Partizan osvojio i Laktaše! Valjak, uz kocku, nastavio trijumfalni niz!

25.12.2022

19:27

0

Tim Željka Obradovića savladao Igokeu

Partizan osvojio i Laktaše! Valjak, uz kocku, nastavio trijumfalni niz!
Dante Eksum - Copyright AdmiralBet ABA liga/Igokea/Marija Vuruna

Pobeda se piše i ona je najvažnija, a kako se do nje došlo postalo je manje važno onog trenutka kada se sirena u dvorani u Laktašima oglasila poslednji put. Partizan je kao gost savladao Igokeu, nastavio je trijumfalan niz, ali Željko Obradović će verovatno imati šta da zameri svojim izabranicima, pre svega zbog previše oscilacija i prelako ispuštene dvocifrene prednosti u nekoliko navrata - 96:85.

Silovito je krenuo Valjak pred punim tribinama svojih navijača u Laktašima. Trojke Trifunovića i Smailagića kao da su nacrtale u kom pravcu će teći prvo poluvreme, u kojem su crno-beli ubacili skoro 60 poena i izgradili dvocifreni plus na šutu van linije 6.75 (devet trojki iz 19 pokušaja na kraju druge deonice).

Iako su izabranici Dragana Bajića konstantno uspevali da ostanu u rezultatskom priključku, delovalo je da neće moći ozbiljnije da ugroze raspucane crno-bele, koji su u 23. minutu, na krilima Trifunovića i Nanelija stigli do maksimalnih plus 15 (66:51). Ali, umesto da dotuku grogiranog rivala, Partizanovi košarkaši kao da su pre vremena povukli ručnu i sebi znatno zakomplikovali ostatak duela.

Uticala je na to verovatno i promena odbrane domaćina, ali iskusni internacionalci Valjka jednostavno nisu smeli da dozvole sebi takav pad, pre svega u ofanzivnom polju. Od momenta kada je Naneli poentirao sa najveći plus (23. minut) do završnih 70 sekundi trećeg kvartala crno-beli su postigli samo pet poena, što su Igosi iskoristili da priđu na samo posed zaostatka (71:68).

A onda, kada je beogradskom klubu najviše trebalo, probudio se Zek Ledej. Iskusni krilni centar najpre je uspeo da zaustavi veliki nalet rivala u finišu pretposlednje deonice, da bi u prva četiri minuta četvrte četvrtine postigao još pet poena i vratio Valjak na dvocifrenu prednost (86:76), koju je Igokea uspela još jednom ozbiljno da ugrozi serijom 7:0 nešto manje od tri minuta pre poslednjeg zvuka sirene (86:83). Ipak, domaći snage za potpuni preokret nisu imali, a tačku na meč stavili su Naneli trojkom i Panter poenima posle ukradene lopte 40 sekundi pre kraja meča - 93:83.

AdmiralBet ABA liga, 12. kolo:

Četvrtak
MZT - Split 80:85

Petak:
Zadar - Cibona 68:75

Subota:
FMP - Studentski centar 90:73

Nedelja:
Crvena zvezda - Borac 86:57
Budućnost - Mega 79:66
Igokea - Partizan 96:85

Utorak:

Cedevita Olimpija - Mornar 19.00
Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Posle ofanzivnog skoka Ledeja, Naneli pogađa trojku i verovatno stavlja tačku na ovaj meč. U završnih 60 sekundi Partizan ulazi sa plus osam - 91:83. Panter krade loptu domaćinu i 39 sekundi pre kraja donosi crno-belima plus 10 - 93:83. KRAJ! Partizan je savladao Igokeu 96:85.

38. MINUT - Nova serija grešaka crno-beli, ovoga puta Igokea to kažnjava i trojkom Kroforda prilazi na minus tri. Lesor prekida mini seriju rivala poenima iz ofanzivnog skoka - 88:83, pred završna dva minuta meča.

AdmiralBet ABA liga/Igokea/Marija Vuruna
 

36. MINUT - Ponovo su crno-beli ušli u seriju promašaja, ali domaći to ovoga puta nisu materijalizovali. Na isteku 36. minuta uspeli su da smanje minus samo za dva poena - 86:78.

34. MINUT - U 33. minutu četvrti faul pravi Kevin Panter. Trifunović poenima u kontri posle osvojene lopte, pa Ledej trojkom ekspresno vraćaju crno-bele na dvocifrenu prednost - 86:76. Posle Pantera, četvrtu ličnu grešku dobija i Eksum.

32. MINUT - Jošilo je lakim poenima iz reketa otvorio četvrtu deonicu. Na trojku Madara, trojkom uz zvuk sirene za istek napada je odgovorio Tanasković - 79:73. Posle 32 minuta igre crno-beli vode 81:76 posle trojke Reja uz zvuk sirene.

AdmiralBet ABA liga/Igokea/Marija Vuruna
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Posle više od tri minuta bez koša, crno-beli dolaze do poena preko Ledeja sa linije penala (2/2) - 73:68. Odbili su, barem zasad, crno-beli nalet Igosa. Poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem, Lesor je Partizanu doneo plus osam pred odlazak na poslednji dvominutni odmor - 76:68.

28. MINUT - Ušli su crno-beli u seriju grešaka i promašaja, što domaći koriste i serijom 12:2 pred završna dva minuta treće deonice prilaze na posed zaostatka - 71:68.

26. MINUT - Lako crno-beli idu na dvocifrene razlike, ali još lakše ih gube. Trojka Nanelija samo na kratko je zaustavila nalet domaćina, koji je serijom 6:0 prišao na "samo" minus sedam - 69:62. Posle duže vremena Eksum postiže poene za Partizan, koji na isteku 26. minuta vodi 71:62.

AdmiralBet ABA liga/Igokea/Marija Vuruna
 

24. MINUT - Ekspresan odgovor Valjka. Trifunović je ubacio trojku, potom Naneli sa četiri poena materijalizuje nesportsku grešku načinjenu nad njim. Očas posla crno-beli idu na novu najveću prednost - 66:51 u 23. minutu. Seriju Partizana 7:0 trojkom prekida Rej. Mini seriju Igosa 5:0 trojkom prekida Naneli - 69:56.

22. MINUT - Nešto sporiji početak drugog poluvremena crno-belih i samo dva poena za dva minuta. Domaći preko Tanaskovića i Kraforda još jednom prilaze na jednocifren minus - 59:51.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 57:47, pošto je trojku uz zvuk sirene pogodio Voler.

18. MINUT - Dve vezane trojke ubacuje Kevin Panter, crno-beli u završna dva minuta prvog poluvremena ulaze sa plus 10, pošto je trojku pogodio i Kroford - 50:40.

16. MINUT - Lesor sredinom druge deonice dobija treću ličnu grešku, a domaći serijom 6:2 ponovo se vraćaju na jednocifren zaostatak - 44:35.

14. MINUT - Dva puta uzastopno Marić kompletira 2+1 i u 13. minutu Igokea je uspela da prepolovi prednost crno-belih - 34:29. Poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem Lesor zaustavlja nalet domaćina - 37:29, a potom Anđušić ubacuje trojku za novi najveći plus Valjka - 40:29. Traje serija Partizana, na 8:0 je podiže Panter - 42:29. U igri je Aleksa Avramović, kojeg su pune tribine dvorane u Laktašima dočekale ovacijama.

AdmiralBet ABA liga/Igokea/Marija Vuruna
 

12. MINUT - Marić je sa četiri poena na startu druge deonice uspeo da vrati Igokeu na jednocifren minus - 34:26. Zasad jedine poene za Partizan u nastavku meča postigao je Lesor.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Poenima Madara iz prodora Partizan na prvom dvominutnom odmoru ima dvocifrenu prednost - 32:22. Prethodno je trojku ubacio Panter.

8. MINUT - Mini serijom 4:0, posle poena Lesora iz ofanzivnog skoka, crno-beli u završna dva minuta prve četvrtine ulaze sa plus sedam - 27:20.

AdmiralBet ABA liga/Igokea/Marija Vuruna
 

6. MINUT - Posle četiri vezana poena Eksuma, Kroford ubacuje trojku uz faul, pogađa dodatno bacanje i ekspresno vraća Igose na posed zaostatka - 18:15 na polovini uvodne deonice. Eksum pogađa novu trojku za crno-bele, ali odmah na drugoj strani na isti način uzvraća Kroford - 21:18.

4. MINUT - Između četiri poena Đorđevića trojku ubacuje i Naneli, potom Ledej zakucava uz faul, ubacuje i dodatno bacanje za, dosad najvećih, plus sedam - 14:7.

2. MINUT - Odlično su crno-beli otvorili meč i trojkama Trifunovića i Smailagića brzo stižu do 6:0. Kroford sa 2+1 prekida taj nalet crno-belih, kojima na isteku 2. minuta Smailagić donosi plus pet - 8:3.

Partizan se trenutno nalazi na drugoj poziciji, sa skorom od devet pobeda i dva poraza, ali i jednom utakmicom manje od vodećeg FMP-a. Igokea pak ove sezone igra promenljivo, i nalazi se na osmom mestu, sa skorom od pet pobeda i šest poraza.

Svestan je teškog terena i meča u Laktašima i Aleksa Avramović, Partizanov heroj sa utakmice u Istanbulu.

- Moramo da pobedimo tu utakmicu. Znamo svi koliko je teška… Danas imamo vremena malo da odmorimo, idemo kući da odspavamo. Sutra je novi dan, nova utakmica nas očekuje prekosutra. Svi znamo da ćemo imati domaćinsko navijanje, jer cela Republika Srpska navija za Partizan. Jedva čekamo da idemo u Laktaše i da pokušamo da pobedimo – kazao je Avramović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike