Crno-beli nemaju vremena za slavlje, Avramović jedva čeka Laktaše: Cela Republika Srpska navija za Partizan!

23.12.2022

21:46

0

Autor: A. Š.

Košarkaši kluba iz Humske spremaju se za regionalno gostovanje Igokei

Crno-beli nemaju vremena za slavlje, Avramović jedva čeka Laktaše: Cela Republika Srpska navija za Partizan!
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Partizan se na velika vrata vratio u borbu za mesto koje na kraju ligaškog dela sezone vodi u plej-of Evrolige. U razmaku od nekoliko dana crno-beli su najpre srušili dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope Anadolu Efes, dok su u četvrtak uspeli da savladaju dosadašnjeg lidera elitnog takmičenja Fenerbahče i to na njegovom terenu.

Jedan od junaka velikog trijumfa Valjka bio je i Aleksa Avramović. Tek oporavljeni srpski reprezentativac dobio je šansu iz senke i na kraju ispao „iks faktor“ Željka Obradovića u prvom meču koji je igrao od početka sezone.

- Pogodio sam dva, tri penala koja su u tom momentu bila prelomna. Pre svega velike stvari je uradio Papapetru, takođe i Ledej, Lesor se rvao celu utakmicu… Ne bih sebe isticao uopšte, ja sam samo pogodio taj jedan penal koji je doneo 73:72 – veoma skromno je istakao Avramović za TV Partizan.

Crno-beli su se u petak vratili iz Istanbula i dobili malo vremena za predah, pred nedeljno regionalno gostovanje protiv Igokee.

- Moramo da pobedimo tu utakmicu. Znamo svi koliko je teška… Danas imamo vremena malo da odmorimo, idemo kući da odspavamo. Sutra je novi dan, nova utakmica nas očekuje prekosutra. Svi znamo da ćemo imati domaćinsko navijanje, jer cela Republika Srpska navija za Partizan. Jedva čekamo da idemo u Laktaše i da pokušamo da pobedimo – kazao je Avramović.

Težak posao protiv ekipe Dragana Bajića očekuje i Željko Obradović.

- Znamo da tamo imamo prave prijatelje, iskrene i da imamo puno navijača. Igokea je uvek nezgodan protivnik, imamo iskustva od prošle godine i izuzetno teške utakmice koju smo na neverovatan način uspeli da dobijemo. Treba da iskoristimo jedan jedini trening koji ćemo imati pred utakmicu, da reagujemo, da se pripremimo i da probamo da nastavimo gde smo sad. Da iz dobre odbrane dođemo do agresivnosti koja bi nam pomogla da odigramo ponovo dobru utakmicu – rekao je Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike