obradović je dao odgovor izraelskim novinarima na pitanje o njihovom reprezentativcu.

- Svaki igrač ima priliku da na svakom treningu i utakmici uči i napreduje. Nije to samo slučaj kod Madara, već kod svih. Da uče i igraju bolje. Odigrao je mnogo dobrih utakmica ove sezone, nadam se da će nastaviti da igra na nivou koji je neophodan za Evroligu - kazao je Obradović, složivši se da je Makabi napravio mnogo problema crno-belima u igri jedan na jedan.

- Nismo imali koncentracije. Pripremali smo se... Igrači Makabija se trude da kreiraju jedan na jedan situacije. Nismo mogli to da branimo. Jedan su od najboljih timova po pitanju atleticizma. Na kraju, verujem da smo izuzev prvih šest minuta pružili dobar otpor, borili se timski i to je pozitivno.

Istakao je na kraju strateg Partizana da svi pričaju o ujednačenosti elitnog takmičenja ove sezone.

- Ne sećam se da je bilo tako. Svi imaju veliki kvalitet, tek par timova sa istorijskim značajem može da se nazove favoritima. Veoma je interesantno. Mogli smo da imamo 11-6 i budemo gore, ali to je košarka. Moramo da shvatimo zašto smo izgibili neke utakmice, kao večeras. Za manje od 48 sati nas čeka utakmica protiv vrlo dobre Baskonije, moramo za to da se spremimo i zaboravimo šta se dogodilo večeras - kazao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike