Partizanov doktor do detalja objasnio povredu svakog igrača! Evo kada bi crno-beli trebalo da budu kompletni!

09.11.2022

20:35

0

Autor: 24sedam

Moma Jakovljević pričao o svim košarkašima koji su van stroja

Partizanov doktor do detalja objasnio povredu svakog igrača! Evo kada bi crno-beli trebalo da budu kompletni!
Momčilo Jakovljević - Copyright Printscreen/TV Partizan

Malerima Partizana na početku nove sezone nema kraja. Ni to što su u Pirej, na evroligaški okršaj sa Olimpijakosom (četvrtak, 20.00), stigli sa samo osam igrač kao da nije bilo dovoljno, crno-beli su se pred put u Grčku suočili sa novim problemom.

O čemu se radi, ali i o stanju svakog povređenog igrača o kojem trenutno vodi brigu, opširnije je za klupsku televiziju pričao doktor regionalnog vicešampiona Moma Jakovljević.

- Papapetru je sinoć oko devet, pola deset zvao kako bi prijavio da ima temperaturu. Odmah sam otišao kod njega u stan, uradili smo test na koronu. Srećom negativan je, odradili smo sve analize dobio je terapiju, malo mu je bolje. U dogovoru sa Željkom preskočiće večerašnji trening, kako bi sutra trenirao koliko može – raportirao je dugogodišnji doktor crno-belih košarkaša, pre nego što je do detalja opisao stanje momaka koji su trenutno u Partizanovoj ambulanti.

- Eksum je nekome na treningu nagazio na nogu i tom prilikom je povredio ligament u stopalu, između četvrtog i petog prsta. Tu je došlo do distorzije, ne mnogo teške, ali je za brigu. Imobilisan je, napravićemo novu procenu za desetak dana, pa ćemo videti da li da počnemo sa terapijom ili da još ostane u čizmi. Nadam se da će biti dobro.

Koji dan pre nekadašnjeg košarkaša Barselone iz stroja je ispao Balša Koprivica, kojeg zbog povrede očekuje i hirurška intervencija.

- To se viđa jednom u 50 godina. On nije pao, nije ga niko udario. U stojećem stavu, vidi se da mu neko stoji iza leđa u zelenom dresu, on je povukao levu ruku da ga zagradi. Šta se tu desilo, pitao sam ga, nije se upleo u dres… Uglavnom, to je jedan težak i komplikovan prelom sa velikom dislokacijom karpalnog dela kažiprsta i on će u petak biti operisan. Koliko sam upoznat, to rade mikrohirurzi, staviće mu se jedna titanijumska mikro pločica koja će to da pojača. Nezahvalna je prognoza, ali bojim se da će sa sve rehabilitacijom pauza biti dva, dva i po meseca.

Najduže se na lečenju od povrede nalazi Aleksa Avramović. Srpski reprezentativac povredio se letos tokom priprema za Evrobasket, a ruka mu se u gipsu nalazi već tri meseca. Ipak, najave dr Jakovljevića mogu da ohrabre crno-bele.

Kad nešto krene naopako, sve ide… On se prvi povredio, njegova povreda je najkompikovanija, to je bilo van Partizana, tokom leta na pripremama… Prelom nije odmah viđen, ne greškom već se ne vidi na prvom snimku. Takozvana čunasta kost je napukla, nastala je velika dislokacija, kako, zašto, da li je ponovo pao… Kada smo to videli u Beogradu stavili smo gips, bile su konsultacije sa iskusnim otropedim jer ništa ne prepuštamo slučaju - rekao je Partizanov doktor i nastavio:

- Nosi gips već tri meseca, svaki mesec radimo kontrolu, snimamo… Nova kontrola je za sedam, osam dana, već na prošloj se videlo da je kost počela dobro da zarasta i nadam se da će za desetak dana da skine kips i da počne sa rehabilitacijom, posle čega bi, ako sve bude kako treba kada skine gips, trebalo da se nađe na terenu za mesec dana.

Od početka sezone Željko Obradović ne može da računa ni na Alena Smailagića, koji se povredio na pripremnoj turneji u Španiji.

Smajlagić se prvi oporavio, počeo je da trenira kondiciono sa Batom Zimonjićem, sad će polako i sa Željkom. Nije još za put, ali će prvi da uđe u trenažni proces. Njemu je u Barseloni na pripremama došlo do cepanja butnog mišića na dva dela, sa krvarenjem. To smo već u tamo, zahvaljujući vezama sportskog direktora Savića, videli na magnetnoj rezonanci.

Na svu muku koja je sa zdravstvenim biltenom ekipe snašla najtrofejnijeg trenera Evrope i njegov stručni štab, mogla je da se nadoveže još jedna… Srećom, izbegnuta je za nekoliko centimetara… Radi se o povredi Džejmsa Nanelija u Čačku.

- Kako je moglo da bude, dobro je prošao. Oni što su gledali snimak videli su, dobio je udarac laktom iz sve snage tik iznad obrve i sreća je što tom jačinom nije dobio udarac u oko jer bi bile komplikacije velike, a da ga je pogodio u nos, slomio bi ga - istakao je dr Moma Jakovljević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike